BAŞKAN KARHAN”ARD ARDA ALINAN KARARLAR NEREYE GÖTÜRÜR”

banner35

Gelecek Partisi Didim İlçe Başkanı Metin Karhan Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’nin son günlerde almış olduğu kararlarla ilgili olarak, yazılı bir açıklamada bulundu.

BAŞKAN KARHAN”ARD ARDA ALINAN KARARLAR NEREYE GÖTÜRÜR”

Gelecek Partisi Didim İlçe Başkanı Metin Karhan Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi’nin son günlerde almış olduğu kararlarla ilgili olarak, yazılı bir açıklamada bulundu. Başkan Karhan;

“Bir ülkenin bağımsızlığı; ekonomik yapısının güçlü oluşu, adalet sisteminin saygınlığı ve güvenirliği, ekonominin lokomotifi olan merkez bankasının bağımsızlığı ile bağlantılıdır. Hatta kendisidir demeliyiz! Reformular diye bekli bir ışık beklentisi ile umutlanan milletimiz ne adalet sisteminde, nede ekonomik istikrar sağlayacak kararlarla tatmin olmamıştır. Bırakın umutlanmayı; Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi bir başına tek adam kararlarıyla ülkeyi dışarı da ve içeride güven siyasal ve ekonomik güven bunalımına sürüklerken, itibar kaybına uğramaya devam etmektedir!

 Her kime sorarsanız sorun; freni patlamış ekonominin raya girmesi için çaba sarf edilmesi gerekirken, birçok hatalardan geri dönülmesi gerekirken, hatalar zincirine bir halka, daha dört ay bile görevde kalamayan merkez bankası başkanının bir cuma günü mesai bitiminden sonra görevden alınması yapıla bilecek tamiri en zor bir karardır! Cumhurbaşkanının bu kararı vermesi, ekonominin tutunacak dallarının birer birer kırılması böylesine verilen kararlarla bu hale gelmiş olduğunun kendisidir! Bu anlamda yürümeyen sistemin yerine geliştirilmiş demokratik parlamenter sistemin getirilmesinin kabul edilmesi şartı her gün daha da kendisini hissettirmeye başlamıştır!

İki yıl bile dolmadan dört merkez bankası başkanının değiştirilmesi; merkez bankasının ve siyasallaştırılmasının hatalarını sıralı bir şekilde gözler önüne sermiştir! Başından beri faizden bahseden beni karşısında bulur diyen Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin başkanı, bugün %19’a dayanmış olmasına nasıl bir sebep göstere bileceği merak konusudur! Faiz sebep denmişti, şimdilerde görevden alınan Naci Albabı yerine getirilen Şahap Kavucuğolu hala son alınan faiz oranı ile oynamamış, aynı oran üzerinden yeni kararla merkez bankasının yapısını ve ekonomideki önemli yerini, verilecek önemli kararlarla toparlamanın peşinden koşacaktır! Yine sistem bu kuruma müdahale etmeyeceğini beyan etmemesi doların ateşinin sönmemesine neden olmaktadır!

Siyaseti okuma sanatı bu ülke için yönetenlerin en çok önemsemesi gereken bir özelliktir! Mesela; Bu Ülkede kadına şiddet, aile içi kadına şiddet ve sokak ortasına insan yapılmayacak hakaret ve fiziksel şiddetle aşağılanan kadınlar için bir şeyler yapılamazken, yetmezmiş gibi birçok fetvalar ardı ardına kadınlar üzerine konulan egemenlikle yapılanırken, suskunluk ve hareketsizlik başını almış gitmişken hiçbir sebebe dayanmadan ilk imzaya üstelik AKP döneminin dışişleri bakanınca imzalanırken bugün bu sözleşmeden vazgeçilmesi izah edilecek durum değildir! Kimleri tatmin etmiş, kimlerin istemleri üzerine yapılmıştır ayrıca merak konusudur” ifadelerine yer verdi.

HABER EDİTÖRÜ: ERDAL DEMİR

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER