Yeni Parti Kuşadası Kurucu Başkanı Mehmet Gürbilek, Kuşadası Belediyesi çalışanları, bir belediye meclis üyesi ve bazı iş insanlarına yönelik sabah saatlerinde gerçekleştirilen gözaltı işlemlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Gürbilek, gelişmeleri büyük bir üzüntü ve kaygıyla takip ettiklerini belirterek, daha önce Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel hakkında yürütülen sürecin ardından yaşanan son gelişmelerin hukukun evrensel ilkeleri doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Açıklamasında masumiyet karinesi, adil yargılanma hakkı ve savunma hakkının korunmasının önemine dikkat çeken Gürbilek, soruşturmaların kamu vicdanını zedelemeyecek, hukuk devleti ilkelerine uygun ve şeffaf bir şekilde yürütülmesinin en temel beklentileri olduğunu vurguladı.
Mehmet Gürbilek, Kuşadası halkının iradesine, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne olan inançlarının tam olduğunu belirterek, gerçeklerin yargı sürecinin sonunda ortaya çıkacağına inandıklarını söyledi. Gürbilek, vatandaşları da sağduyulu olmaya ve devam eden hukuki sürece saygı göstermeye davet etti.






