MATEMATİK VE BİLİM PARKI, BUGÜNÜN ÇOCUKLARINI GELECEĞİN BİLİM ADAMLARINI YETİŞTİRMEYE NEDEN OLACAK İLMİN ADRESİDİR

banner35

Yaşamın varoluşuyla yola çıkan matematik; bir felsefe, bir tıp kadar literatürde yerini almış bilim dalı diyordu Fatih ATAY!

MATEMATİK VE BİLİM PARKI, BUGÜNÜN ÇOCUKLARINI GELECEĞİN BİLİM ADAMLARINI YETİŞTİRMEYE NEDEN OLACAK İLMİN ADRESİDİR

Yaşamın varoluşuyla yola çıkan matematik; bir felsefe, bir tıp kadar literatürde yerini almış bilim dalı diyordu Fatih ATAY!

Türkiye’de bir ilk ve 3000 metre kareye yayılan alanda, Kemer Mah. Kocatepe caddesinde açılan Prof. Dr. Aziz Sancar Matematik ve Bilim Parkı öğrencilerin, siyasi parti temsilcilerinin, Millet vekilinin, Bürokratların, kalabalık halk kitlesi ve öğrencilerinde bulunduğu halde büyük coşku içerisinde açıldı!  

Atatürk’ün önemseyip birçok dilden çözdüğü matematiği geometri kitabı olarak öğrencilerimize kazandırması, onun bilime ve aynı zamanda matematiğe verdiği önemin, gösterdiği yolun izinden gidilmesine sebeptir! Bugün bu mahallede, Nobel ödülü almış Profesör Aziz Sancar Matematik ve Bilim parkı geleceği ihsas etmek ve gençlerin bir başka ülkenin kendi genç kuşaklarına öğrettiği ve matematik sayesinde gerçekleştirdikleri yazılımlarla dünyanın ilimde önemli ülkeleri arasında yer almalarını örnek alarak, ülkemizin bu seviyelere gelmesine sebep olacak kuşakları yetiştirmek için buradayız!

Burada çocuklarımızın gereken eğitimi alarak, gençlerimizin ve çocuklarımızın buraya başka bir gözle bakmalarını istedik. Buradan yola çıkarak gelecekte bilim adamı olma ve Nobel ödülü almalarını düşündük!

Emeği geçen işçi kardeşlerime çok teşekkür ederim. Gece gündüz çalışarak 300 bin TL kadar paranın Efeler Belediyesinde kalmasını sağladılar. Bu arda Mehmet Erdem burada mı, evinin balkonundan bizi izliyor mu? Kendisine teşekkür ediyorum, burada inşaat alanında ki Elektrik kablolarının çalınmasına engel olmuş adeta burayı gözeterek korumuştur! Seçilmeden önce verdiğim sözlerden biriydi Matematik ve bilim parkı, söz verdik yerine getirdik! Bu beş yıl içerisinde ne söz verdiysek onu yerine getireceğiz dedi!

Matematik parkının misafirlere tanıtımı esnasında çocuklarla matematik oyunlarına eşlik edip, kafeteryaya gidildiğinde, yoldan geçen bir vatandaşı sanırım adı Kemal’di! Yanına çağırarak senden bu parkın etrafını koruma altına alacak duvarların yapımını yardım amaçlı yapmanı istiyorum deyince tüm gözler şahsın üzerine çevrildi! Bu görevi kabul ederek Fatih Atay’ın ve vatandaşların mutlu olmasına neden oldu!

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER