BİRLEŞİK KAMU-İŞ AYDIN TEMSİLCİLİĞİ “DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ AYRIMCI TUTUMUNU KINIYORUZ”

banner35

Birleşik Kamu-İş Aydın Temsilcisi Yener Bozkurt; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın engelli kadrolarındaki ayrımcılığa tepki gösterdi.

 BİRLEŞİK KAMU-İŞ AYDIN TEMSİLCİLİĞİ “DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ AYRIMCI TUTUMUNU KINIYORUZ”
Birleşik Kamu-İş Aydın Temsilcisi  Yener Bozkurt; Diyanet İşleri Başkanlığı’nın engelli kadrolarındaki ayrımcılığa tepki gösterdi.  İmam Hatip mezunu olma şartıyla kadroya dahil edilmesini sert bir dille eleştiren Bozkurt açıklamalarına şu şekilde devam etti;
“Ülkemizde son zamanlarda verdiği skandal fetvalarla gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı skandallarına şimdi de engelli kadrosu ile yapmaya başladı.  Diyanet İşleri Başkanlığı engelliler arasında da ayrım yaparak alacağı hizmetlilerden İmam Hatip Lisesi mezunu olma şartı getirmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı, her türlü hukuki, vicdani ve ahlaki kurallardan yoksun bu kararı ancak ve ancak “tek mezhep ve tek engelli” anlayışının dışa yansımasıdır.
Sorun engellilik değildir. Sorun, engelli olmak salt bedensel ya da zihinsel bir eksiklik görülmeyip her gün tanık olduğumuz ayrımcılığın, dışlamanın ve nefretin toplumsallaştırıldığı bir siyaset mekanizmasına dönüşmesidir.
Diyanet İşleri Başkanlığı özellikle AKP'nin iktidar olduğu 2002 yılından bu yana, asli işlerinden ve görevlerinden tamamen uzaklaştırılmış ve AKP'nin yan kolu durumuna getirilmiştir.
Engeli bulunan bireylerin çözüm bekleyen birçok sorunu bulunurken Diyanet İşleri Bakanlığı bu kadar ince eleyip sık dokumasının altında yurttaş ayrımcılığı yatmaktadır.
Ülkemizde, engelliler kendi durumlarının sorumlusu değildir, bu durum anlaşılmalıdır. Engellilerin talepleri toplumsal düzen içinde her alanda, engelli ve engelsiz herkes için, eşit yurttaşlık, eşit haklar ve eşit kamusal hizmetler varken Diyanet İşleri Başkanlığının gündeminde ise din istismarcılığı yaparak engelli yurttaşları ayırmak vardır.
Değişik alanlarda ve meslek liselerinde mezun binlerce engelli atanmak için kontenjan beklerken alınacak kadro hizmetli kadrosu olduğu ve engelli hizmetlilerin kurumlarımızda yaptıkları görev açısından hiçbir farkı olmayacağı halde Diyanet İşleri Başkanlığının bu ayrımcılığı kabul edilemez.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu olarak; Diyanet İşleri Başkanlığın tüm asli işlerini bir yana bıraktığını ve engelli yurttaşlarımızı damgaladığını belirtiyoruz ve engelliler arasında ayrımcılık, dışlama ve ötekileştirme yapmaktan vazgeçmeye” ifadelerine yer verdi.


Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2021, 17:15

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER