Bu Yol İyiye Gider

banner35

Dedi… Yazılsa bir roman olur ve çokta dikkat çeker! Bir siyasi partinin uzunca bir ömür sayılacak süreci omuzlarında taşımak ideolojik bir karakter ve inanç ister!

Bu Yol İyiye Gider

Dedi…

Yazılsa bir roman olur ve çokta dikkat çeker! Bir siyasi partinin uzunca bir ömür sayılacak süreci omuzlarında taşımak ideolojik bir karakter ve inanç ister!

 Elitist yapıdan uzak, yıllarca siyasi partinin emekçisi olacaksın, tüm kademelerine merdivenlerden çıkarak yürüyeceksin; ilklere imza atacaksın, sonra tüm yaptıklarının karşılığı bu yol iyiye gider diyorsa bir lider ya alkışlayacaksın ya da “derin derin ideolojik inancın ne olduğunu sorgulayacaksın.”

Öz evladını kundaktan sonra kucağında büyütmek gibidir ideolojik inanç ve bağlılık. Bir başka bebeğin kucağa verilişinde, ağlayarak gözyaşı döken çocuğa şaşkın şaşkın baka kalmak, yabancılık duygusunu üzerinden atmak için silkelenişe benzer yuvadan ayrılmak! Burukluk onun sevdasında kök salmış sevginin üzerine düşen bulut gibidir! Gökyüzünde ışıldayan güneşi aramaya benzer yabancılık duygusu çekmek!

Fatih ATAY… CHP’nin öz evladı ve sevdalısı sen. Tüm bu hissettiklerimi senin dokularına kadar inmişçesine kaleme alıyorum. Dahası var belki de bu kalemin ıslak ucunda!

Yaptıklarını anlatırken yüzdeyi birkaç puan geriden konuşuyor ama daha neler yapacağım ve ilklere imza atacağım derken, bu hizmeti yapmak için vizeyi sağı solu demeden bunu hak ettiğini söylüyor… Ve bu yol iyiye gider “BEN BİR SOSYAL DEMOKRAT İDEOLOJİNİN NEFERİYİM” BEN DÜNDE CHP li BUGÜNDE CHP’li YARINDA CHP’liyim diyorsun adeta! Sakın öyle demiyorum deme! Seninle siyaset yaptım, aday adaylığı yaptım! O gözünde ki ışığı bilirim!

Devam ediyorum! Ederim tabii ki bildiğim gerçekleri yazar ve konuşurum. Ben özgür ifadenin ve yazmanın üstadıyım, kabul ederler beni bilenler! Geçmişte yaşadıklarımdır benim karakterimi olgunlaştıran ve özgürleştiren!

Doğru sosyal demokrat oyları ve iyi oyları aldın başkan olurken! O zaman her şey iyiydi diyorsun! Bugünde millet ittifakının arkaya, seçmenine bıraktığı ideolojik duygudaşlık” taban ittifakı” dan alacağım destek ve oyları! Hizmet yerelde yaşayanlara götürülen hak edilmiş yaşam koşulları ve refah düzeyine etki eden katma değerlerin kendisidir! Milletin derdi aş iş ve gelecek kaygısıdır! Aydın’da aç yatılmamalı, işsiz babalar evine eli boş dönmemeli, kadınlar ev ekonomisine katkı koyacak doğru ve nitelikli işlerde çalışmalı! Öğrenciler aydınlanmalı. Bu yolu açacak hizmetleri yani ilkleri götüreceksin ve bunun övüncünü yaşıyorsan bilesin ki halkın belleğine oturmuşsun! Mobing uygulamaya, yapmaya gerek yok diyeceksin yüksek sesle! Mesele budur öncelikle! Eh işin siyasi boyutu da taban insiyatifin de demokratik anlayışın ve çözümün hüküm sürdüğü bir meyanda ilerliyorsa, sen farklı bir siyasi platforma  geçmemişsin! O zaman kazanma ve görev istemek Aydın halkı adına senin talep etmen gereken bir refleks gerektirir! Hizmeti aksatacak lüks sayılacak taşlar temizlenmeli duygusuyla hareket lider için hizmet aşkıdır!

Hırs ve kin, nefret ve üstünlük(Makyavelist) duyguları siyaseti kirleten hareket ve siyasetin dışında tutulması gereken kavramlarsa eğer; Söylemler lideri ve siyasetini etkiler mi? Lider ya da bugünün tarifiyle Efelerin Belediye adayı kendini yaptıklarıyla ifade eder! Halk bunu bilir, görür. Hizmetin iz düşümü belleklere nasıl yerleşmişse, lidere de dönüşü öyle olur!

Kimse sonucu kendi adına Halkın üzerinden siyaset yaparak yorumlayamaz! Eski köy ve yeni köy arasında kaç adet zeytin ağacı var, bunu o yolda ömrünü tüketenler bilir!

Tüm hizmetler daha iyi bir Aydın, daha temiz siyaset ve temiz toplum, kimsenin aşında acı olmayan bir yaşam! Rast gele!

haber:erdal demir

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2024, 16:26

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER