DEMİR” Milletçe karşı çıkıyoruz orman katliamına”

banner35

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizdere Köyü yakınında bulunan Akbelen Ormanlarının bölgede enerji firmasının kömür elde etmek amacıyla kuracağı termik santral için tepkiler çığ gibi büyüyor. 750 dönümlük asırlık çam ormanında üç gündür ağaçlar katlediliyor. Pazartesi günü başlayan kesimlerle birlikte yurttaşların aktardığına göre alanın dörtte ikisindeki ağaçlar kesildi. Yaşanılan bu katliama bi r tepkide 2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Sekreteri Erdal Demir’den geldi.

DEMİR” Milletçe karşı çıkıyoruz orman katliamına”

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizdere Köyü yakınında bulunan Akbelen Ormanlarının bölgede enerji firmasının kömür elde etmek amacıyla kuracağı termik santral için  tepkiler çığ gibi büyüyor. 750 dönümlük asırlık çam ormanında üç gündür ağaçlar katlediliyor. Pazartesi günü başlayan kesimlerle birlikte yurttaşların aktardığına göre alanın dörtte ikisindeki ağaçlar kesildi. Yaşanılan bu katliama bi r tepkide 2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Sekreteri Erdal Demir’den geldi. Demir;

“Milas Akbelen de orman yanmıyor. Orman katlediliyor. Her biri cana can ceren doğanın evladı. Türkiye az sıkıntı, acı ve  problem çekmiyor mu, yetmiyor mu bu kadarı, bir gün huzur olmayacak mı, bir gün gelecekte birlikte yaşayacağı doğaya saldırı olmayacak gün geçmeyecek mi? Milletçe karşı çıkıyoruz orman katliamına. Durdurulmalı bu katliam. Ekonomik talan ve vurgunculuk bu katliamı gözümüzün önünde yapamaz. Analar, bacılar  sendikalar, öğrenciler, emekliler, sivil toplum örgütleri daha ne kadar bu tür yanlışlara müsaade edeceğiz. Oraya Tüm STK gecikmeden gitmesi bir doğayı ve geleceğimizi koruma sorumluluğudur” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2023, 14:21

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER