BAŞKAN EKİZ"Gerçek destan; Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları'dır"

banner35

CHP Efeler İlçe Başkanı Özlem Ekiz, 106. yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajını yayınladı.

BAŞKAN EKİZ"Gerçek destan; Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları'dır"

CHP Efeler İlçe Başkanı Özlem Ekiz, 106. yılını kutladığımız Çanakkale Zaferi ve  Şehitleri Anma mesajını yayınladı. Başkan Ekiz yaptığı yazılı açıklamada;

"18 Mart Çanakkale Deniz Savaşları Zaferi'nin 106.  yıldönümünü kutluyoruz.
Bugünlerde 'destan yazmak' deyimini sıkça duyar olduk. Ancak belirtmek isterim ki, gerçek destan; Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları'dır. Öyle ki, bu destanı yazanlar; cephede en önde yeralan Mustafa Kemal ATATÜRK ile birlikte, kadını, erkeği, ordusu, kuvvası ve 'hey onbeşlikleri' yazdıran çocuklarıyla omuz omuza mücadele edenlerdir.
Çanakkale öyle bir destandır ki, bugün bile boğazdan geçen gemiler zorunluluk olmadığı halde şehitlik abidesini selamlayarak, jurnallerine; 'Çanakkale geçildi' değil, 'Çanakkale çıkıldı' yazarlar. 
106 yıl sonra bile bunu görmek, destanımızın tüm dünyaca kabulü ve bizler için gururudur. Bu; bugünün hükümetlerinin değil, Türkiye  Cumhuriyetini kuranların bize mirası ve hediyesidir.
Çünkü Çanakkale geçilmez.
Çünkü gerçek anlamda milli ruhu temsil eder. Türk kadını tam da bu ruhun içinde yeralmıştır.
Türk kadını, Çanakkale Savaşları'nda hem eşini hem çocuğunu cepheye göndererek gerçek bir vatanseverlik ve güçlü irade göstermiş, o da yetmemiş, cephede erkeğiyle omuz omuza emperyalizme karşı savaşırken, cephe gerisinde de her türlü desteği sağlama gayretiyle savaşı kazanmamızda çok önemli rol oynamış, asker evlatlarını cephede kaderine terk etmemiştir.
Bu bağlamda, en başta büyük komutan, kurucu liderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm silah arkadaşları ile aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, cephede ve gerisinde savaşan, bugün bize yine emperyalizmin kölesi olanlara karşı  mücadele azmi veren kadınlarımızın izinden gittiğimizi gururla söylemek istiyorum
" ifadelerine yer verdi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER