Nazilli’den Avrupa’ya Ulaşan Başarı Hikayesi

banner35

19 yaşındaki Sinem Demir, Dövüş Sanatları Sporunda Nazilli’de başlayan ve Avrupa-Asya’ya kadar uzanan Dünya birinciliği ile Aydın’ın gururu oldu. 12 yıldır dövüş sanatlarına gönül vererek, kendisini yetiştiren öğretmeninin yönlendirmesiyle Geleneksel Türk Savunma Sanatı olan Bagatur’a başlayarak Aydın İl temsilcisi oldu.

Nazilli’den Avrupa’ya Ulaşan Başarı Hikayesi

   19 yaşındaki Sinem Demir, Dövüş Sanatları Sporunda  Nazilli’de başlayan ve Avrupa-Asya’ya  kadar uzanan Dünya birinciliği  ile Aydın’ın gururu oldu. 12 yıldır dövüş sanatlarına gönül vererek, kendisini yetiştiren öğretmeninin yönlendirmesiyle  Geleneksel Türk Savunma Sanatı olan Bagatur’a başlayan genç yıldız Aydın İl temsilcisi oldu.

Sinem Demir başarılarının mükafatını kendisi gibi genç yeteneklere eğitim vermek; Türk mücadele sanatı Bagatur’un ruhu şekillendirmek, terbiye etmek, disiplin altına almak, kültürlü, bilinçli, ufku açık olan zihinler oluşturmak; hak, adalet ve vicdan muhakemesine sahip insanlar yetiştirmek olduğunu belirterek Yörükefe Gazetemize yapmış olduğu açıklamada;

”Toplumu ilgilendiren birçok sosyal konuda bagatur; karşımıza altarnatif olarak sunulmakta , örneğin toplumdaki şiddet olaylarına karşı savunabilmek ve bunu kendi kültürümüzü yaşatarak yapmak. Özellikle daha çok kadınların şiddet gördüğü kız çocuklarının , katledildiği bir dünyada böyle bir sanatla ilgilenmek kadar bana mutluluk veren çok az şey vardır. Şimdiki amacım ise Bagatur’u disiplinini ve öğretilerini yaymak bu yolda insanların kendi benliğini bulmasına yardımcı olmak. Bagatur, diğer ulusların mücadele ve savaş sanatlarına alternatif bir sistem olup ismini Göktürkçe “kahraman” anlamına gelen “bahadır”dan almaktadır.

Geleneksel Türk savunma sanatı Bagatur’un amacı  , okçuluk ve kılıç kullanma sanatı (süngü) çalışmaları yapmak , uygulamak ve tanıtmaktır” ifadelerine yer verdi.

HABER: SELVA DEMİRCİ

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2022, 15:45

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER