BAŞKAN ŞAKRU “Kadın katillerini cesaretlendirmeyin, İstanbul Sözleşmesi yaşatır”

banner35

İyi Parti Aydın Kadın Kolları Başkanı Fatma Şakru, son günlerde giderek artan kadın cinayetleri ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Başkan Şakru son iki günde işlenen kadın cinayetlerine değindi ve İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi ile ilgili tepkisini dile getirdi.

BAŞKAN ŞAKRU “Kadın katillerini cesaretlendirmeyin, İstanbul Sözleşmesi yaşatır”

İyi Parti Aydın Kadın Kolları Başkanı Fatma Şakru, son günlerde giderek artan kadın cinayetleri ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu. Başkan Şakru son iki günde işlenen kadın cinayetlerine değindi ve İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesi ile ilgili tepkisini dile getirdi. Başkan ifadelerine şu şek,lde devam etti;

“Kadın cinayetleri Türkiye’nin son yıllardaki en önemli toplumsal sorunlarının başında geliyor. Yapılan araştırmalara göre, ülkemizde 2020 yılının ilk yarısında 148 kadın cinayeti işlenirken, 80 adının da ölümü de şüpheli bulundu. En son İzmir’in Konak ilçesinde 5 aylık hamile Sezen Ünlü 3 aydır ayrı yaşadığı Onur y. Tarafından 16 yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Bu vahşice işlenen cinayette hem annenin hem de yavrusunun canına kıyılmasının sebebi neydi? Kıskançlık! Ne acıdır ki erkekler bu duygusunu sevgiye ve merhamete dönüştürebilseler; bu vahşetten çok daha kolay.

Aynı zaman içerisinde, başka bir kadın cinayete kurban gidiyor. Boşanma aşamasındaki eşini hapisten çıktıktan sonra tekrar tutuklanırken başka bir erkek tarafından ”adamsın adam, adamın kralısın” diye tezahüratta  bulunuyor.

Bütün bunlar yaşanırken bir de Türkiye Cumhuriyeti adına 11/05/2011 tarihinde imzalanan ve 10/12/2012 tarihli 2012/2816sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile onaylanan” Kadınlara yönelik şiddet ve Aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi Cumhurbaşkanı tarafından feshediliyor. Kadınlar şiddetle mücadelede hayati bir araçtan mahrum bırakılıyor.

Türkiye’de giderek artan kadın cinayetlerinin ve çocuk istismarının önüne geçilebilmesi için bu sözleşme hayati önem taşıyor.

Genel Başkanımız Meral Akşener’in de belirttiği gibi” İktidar; şiddeti, tacizi, tecavüzü ölümleri izlemeye devam ederken; İYİ PARTİ amasız, fakatsız milletin yanındadır. İktidar istediğini söylesin; biz biliyoruz ki İstanbul Sözleşmesi yaşatır.

Son olarak tüm kadınları, çocukları korumaya yönelik sözleşme sadece bir kişinin isteği ile feshedilemez. Kadın katillerini cesaretlendirmeyin, İstanbul Sözleşmesi yaşatır” ifadelerine yer verdi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER