SÜLEYMAN DEMİRCİ"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KALDIRILAMAZ"

banner35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gece almış olduğu Resmi Gazetede yayınlanan İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi kararını tepkileri çığ gibi büyüyor. Aydın İyi Parti İl Başkanı Süleyman Demirci'de yapmış olduğu açıklama ile tepkisini dile getirdi.

SÜLEYMAN DEMİRCİ"İSTANBUL SÖZLEŞMESİ KALDIRILAMAZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gece almış olduğu Resmi Gazetede yayınlanan İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi kararını tepkileri çığ gibi büyüyor. Aydın İyi Parti İl Başkanı Süleyman Demirci'de yapmış olduğu açıklama ile tepkisini dile getirdi. Başkan Demirci;

"2014 yılında, Türkiye’nin imzaladığı kadınlara yönelik her türlü şiddetin önlenmesi, kovuşturulması ve ortadan kaldırılması, kadına yönelik şiddetin faillerinin yargılanması ve cezalandırılmasını amaçlayan ve bakanlar kurulu kararıyla yürürlüğe giren “İstanbul Sözleşmesi” , 19.03.2021 tarihli resmi gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın tek imzalı kararnamesi ile feshedilmiştir.
İstanbul Sözleşmesi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile feshedilemez, “Anayasamız 90. Maddesine göre İstanbul Sözleşmesi Kanun hükmündedir . Temel haklarda Kararname düzenlenemez (Anayasa 104.madde).
Bunun anlamı, TBMM’nin onayı ile yürürlüğe giren bir sözleşmeyi tek imza ile yok saymak TBMM’nin açık iradesini yok saymaktır. İstanbul Sözleşmesi, kadın erkek eşitliğinin sağlanması, yaşam hakkı , şiddetin yaygınlığı üzerinden bir ihtiyaç olduğunu unutmadan yaklaşılması gereken bir sözleşmedir. Bunu yok saymak, göz yummak ‘zaten uygulamıyoruz, hadi kaldıralım’ demektir, Türkiye’de her gün onlarca  kadın öldürülüyor yada şiddete maruz kalıyor. Türkiye’ de özellikle aile içi şiddet inanılmaz boyutlarda bulunmaktadır. Kadına yönelik şiddet her şeyden önce bir insanlık suçudur ve bununla topyekun mücadele etmeliyiz. İstanbul Sözleşmesini kaldırmak siyasi iktidarın şimdiye kadar uyguladığı yanlış politikaların bir sonucudur.
Gece yarısı yapılan bir operasyon ile Türkiye’nin hukuk devleti olduğunu nasıl iddia edebiliriz. Bu durum da Anayasal haklar güvence altında değildir. İstanbul sözleşmesi , kadına yönelik şiddet ve şiddet mağduru kadın ile çocukların devlet tarafından korunması açısından önemli bir adım olduğundan dolayı Sözleşmeyi kaldırmak aynı zamanda Türkiye’nin demokratikleşmesi, hukuk devleti olması yönünde de geri adım atmak demektir. Biz bunlara asla izin vermeyeceğiz.
Sayın genel Başkanımız Meral AKŞENER hanımefendinin de belirttiği gibi,
Hedefinde Kadın olan bu kirli zihniyeti besleyip, İstanbul sözleşmesi’ ni de bahane gösteren acizler bilsin ki ;
Kadın Haklarını hukukunu çiğnetmeyeceğiz ! 
Bu ucube sistem değişecek, İstanbul sözleşmesi yeniden yaşatacak" ifadelerine yer verdi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER