KADININ ELİ KÜLTÜRÜN ZENGİNLİĞİ

banner35

Yaşadığınız yer Ege bölgesi ve nefes aldığınız, içinize çektiğiniz havanın mekanı Aydın bölgesi ise kadının eliyle, Tarihin derinliğinden gelen kültür ve tarihi zenginlikler gün ışığında kalmaya devam edecektir. Yer Sultanhisar ve Kadın girişimcilerinin başarısından söz edeceğiz.

KADININ ELİ KÜLTÜRÜN ZENGİNLİĞİ
Yaşadığınız yer Ege bölgesi ve nefes aldığınız, içinize çektiğiniz havanın mekanı Aydın bölgesi ise kadının eliyle, Tarihin derinliğinden gelen kültür ve tarihi zenginlikler gün ışığında kalmaya devam edecektir. Yer Sultanhisar ve Kadın girişimcilerinin başarısından söz edeceğiz.
Efeler diyarı Kadın girişimi üretim ve işletme Kooperatifi. 19 yürekli üretime ve ekonomiye destek amaçlı kadın girişimci. 2000 kadın tedarikçi ordusuyla Aydın bölgesinin tedarikçi kadınlarının göz nuru el emeği tüm üretimdeki ürünlerini Nazilli yolu kenarında dinlenme tesisleri seviyesi ve kalitesinde bir koca bina ve her türlü kır düzenlemesine hazır bir alanda hizmete hazır duruma getirmişler!  Bu Kooperatifin başında bir doktor bayan birçok projelerden bahsediyor. Başkan Müjgan Sönmez Yıldıraykaya. 19 kadın girişimciyle yola çıkarken yanımızda bize destek veren tefrişatı, tadilatı ve yerin bulunmasında Sultanhisar belediye başkanı Sayın Osman Yıldırımkaya, Aydın Büyük Şehir Belediyesi Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu; Endüstriyel mutfak gereçleri, basın yayın neşriyat ihtiyaçlarımızın tedarikinde ve açılışında İzmir Büyük Şehir Başkanı Sayın Tunç Soyer ile birlikte bulunarak ta işin başında Moralman desteklerini sağladılar! Yerel ürünlerle hazırladığımız mutfak servisimiz akşam beşlere kadar gelen ziyaretçilere damak tadında sunumlarımız yapılmakta. Yine Anadolu kültürümüzün hâkim olduğu bölgede sürekliliği gelecek nesillere taşımak amacıyla otantik kültürümüzün ve folklorik figürlerimizin göz nuru ve elemeği ile üretim ile elde edilen ürünlerimizi sergilemekteyiz. Burada organik zeytin yağı, nar ekşisi, kekik suyu, Turunç ekşisi ve reçellerimiz, kurutulmuş sebzeler, salçalar, toz biberler, kurutulmuş domates ve tahıllarımız yine burada reyonumuzda ve İzmir büyük şehir ’in açtığı bakkalların raflarında yer almaktadır. Başlangıç olarak düşündüğümüz zamanlamanın iyi gittiğinin kendisidir!
Binamızın ikinci katında ilerleyen zamanlarda el ürünleri ve sanatı üzerine kurslar ve atölyeler açmayı projelerimizde yer alacaktır!
Kültürel ve folklorik zenginliklerimizi kısa süreli kurslarımızla yaygınlaştırmayı da projelerimiz içerisinde görmekteyiz.
Binamızın açık alanında bulunan bahçemizde gıda ile ilgili el ürünlerimizi gelecek misafirlerimize ve burada yapılacak tur guruplarını yedirip doyurmayı projelerimiz içerisinde görüyoruz.
Amaçlarımızın içerisinde yaygınlaştırmayı düşündüğümüz el sanatları ile ilgili sanatçılarımızın, ressamlarımızın ve yazarlarımızın da burada eserlerini sergilemelerini istiyoruz.
Başkan Müjgan Sönmez Yıldırımkaya sözlerini sürdürürken, tedarikçilerimiz olan kadınlarımızın ürünlerini satarak kendi banka hesaplarına gerekli vergi kesintileri yapıldıktan sonra tamamı yatmaktadır! Amacımız kadının ekonomik özgürlüğünü kendi emek gücü karşılığında sağlamalarına imkân yaratırken, ülke ekonomisine ve üretimine koyacakları katma değerin çıtasını yükseltmektir.
Biz YörükEfe gazetesi tüm Egelilerin bu dinlenme tesislilerini ziyaret ederek kadın girişimcilerin üretim gücünün yarattığı mükemmeliyeti göz zevki ve damak tadıyla hissetmenizdir. Biz kültürel zenginliklerimiz seyir ederek Yörük kültürü ve Efe diyarının zenginliklerini yaşayarak, biri birinden güzel yemekler ile de damak tadımızı zenginleştirdiğimizi kabul ediyoruz. Sizlerde sakın ihmal etmeyin oradan geçerken bu güzelliği yaşamayı!
 
     


Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2021, 22:10

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER