KOÇARLI’NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİREN BAŞKAN

banner35

"Yerelde İktidar ve Lider Olmak" adlı özel manşet haberlerimiz devam ediyor. 65. sayımızda yepyeni projeleriyle Koçarlı ilçesine önemli hizmetler sunan Koçarlı Belediyesi ve Başkanı Nedim Kaplan'a yer verdik.

KOÇARLI’NIN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİREN BAŞKAN

Yaşadığın yerin toprağın kokusuyla büyümektir hizmet aşkı, selam verdiğin her insana sorumluluk duymaktır hizmet aşkı, ideal düşüncenin eyleme geçtiği noktadır hizmet aşkı, yaşayan herkesi kucaklamak ve onları mutlu görmektir hizmet aşkı.

Koçarlı Belediye başkanı Nedim Kaplan hizmete her alanda ihtiyacı olan Koçarlı’ya daha fazla ışık olma ve Koçarlı’da kent özellikli yaşana bilirliğe tekrar dönüşü sağlamak için güne gün ekleyen çaba ve çalışmalarla kat ettiği mesafelerde engelleri birer birer kat etmeye tüm içtenlik ve hoş görüsü, azim ve isteğiyle yaklaşmaya çalışıyor! Bir yandan bütün Dünya’ya musallat Covid-19, bir yandan yaklaşan kuraklığa çare arayışları diğer yandan itibar ve sağlıklı ödemelere ulaşmak, Koçarlı’ya yeniden yaşam standartlarını yükseltecek dokunuşlarla yeniden yeni yaşam göçü geri getirmek, tüm bunlar hizmet aşkı ile yaşamı bütünleştirecek inceliği gerektiren karakterler arayışının beklentisidir! Başkan Nedim Kaplan bu duygularla yürüyüşüyle Koçarlı çehresini değiştirmeye devam ediyor!

Temel anlayış alt yapı hizmetlerini sürdürebilir duruma getirmek, temizlik hizmetlerini sürekliliğini sağlayabilme adına makine parkurunu her türlü imkanları zorlayarak başarmaya çalışması da ayrıca beğeni ve taktir toplayan yönü olmuştur! Mesele başkanı olduğunuz kentin ya da yerelin tümüne kucaklayarak hizmeti homojen anlayışla halkına ulaştırmasıdır. Bugünlerde Koçarlı’nın çehresini değiştirecek önemli projeleri ardı ardına kazandırmanın gayreti içinde olması Koçarlı için yeni bir yaşama ışık olacak ölçekte görünüyor! Hep birlikte göz atalım başkanın projelerine…

Kelimesi kelimesine dokunmadan yayınlıyoruz değerli Yörük Efe okurları ve değerli Aydın bölge halkı…

BAŞKAN KAPLAN'DAN ÇAKIRBEYLİ'YE VİZYON PROJE

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, geçtiğimiz yıl tüm tezgâh ve gölgeliklerin yenilenmesini sağladığı Çakırbeyli Üretici Pazarı’nda, meydandaki dükkanların sil baştan modernize edilmesi için de çalışma başlattı.

Çalışmalar kapsamında mahalle meydanında bulunan 276 yaşındaki Demokrasi Çınarı’nın etrafında da düzenleme yapacaklarını söyleyen Başkan Kaplan, Merhum Başbakan Adnan Menderes’in memleketi Çakırbeyli’nin çehresini tamamen değiştireceklerini belirtti.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nin önümüzdeki günlerde açılmasıyla birlikte ziyaretçi akınına uğraması beklenen Çakırbeyli Üretici Pazarı’nın, geçtiğimiz yıl Haziran ayında baştan aşağı yenilenmesini sağlayan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Çakırbeyli Aile Çay Bahçesi’nin bulunduğu noktada, içerisinde 6 adet dükkanla birlikte kafeterya, mutfak ve idari ofis bulunacak meydan dükkanları yapımı için de düğmeye bastı.

“DEMOKRASİ ÇINARI’NIN ETRAFI YENİDEN DÜZENLENECEK”

Çakırbeyli’deki ihtiyaca cevap vermesinin yanında göze de hitap edecek meydan dükkanları için mimari proje hazırlattıklarını ve en kısa sürede çalışma başlatılacağını söyleyen Başkan Kaplan, “Geçtiğimiz yıl Çakırbeyli Üretici Pazarımızı, Aydın Valiliği YİKOB iş birliğiyle 150 pazarcı esnafımız için açılır-kapanır tentelerden, tezgâh, önlük ve masa örtülerine kadar komple yenilemiştik. Köylülerimizin tamamen doğal ürünlerini satışa sunduğu üretici pazarımızla bütünleşik olacak şekilde Çakırbeyli’de meydan dükkanları düzenlemesi için de çalışma başlattık. Daha önce kötü görüntüden kurtardığımız pazarımıza kazandıracağımız meydan dükkanları düzenlemesi de mahallemizin ihtiyacına cevap vermiş olacak. Çakırbeyli’deki bu çalışmalarımızın yanında, Demokrasi Şehidi Merhum Başbakanımız Adnan Menderes’ten Merhum İsmet Sezgin’e kadar birçok siyasi büyüğümüzün gölgesinde çay içtiği 3 asırlık Demokrasi Çınarı’nın etrafında da düzenleme gerçekleştireceğiz” dedi.

“ÇAKIRBEYLİ PAZARI DAHA DA RAĞBET GÖRECEK”

“Pandemiden kaynaklı riskin daha da azalmasının hemen ardından yeniden açmamızla canlanacak olan Çakırbeyli Pazarımızda hayata geçireceğimiz projemiz, aynı zamanda mahallemizin vitrini de olacak” diyen Başkan Kaplan, “Amacımız üreticilerimizin ürettikleri ürün ve eşyaları daha da modern bir şekilde satarak, ülke ve aile ekonomilerine katkı sunmaya devam etmelerini temin etmektir. Geçtiğimiz yıldan bu yana yenilenen yüzüyle hizmete giren Çakırbeyli Pazarımız, Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nin açılmasıyla beraber daha da rağbet görecek. Biz bu rağbeti öngörerek Çakırbeyli’de meydan dükkanları yapımı için çalışma başlattık. Geçtiğimiz yılki düzenleme ve yenilemeler kapsamında Çakırbeyli Üretici Pazarı’nın alt yapı çalışmalarını da biz gerçekleştirmiştik. Üst yapı çalışmasıyla da seçimden önce verdiğimiz bir sözümüzü daha yerine getirmiş olacağız. Her zaman dediğimiz gibi bu ilçeye değer. Koçarlı’mızın güzel insanlarına ne yapsak az” diye konuştu

BAŞKAN KAPLAN KOÇARLI’YA YENİ NEFES ALANLARI KAZANDIRIYOR

KOÇARLI YENİ NEFES KORİDORLARINA KAVUŞUYOR

Koçarlı’nın daha yaşanabilir bir kent olması için çalışan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, ilçeye vatandaşların hoşça vakit geçireceği 3 yeni park daha kazandırmaya hazırlanıyor.

Başkan Kaplan’ın girişimleriyle başlayan Millet Bahçesi yapım çalışmalarıyla Cihanoğlu Parkı’ndaki yenileme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği Koçarlı’da, vatandaşın hoşça vakit geçireceği yeni parkların da en kısa zamanda hizmete açılması planlanıyor. Muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerini program dahilinde ihtiyaç duyulan mahallelerde yeni oyun alanları ve park yapımı için sevk eden Başkan Kaplan, Yeni Mahalle’deki Cumhuriyet Parkı ile birlikte Yeniköy ve Büyükdere Mahallesi’ndeki park yapım çalışmalarının en kısa sürede tamamlanarak sezona yetiştirilmesi talimatını verdi.

“CİHANOĞLU PARKI 2 AY İÇİNDE AÇILACAK”

Devam eden park yapım çalışmalarıyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Kaplan, “Koçarlımızda yaşlılarımızın, gençlerimizin ve ailelerimizin çocuklarıyla birlikte hoşça vakit geçireceği yeni oyunları ve park yapımına büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda öncelikli olarak ilçemizin merkezindeki en gözde parkımız olan Cihanoğlu Parkı’nı içerisinde düğün salonu, kafeterya ve çocuklarımız için oyun alanı olacak şekilde yenileme kararı aldık. Çalışmalarımız ekiplerimiz tarafından hızla devam ediyor. En geç 2 ay içinde Cihanoğlu Parkı’ndaki yenileme çalışmalarını yine ilçemizin merkezinde bulunan Yeni Mahalle’deki Cumhuriyet Parkı ile eş zamanlı tamamlayarak hizmete açmayı planlıyoruz. Yenilenen yüzüyle halkımıza hizmet verecek olan Cihanoğlu Parkı’nı halkımızın da beğeneceği şekilde özgün bir konsepte kavuşturacağız” dedi.

“BAĞARCIK’A DA KAMP ALANI KAZANDIRACAĞIZ”

Büyükdere Mahallesi’nde yabani otlarla kaplı bir alanda Muhtar Ali Uzunkaya ile mahalle sakinlerinin talepleri üzerine başlattıkları temizlik çalışmalarının ardından çocuklar için yeni bir oyun alanı ve park olacak şekilde düzenleme kararı aldıklarını söyleyen Başkan Kaplan, “Büyükdere ve Yeniköy Mahallesi’nde yapımı devam eden her iki parkımızı da özel düzenleme ve peyzaj çalışmalarının ardından 1 ay içinde hizmete açacağız” dedi. İlçenin prestij projelerinden olan Millet Bahçesi’nin üst kısmındaki kafeterya, düğün salonu ve sosyal alan açılışının da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yetiştirilmesi için çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Başkan Kaplan, “Tüm bu çalışmalarımızın yanında 8 bin yıllık kaya resimlerinin bulunduğu Bağarcık Mahallemizde de kamp alanı şeklinde yeni bir düzenleme planlıyoruz. Orada oluşturacağımız sosyal alanlarla birlikte farklı noktalara bank grupları da koyacağız. Bu yıl içinde planladığımız bu çalışmamız da en kısa sürede başlayacak” diye konuştu.

Başkan Kaplan; “Koçarlı’da hizmet almayan mahalle kalmayacak”

Kırsal mahallelerde muhtarlardan gelen talepler doğrultusunda hizmet atağı başlatan Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, devam eden ve planlanan çalışmaları yerinde inceledi.

Geçtiğimiz günlerde muhtarlarla gerçekleştirdiği toplantıda talepleri dinlemesinin ardından Fen İşleri Müdürlüğü saha ekiplerini program dahilinde mahallelere sevk eden Başkan Kaplan, Mazon Bölgesi’nde yer alan Yağcıdere, Dereköy ve Sapalan Mahallesi’ndeki çalışmalara dönük incelemeler yaptı. Merkez mahallelerdeki kapsamlı çalışmaların yanı sıra 2021 yılı içerisinde programlanan hizmetler çerçevesinde Koçarlı’nın 52 mahallesine de verdikleri tüm taahhütleri sırasıyla yerine getireceklerini söyleyen Başkan Kaplan, “Koçarlı’mızda yıllardır çözülemeyen sorunları çözüme kavuşturarak yolumuza devam ediyoruz. 2021 yılında da hizmet almayan tek bir mahallemiz kalmayacak” dedi.

MUHTAR UYAR’DAN BAŞKAN KAPLAN’A TEŞEKKÜR

Programı kapsamında ilk olarak Yağcıdere Mahallesi’nde devam eden istinat duvarı çalışmalarını yerinde inceleyen başlayan Başkan Kaplan, Muhtar İsa Uyar’ın düğün alanı düzenlemesi talebiyle ilgili yaptığı açıklamada, en kısa zamanda çalışma başlatılacağının sözünü verdi. Halihazırda mezarlık bakımı ve çevre düzenlemesi çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiği mahallede, tuvalet ve yol yapım çalışmalarıyla ilgili beraberindeki Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerine talimat veren Başkan Kaplan, mahalledeki tüm eksiklikleri de gidereceklerini söyledi. Mahallede bugüne kadar yapılan ve program dahilinde hayata geçecek olan hizmetler nedeniyle Başkan Kaplan’a teşekkür eden Muhtar Uyar, Yağcıdere’de uzun yıllardır çözüm bekleyen sorunlara bu dönem cevap veriliyor olmasından ötürü çok memnun olduklarını belirtti. 

“TÜM TAAHHÜTLERİMİZİ YERİNE GETİRECEĞİZ”

Dereköy ve Sapalan Mahallesi’ne gerçekleştirdiği ziyaretlerde de muhtarlar ve mahalle sakinleriyle bir araya gelen ve taleplere ilişkin beraberindeki ekiplere talimat veren Başkan Kaplan, mahallelerdeki çalışma programıyla ilgili yaptığı açıklamada, “2021 yılında yapmamız gerekenlere dönük olarak çalışma takvimimizi belirledik. Şu anda merkez ve kırsal mahallelerimizdeki farklı noktalarda ekiplerimiz hummalı bir şekilde çalışıyor. 2021 yılındaki çalışmalarımız kapsamında, bir mahallede çalışmamız tamamlanır tamamlanmaz sırayla bir diğer mahallemize geçeceğiz. Yapacak olduğumuz tüm işlerde muhtarlarımızın talepleriyle birlikte yıllardır çözüm bulunamayan sorunlara öncelik veriyoruz. Bu yıl içerisinde 52 mahallemizin tamamında çalışma gerçekleştireceğiz. Yıl sonu itibariyle hizmet almayan tek bir mahallemiz kalmayacak. Koçarlı’da halkımıza verdiğimiz tüm taahhütlerimizi bir bir yerine getiriyoruz ve daha da getireceğiz. Hemşerilerimiz hizmetin en iyisine layık” diye konuştu.

KOÇARLI BAŞKAN KAPLAN’IN VİZYON PROJELERİYLE BÜYÜYOR

Koçarlı’ya doğrudan ve tersine göç başlıyor

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, yeni imar alanlarını uygulama kapsamına aldırmasının ardından, ilçede açılacak yeni yaşam alanlarına doğrudan ve tersine göç yaşanması için de çalışma başlattı.

Aydın’da depreme karşı en güvenli ilçelerden olan Koçarlı’nın doğu istikametinde imara açtırdığı iki katlı 300 konutluk yeni alanda yol düzenleme çalışmaları başlatan Koçarlı Belediye Başkanı Kaplan, yaklaşık 2 aylık süre sonrasında bölgenin alt yapı çalışmalarıyla birlikte yeni inşaatlar için temel atmaya hazır hale geleceğini söyledi.

Söke’ye doğru batı istikametindeki geçmiş dönemlerde imar planı düzenlendiği halde senelerdir uygulama yapılmayan bölgede de ikinci bir Millet Bahçesi’nin yapılacağını müjdeleyen Başkan Kaplan, “İlçemiz tarih boyunca depremin yaşanmadığı bir yer olması bakımından Aydın’daki en güvenli bölgelerdendir. İmara açtığımız alanlarda, sosyal donatılarla birlikte güvenli yapıların da hayata geçmesiyle birlikte daha da genişleyecek olan Koçarlımız, artık göç veren değil göç alan bir ilçe olacak” dedi.

“ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR”

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, ilçenin doğu istikametinde bulunan Demirkaya Mevkii’nde yaklaşık 300 civarında iki katlı yeni konut alanının hayata geçmesi amacı doğrultusunda yol ve altyapı düzenleme çalışması başlatılması için Fen Ekipleri Müdürlüğü’ne ekiplerine talimat verdi.  Geçtiğimiz hafta itibariyle başlayan yol düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam eden bölgede yerinde incelemelerde bulunan Başkan Kaplan, değişik meslek gruplarından arsa alımının yaşandığı bölgenin Koçarlı’da yeni bir yaşam alanı olmasının dışında doğrudan ve tersine göç yaşanmasına da vesile olacağını kaydetti. Bölgede devam eden çalışmalarla ilgili açıklama yapan Başkan Kaplan, “Demirkaya mevkii, iki katlı, havuzlu ve bahçeli villa tipi konutlar için ciddi arsa stoku alan bir bölgemizdir. Yaklaşık 2 ay içinde yol çalışmalarında epey mesafe kat edeceğiz. Kanalizasyon ve telekomünikasyon alt yapısı için de en kısa sürede bölgeye girilecek” dedi.

“KOÇARLI AYDIN’DA DEPREME EN DAYANIKLI İLÇEDİR”

Yaklaşık 50 bin metrekarelik alana sahip Demirkaya mevkiinde kesinlikle çok katlı binalara müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Başkan, “Yapımı tüm hızıyla süren Millet Bahçesi’nin de bulunduğu o bölgede 250’şer metrekarelik betonlaşma alanı planladık. Koçarlı’mız tarih boyunca depremin yaşanmadığı bir bölgede kurulmuştur. Koçarlı’nın bu özel durumu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile deprem uzmanları tarafından da kabul edilmektedir. Biz Demirkaya mevkiinde imar planlarına da tavizsiz bir şekilde riayet edeceğiz. İnsanlarımız o güvenli bölgemizde bahçeli, havuzlu depreme dayanıklı güzel evler yapacak. Senelerce âtıl vaziyette kalan o bölgemizi ilçemizin çehresini değiştirecek ve göç almasına vesile olacak bir güzelliğe kavuşturacağız” diye konuştu.

“KAVŞAK DÜZENLEMESİ BU YIL İÇİNDE BAŞLAYACAK”

Koçarlı’nın batı istikametinde de ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını kaydeden Başkan Kaplan, “Orada da ikinci bir Millet Bahçesi’ni hayata geçirme düşüncemiz var. O bölgemizde de içerisinde bir adet kapalı ve açık halı saha, basket ve semt sahası, kır düğün bahçesi, park alanları, insanlarımızın hoşça vakit geçireceği kafeteryaların bulunacağı bir yaşam alanı oluşacak. Bunu planlamamız bile oradaki arsaların değerlenmesine vesile oldu. İlçemizin İncirliova’dan giriş kısmında kavşak düzenlemesiyle ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Prestij projesi olarak gördüğümüz bu düzenlemeyi de bu yılın ikinci yarısında uygulamaya açacağız” dedi.

Dediğimiz gibi değerli okurlarımız kelimesi kelimesine yayınladık. Yani yeni bir çehreyi tarif ederken, Koçarlı’yı adeta tanıtan bir proje çalışmaları ve hizmet anlayışını sunduk.

Yörük Efe okurlarının sırası şimdi! Siz bu yazılanlar hakkında, hizmetler için görüş ve önerilerinizi bize gönderiyorsunuz, biz dosya olarak izlemek ve takip etmek üzere Koçarlı Belediyesi başkanlık makamına iletiyoruz!

Biz Çine Belediyesini size yazacağız, anlatacağız ve görüşlerinize sunacağız. Size doğruları ve her hizmeti her yönüyle size iletmektir sorumluluğumuz. Saygılarımızla…

HABER EDİTÖRÜ: ERDAL DEMİR

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2021, 18:01

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER