Ben Siyasette Var Oldukça Kazanamazlar

banner35

Başarmak, hedefe ulaşmak; plan, program ve proje işidir! Tanıdığınız bir profili yazmak kolay, değilse yok saymak kolay iştir! 32 yıl insan hayatında uzun, devlet ve devletin kurumları için gün sayar kadar kısa zamandır!

Ben Siyasette Var Oldukça Kazanamazlar

Başarmak, hedefe ulaşmak;  plan, program ve proje işidir! Tanıdığınız bir profili yazmak kolay, değilse yok saymak kolay iştir! 32 yıl insan hayatında uzun, devlet ve devletin kurumları için gün sayar kadar kısa zamandır!

Aydın Mütedeyyin bir anlayışı Menderes ile başlatan, hala derin izlerini taşıyan bir anlayış, fikir ve siyasi yapıya yelpaze açan bir şehirdir! En belirgin özelliği Türkiye Cumhuriyetine siyasi profil ve lider çıkarmaktır! Son zamanlara kadar taşınan bu önemli isimlerin arkasına takılan , gündemden düşmeyen, yaptığı projeleri gerçekleştirinceye kadar kanundan, nizamdan vazgeçmeden, prensiplerine bağlı gerektiğinde 18 saat çalışan bir lider! İsmi Aydın’ın dışına taşan, birçok yerde örnek lider örneğini kendi ismiyle olduğu kadar, İlin ismini de gündemde tutan bir başkan!

Aydın şimdiye dek hiçbir siyasetin ya da yönetimin rantına ve gazabına uğramasın diye her alanda set çekerek sonuna kadar sahiplenen bir il! Bunlar övgü değil, ihtiyacının da olduğuna, kimsenin inanacağı da yok ayrıca! Verilmeyecek hesabım olmayan, her atılan taşa ve söze cevap vermeyen ama yetkili mercilere hesap vermek için kapısını açık tutan bir büyük şehir belediyesi! Seveni oldukça fazla ama karşı cephede muhalefet yapmak için denklemler üretenlerde bir o kadar fazla! Doğrunun tarifi birdir anlayışı ile yaptığına ve kendisine öz güven ve inancının gölgesine de işine ve hizmetine bakan biri!

32 yıl sonra bir sosyal demokrat partinin bayrağını Aydın’a taşıyan, üç dönemdir görev yapan, olmadı dördüncü dönem adaylığını ittifak olmadan sadece kendi partisinin ismiyle seçime hazırlanan  bir aday!

Liyakat ilkesini çalışanlarıyla birlikte sağ ve sol demeden tüm Aydın bölgesine hizmet anlayışı ile elini uzatan, köylerde olmayan hizmetleri taşırken, insana dokuna bilme ilkesini siyasete kazandıran bu aday!

 TBMM de görev yapan Milletin vekilini Aydın’a kazandıran, kendisiyle birlikte çalışan donanımlı ve kalifiye nitelikli aday adayı durumunda olacak değerli şahsiyeti hoş görüyle Aydın’ının sahnesinde gören, her birimin başına işin ehlini koyarken taraf ve kazanç gözetmeksizin, kazancın yanlısını Aydın ili olarak gören bir aday!  Sevenleriyle birlikte muhalefeti teraziye koyarak seçimin sonucunun kendisini okuyan kendinden emin biri!

Sonuç eksenli siyaset yaparak bakın neler söylüyor? 

İmar planında var olan değerleri koruma konusunda hep aynı şeyleri söylüyorum! İmara uygun olmayan ve ranta dayalı bir imar değişikliği uygulamasına ben görev başındayken, ben varken asla yapamazlar! Aydın için önemli projeleri elde var olan değerli yerlerde yapmaya gayret gösteriyoruz! Bakın ne diyorlar, Aydın Stat sız kaldı! Kimse neden Aydın adına bir takım süper ligde değil diyerek öne çıkanı yok! Şöyle düşünülürse, bu yeri başka bir iktidar geldiğinde imar değişikliğiyle ranta dayalı bir AVM’ i birileri için proje ederlerse, düşünülen saklı fikirler ortaya çıktığında mı pişmanlıklar konuşulacak!

İktidar partisinde önemli koltukları temsil ve teşkil edenler; genelden yerele hizmet anlayışını siyasi bir kuşatma olarak yerel politikalara alıştırma eylemleri görülmediği mi sanılıyor! Biz iktidar olursak yerelde her şey değişir anlayışına verilecek cevap tamda yerelden genele yapılacak siyasetin dilinden olmalı; ülkeyi yönetenler Aydın için ne yaptınız ki bundan sonra eğer biz olursak anlayışını bu ile bulaştırmaya çalışılıyor! Aydın’ın kaynakları kendi başını kaşımaya yeterlidir, yeter ki yatırımlara onay verilsin! Gerektiğinde bulunun mali kaynaklara onay verilsin!

Ben bu ilde Başkan oldukça bu seçimi alamazlar diyor yerelin büyük şehir başkanı! Bu söz liderlik anlayışının arkasına yerelin desteğini almaktan geçiyor! Yerelin desteğini almakta hizmetten geçer! Halk ister büyük şehir yapar anlayışı bu hizmetin ürünüdür!

*ASKİ

Toplu yaşam dediğimiz; mahalleler, kasabalar, şehirler ve devasa şehirler…

Görünmeyen hizmetlerin en büyüğü ve en önemlisi ASKİ hizmetleri! Yani bulunduğunuz coğrafyanın görüne yüzü ve görünmeyen yüzünden hangisi dersiniz! Görünmeye yüzü, yerin altında ki hizmetler!

Aslında şehrin aldığı nefestir yerin altında ki hizmetler!

-Deyim yerinde ise “SU YOLUNU” bulur! Ne yazık ki yerin altına tabiatın gönderdiği yağmurlar yerin yüzünde tufana döndüğünde yolunu bulamıyor, önüne kattığı eşya, canlılar en önemlisi insanı alıp götürüyor! Geriye acı, hüzün ve maddi yıkımlar bırakıyor! İşte burada ASKİ’nin hizmetleri görünüyor ve sorgulanıyor!

Son 25 yılın tufanı yaşandı yağmur yağışında diyor Özlem Çerçioğlu! Metre kareye 83 kilogram yağmur yağdı. Camdan dışarı baktığımızda çatı tahliye boruları yetersiz kalmış, çatı yağmur çinkolarından taşarak metrelerce aşağı düşen yağmur suları!

Devrisi gün uyandığımızda taş köprünün suları seyre değer, ama ortalık yerlerde o yağmur yağmamış gibi her taraf duru bir halde! Sıkıntı yaşanmayan mahalleler, kasabalar ve aydın ili… Arada duyduğumuz ve haberini yaptığımız arızalarda var tabii ki!

ASKİ Bütün şehir anlayışında, Aydın için en önemli ve en zor işleri başarmıştır! İşte meselede budur! Görünmeyen hizmetler!

*KUŞADASI

 Kuşadası neredeyse İl büyüklüğüne ulaşmış bir kasaba, buralara hizmet götürmek zor iştir! Aydın’ın kasabalarının neredeyse hepsinden bu kasabada altı ay yaşayanlar vardır! Kuşadası ASKİ’den büyük hizmetler aldı ve almaya da devam ediyor! Tabii ki kara yollarının yaptığı Çevre yolunu bağlayan üst geçittin durumunu ASKİ’ye bağlamazsanız mesele daha iyi görülecek kadar açıktır!

Kuşadası’na götürülen hizmetleri eleştirenler  ve Ömer Günel’i bir şekilde göreve başladığının ertesi günü suçlamaya başlayanlar, kendi başkanlıklarında Kuşadası’nda olanları ve bitenleri ayrıca hizmetin eksikliklerini çabuk unutmuş durumundalar! Ama halk yapılan ve yapılmayanı unutmuyor yerel yönetimlerde! Kuşadası ve Büyük Şehir anlayışının uyumlu çalışması, Kuşadası’na yeni çehre kazandırmakla kalmadı, bir Turizm Kenti yapısını kent meydanının bitimiyle bütünleşerek farklılığını Türkiye’de ortaya koyacak, Avrupa’ya kendini gösterecek hizmet ANLAYIŞI geliştirmiştir!

Eski Belediye binası depreme dayanıklık konusunda olumlu rapor  alamayan  bir projeydi. Yeni Belediye binası hem Kuşadası’na hem de Aydın büyük şehir hizmetleri dairesinin yer ihtiyacını karşılarken, önemli konumundan dolayı park yeri sorununa da alan kazandırılmış bir projedir! Yeşil alan konumu sahil konumuna uygun projelendirilmiştir!  Büyük Şehir tarafından istihdam edilen yer belki de, birilerinin koca Otel kitlesini yerleştirecek bir projeyle heba olacaktı! “ Ben var oldukça bu tür düşüncelere alan açma imkanı vermeyeceğim diyor özlem Çerçioğlu!”

Büyük Şehrin hizmet alanları tüm ilçelere kaydırılmış, özellikle mahallerde olmayan hizmetler ilkleri gerçekleştirerek götürülmüş, mahalle yaşamı kolaylaştırılmıştır! İnsana hizmet hakka hizmet anlayışı ve inanışıyla bütünleştirilerek yapılan hizmetler, taraf ve insan gözetmeksizin yapılan işler, yerelden hizmet başlar anlayışıyla inanan bir halk kitlesi oluşturmaya alan yaratarak siyasetin kuşatmasına değil hizmetin götürülmesine inana bir halkın var oluşuna neden olmuştur!

Ben Aydın’da başkan adayı olduğum sürece AKP  bu ilde seçim kazanamaz iddiası yapılan  hizmetler  ile var olmuştur!

Götürülen her yeni hizmet yerelde o kentin kültürel ve sosyolojik yapılanmasına ve gelişmesine neden olur!

HABER: ERDAL DEMİR

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2024, 16:39

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER