banner61

BAŞKAN DEMİRCİ"Her bir askerimizin yazdığı destanlar dedelerimizden bizlere geldi."

banner35

İyi Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci 106. yılı kutlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajını yayınladı.

BAŞKAN DEMİRCİ"Her bir askerimizin yazdığı destanlar dedelerimizden bizlere geldi."
banner66

İyi Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci 106. yılı kutlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü mesajını yayınladı. Başkan Demirci yazılı olarak yaptığı açıklamada;

"Dünya var oldukça Çanakkale Deniz zaferi hep hatırlanacaktır.  Çanakkale zaferi, Yüce Türk Milleti’nin vatanı için ne yapabileceğinin en bariz örneğidir.
Çanakkale, Türk Milletinin özgürlük ve vatanı için gerektiğinde neleri feda edebileceğini bir kez daha kanıtladığı, dosta düşmana “Çanakkale Geçilmez” diye akıllara kazıdığı yerdir. Genci, yaşlısı, kadını erkeği demeden gövdesini siper ederek bu destanı yazan kahramanlarımızı sevgi ve saygıyla yad ediyoruz. Bu kahraman milletin fertleri olarak, atalarımızdan aldığımız hür olma iradesini sonuna kadar korumaya yeminliyiz.
Bu Millet, Çanakkale’de şehit olan her bir askerini unutmamıştır. 57. Alay gönüllerimize kazınmıştır. Milletimiz Dinarlı Bombacı Mehmet Çavuş’u, 215 kilogram ağırlığındaki top mermilerini insanüstü bir güçle sırtlayarak top kundağına yerleştirmeyi başarmış olan  Seyit Ali Onbaşıyı ve diğer nice kahramanları unutmayacaktır. Her bir askerimizin yazdığı destanlar dedelerimizden bizlere geldi. Bizlerde bu kahramanlık destanlarını torunlarımıza gururla anlatacağız. Çanakkale’de yazılan destan, Kurtuluş Savaşı’nda yazılan destan hainlerin kulağına küpe olsun. Ülkemizi bölmeye yönelik girişimlerde bulunanlara, savaş meydanlarında destan yazan dedelerin torunları olarak aynı kararlılığı göstereceğimize emin olabilirler.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur” sözlerinde ifade ettiği gibi bu zafer,  milletimizin sarsılmaz vatan ve millet sevgisinin bir neticesidir. Vatanın ve milletin ebedî varlığı ile devletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna gözlerini kırpmadan canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını 18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106.  yıl dönümünde şükran ve rahmetle anıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER