TÜM EMEKLİLER SENDİKASI AYDIN ŞUBE BAŞKANI ERDAL DEMİR CUMHURİYET BAYRAMI MESAJINI YAYINLADI

banner35

Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir, 98. yılını kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajını yayınladı.

TÜM EMEKLİLER SENDİKASI AYDIN ŞUBE BAŞKANI ERDAL DEMİR CUMHURİYET BAYRAMI MESAJINI YAYINLADI

Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir, 98. yılını kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajını yayınladı. Başkan Demir mesajında;

"Türkiye’nin 13 milyon nüfusu gibi büyük bir bölümünü oluşturan emekli, liyakatin kendisini her bölümünde görev yapmış ve Cumhuriyetin ilkelerini kendisine ilke edinmiştir! Cumhuriyetin devamlılığı, ulusun bağımsızlık ilkesinin ve vatandaşlık haklarının özgürlüğünün kendisinden asla vazgeçmedi. Cumhuriyetin Teminatı olmayı ilke edinen emekliler, tüm emekli haklarının yeniden Kazan ılımını, bugün yaratılan ekonomik, sınıf ve kitle sendikacılığına konan yasak hükümlerin kaldırılmasında Cumhuriyetin ilkelerinin verdiği yasal haklardan sonuna kadar yürüyeceğini bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının yaşandığı gün ilan etmeyi borç biliyoruz!

Emekli kitle ve sınıf sendikacılığı; Ülkenin yönetim şekli “Cumhuriyettir” (TBMM) yani milli iradenin ta kendisidir diyor! Bu iradenin üzerinde kurulması düşünülecek hiçbir yönetim şekli büyük Türk milleti ve Emekli sınıfının kabul edeceği bir şey asla olmayacaktır! En büyük irade Milli irade en büyük bayram 29 Ekim de ilan edilen Cumhuriyetin bayramıdır!

Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşı, 2. Büyük devlet adamı olarak bilinen İsmet Paşa ile birlikte meclise götürdükleri tasarı, bir büyük devletin muasır medeniyetler seviyesine imza atacak yönetim şekli olan Cumhuriyetti! Bugüne kadar büyük Türk milletinin Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır sözüne sıkı sıkıya bağlı kalmasının asıl nedeni, özgürlüğün bir ulusun varlığının ifadesi olduğuna olan inancıdır! Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanlığı ve mensupları, Cumhuriyeti ve onun devletini bağımsız kılmaya, milletini özgürleştirmeye ve yaşatmaya ant içmiş bir şuurla vatanın bütünlüğüne sahip çıkacağından kimsenin şüphesi olmasın!

Tüm Bayramların teminatı olan Cumhuriyet Bayramı büyük Türk ulusuna kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER