ÖZLEM EKİZ"Asıl Mücadele şimdi başlıyor"

banner35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gece almış olduğu Resmi Gazetede yayınlanan İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi kararına CHP'li kadın başkanlardan tepki çığ gibi büyümeye devam ediyor. CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz tepkisinde gecikmedi ve yazılı bir açıklamada bulundu.

ÖZLEM EKİZ"Asıl Mücadele şimdi başlıyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gece almış olduğu Resmi Gazetede yayınlanan İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi kararına CHP'li kadın başkanlardan tepki çığ gibi büyümeye devam ediyor. CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz tepkisinde gecikmedi ve yazılı bir açıklamada bulundu. Başkan Ekiz;

"Kırmızı çizgimizdir,dokunmayın dediğimiz,kadınların yaşam güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi'nden, gece yarısı " tek adam" kararıyla çıktık ne yazık ki.
Bunun tek açıklaması; kadın cinayetlerine politik bakmaları, yani oy potansiyeli olan tarikatları üzmemek adına, kadınları dipsiz bir kuyuya atmaktan çekinmemeleridir. 
Çünkü kadınlardan çok korkuyorlar. Kadın reddettiği zaman sindirilmesi, hatta yok edilmesi gereken bir varlık onlar için. 
Ancak bilmeleri gereken birşey var. Asla yılmayacağız, kararlıyız, korkmuyoruz, vazgeçmiyoruz. Biz kadınlar, artık eksilmemek için birbirimize dayanacağız, başta yaşam hakkı olmak üzere tüm demokratik haklarımızı alıncaya kadar omuz omuza yürüyeceğiz. Hayatımızdan ve haklarımızdan gece yarısı alınan kararlarla vazgeçmeyiz.Asıl mücadele şimdi başlıyor" ifadelerine yer verdi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER