SULTANHİSAR’DA HİZMETE SEVDALI BİR BAŞKAN

banner35

Yerelde Lider ve İktidar Olmak Projemizde bu hafta Sultanhisar Belediyesi yer aldı.

SULTANHİSAR’DA HİZMETE SEVDALI BİR BAŞKAN
Yerelde Lider ve İktidar Olmak Projemizde bu hafta Sultanhisar Belediyesi yer aldı. 
Halkın vazgeçilmezi olmuş, hizmet için dördüncü yılının iki dönemini Sultanhisar’da dolduran Başkan Osman Yıldırımkaya; imkansızlıkların yerel yönetimlerin boynuna asılmış urgan gibi kendilerinin de nefes almakta zorlandıklarını söyleyerek sohbete başladık.
Siyaset yapmak için değil, hizmet için göreve talipseniz, taşın üstüne taş koyduğunuzda bile hissettiğiniz mutluluk anlatılabilinir gibi değil diyordu! Sultanhisar tarihi dokusu zengin, Çileği marka ama gelin görün ki kendine ait toprak varlığı olmayan bir yerel yönetim, diyor ve bir hikâye olmuş kamu meselesine verdiği mücadeleden, bu mücadelenin haklılıklarına karşın yalnızlaştırıldıklarının öyküsü gibi dinlenceye çekildik adeta!
Nazilli yolunun altında futbol sahası olarak SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN MÜŞTEMİNATLARININ OLDUĞU SPOR KOMPLEKSİ  45 dönümlük  bir yerin, kendisinden önceki dönemde DİMES Meyve sularına 470 bin verildiğini, verilen yerde spor il müdürlüğünün mevcut eskimiş haliyle bulunan saha seyirci tahta tribünleri, bir soyunma odası bulunan sporcuların maç öncesi kullandığı bina  yani spor il müdürlüğünün müştemilatı için talep ettiği 500 bin TL’nin ödenmesi için belediye ye ait 23 dönüm imar uygulamasına açık  bir yerin üzerine konulan ipoteğin kaldırılması için yapılan tüm girişimler sonrası Beden terbiyesi genel müdürlüğüne yapılan girişimler ve  hatta bir dönem önceki AK parti milletvekilleriyle yapılan istişare sonucu, genel müdürlüğün iki adet halı saha yapımı karşılığı bu ipoteğin kaldırılacağı söylemi üzerine belediyemiz harekete geçmiştir!
Yağ dere, Demirhan, Eski hisar olmak üzere üç ayrı mahallede halı sahası yapılmış, sonuçlarıda Beden terbiyesi genel müdürlüğüne iletilmiş, sonrasında gelen resmi yazı herkesi hayal kırıklığına uğratacak cinsten olmuştur. Gelen yazıda aynen şunlara yer verilmiştir” YAPILAN İNCELEME SONUCU İSTENİLEN İPOTEĞİN KALDIRILMASI TALEBİ UYGUN GÖRÜLMEMİŞTİR” diye tarafımıza iletilmiştir! Yani eski yönetimin 470 bin TL leye DİMES’e sattığı yer( Belediye ihale ve satış şartnamelerine uygunsuz olarak) üzerine de 30 bin TL ödenmesi talebiyle bu yer kamuyu zarara uğratan bir satışla sonuçlanmış, Spor İl müdürlüğünün elinde ipotekli bulunan 23 dönümlük yerin imar uygulaması ile ortaya çıkacak dört ve yedi dönümlük iki parsel üzerinde belediyece inşa edilecek 40 ev ve 80 daire uygun kooperatif maliyetleriyle verilecek hizmet ve belediye gelirleri irat geçme imkanı elde edilemez  bir durumda beklemektedir.
Bakın Futbol Sahası öyküsü nasıl bitiyor; Kapalı Pazar yerinin Güney doğusunda Balık Pazarı’nın üstünde açık bir arsa üzerinde bulunan eski bir evin sahibi Ümit Yılmaz ile birleşerek bu yerleri kat karşılığı ihale etme sonucu, belediyemiz iki daire, bir dükkan ve 47 bin TL elde etmiş, bunun iki dairesi ile Almanya’da bulunan Bahri amcadan Sultanhisar’da bulunan mandalina ve portakal bahçesi olan 20 dönümlük yeri Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu desteğiyle, Büyük Şehrin Sultanhisar’ a yaptığı Futbol sahası kompleksi, Aydın bölgesinde bir tek Sultanhisar’da Spor kompleksi bulunmama  durumunu ortadan kaldırmıştır!
 Futbol sahasının yapımını sağlayarak, Sultanhisar gençliğine önemli bir hizmeti sunmuş olduk. Sultanhisar maçlarını Atça ve yakın yerlere taşıyarak yapabiliyorlardı!
Yüksek borçla devir alınan belediyenin yıllara sair borcunu yeterli kaynaklara sahip olmadıkları için bir türlü ödeyemediklerini, sıfırlayamadıklarını, İller bankasından gelen kaynağın %40 elde ettiklerini (%60 lık kısmı  Büyük Şehir ve ASKİ ayrılması)ve bununda yatırım yerine devlet tarafından bir kısmının devlete olan borca kesildiğini, diğer kalan küçük bir kısmının da belediye kaynaklarından tamamlanarak personel giderlerini karşıladıklarını söyleyen Başkan Osman Yıldırımkaya; dar imkanlarda görev yaptığınız makam, sizi bir evladınıza olan sorumluluğa benzer şekilde hizmete bağlıyor!
Başkan Osman Yıldırımkaya; Büyükşehir Atça’da altyapı kanalizasyon sorunlarını bitirdi! Sultanhisar’da Yağmur suları alt yapı çalışmalarına başlayacağını, mahallerde tüm asfaltlama çalışmalarını Büyükşehrin tamamladığını, Mahmut Dülger caddesi de 1,5 km bu yol parke taşıydı, asfalt çalışması tamamlandı. Oradan sökülen parke taşları belediyemiz imkanları ve Büyük Şehir parke taş takviyeli bahçe arası yollarda kullanılmaktadır!
Belediyenin dükkân kira gelirleri Candemir’den dolayı tahsil zorluğu çekmekte, belediyeye gelir sağlansın diye Büyükşehir Belediyesi’nin devir ettiği Sultanhisar ve Atça mezarlıkların gelirinin Pndemi den vefat edenlerin defin işlemlerinde giyilen önlüklere kullanıldığını ifade eden Osman Yıldırımkaya; Pandemi hizmetleri eksiksiz devam etmekte, dezengfe işlemleri kurumlarda, caddelerde ve önem arz eden her yerde Büyük Şehir ile birlikte sürdürüldüğünü belirti.
Hizmetleri saymaya devam ederken bakın daha neler yapıla bileceğini vurgulayarak anlatan Osman başkan; Dar gelirli bir Belediye’yi yönetmek ne kadar zor olsa da idealler küçük tutulamıyor; Yağ Dere’de 500 adet kaysı fidanı dikimi yaptık. Ürün almaya başladığımızda, yıllık bir milyon TL tahmini kazanç sağlayacağız belediyemize.
Atcalı Kel Mehmet karşısında bulunan BP benzin istasyonun bulunduğu alanda var olan eski lokanta yerini Otel inşaatı yapımına dönüştüreceklerini, ayrıca Sultanhisar Yağ dere köyünden geçme 40 dönümlük yer de termal Sıcak Sulu Otel inşaatı projemizi de faaliyete geçirme çalışmalarını da sürdürdüklerini belirti Osman başkan.


Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2021, 20:12

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER