Ayçep’ten Dayanışma Kahvaltısı

banner35

Aydın Çevre ve Kültür Platformu Derneği-AYÇEP; başkanı Mehmet Vergili öncülüğünde Dayanışma Kahvaltısı düzenledi.

Ayçep’ten Dayanışma Kahvaltısı

Aydın Çevre ve Kültür Platformu Derneği-AYÇEP; başkanı Mehmet Vergili öncülüğünde Dayanışma Kahvaltısı düzenledi. Yoğun bir katılımın olduğu etkinlikte; Yenipazar Belediye Başkanı Yüsra Erden, CHP İl Başkanı Ali Çankır, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, çeşitli sivil toplum örgütleri ve dernek üyeleri yer aldı.

Başkan Vergili katılımcılara yaptığı konuşmada;

“Dernek olarak 10 yıldır dağda, ovada, ırmakta yol aldığımız Aydın’ın Buharkent’ten Didim’e kadar olan alandan gelen temsili köylülerimize hoş geldiniz diyorum. Aydın Çevre Derneği yüz yıl sonra Aydın’da tabancayla, tüfekle işgal edemedikleri topraklarımıza makinalarıyla, paralarıyla işgal etmeye çalıştıklarında onların karşısında barikat gibi derneğimizi diktik. Her yerde mücadele ettik.

Havamız, suyumuz, toprağımız, yaşam alanlarımız gitmesin diye mücadele ettik. Aydın birinci sınıf toprağımız. Dünya mirası olarak, birinci sınıf tarım toprağı olarak korumaya çalıştık. Yılmazköy’den Ayşe Çete’den biz önemli bir çoban ateşini yaktık. Gittiğimiz her yerde mücadeleyi kar topu gibi büyüttük. Jeotermal firmalara karşı halkın nasıl mücadele edebileceğini gösterdik. 90’a yakın çevre davası kazandık. 4 tane direniş çadırını AYÇEP üyelerinin katkısı ile kurduk” ifadelerine yer vererek tüm katılımcılara teşekkürlerini iletti.

HABER: SELVA DEMİRCİ

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER