SERKAN FIRTINA’NIN YENİ KİTABI ÇIKTI!

banner35

Efeler Belediyesi Sanat Yönetmeni Dramaturg-Yazar Serkan Fırtına’nın çeşitli gazete ve dergilerde tiyatro üzerine yazdığı yazılardan oluşan Tepegöz Tiyatro Yazıları adlı kitabı çıktı.

SERKAN FIRTINA’NIN YENİ KİTABI ÇIKTI!

Efeler Belediyesi Sanat Yönetmeni Dramaturg-Yazar Serkan Fırtına’nın çeşitli gazete ve dergilerde tiyatro üzerine yazdığı yazılardan oluşan Tepegöz Tiyatro Yazıları adlı kitabı çıktı!

Sunuş yazısını Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından, Ayşegül Yüksel’in yazdığı Tepegöz; oyun eleştirileri, tanıtımları, tiyatro kitapları üzerine incemeler ve çeşitli denemelerden oluşuyor.

Prof. Dr. Ayşegül Yüksel (yazar-eleştirmen) “Serkan Fırtına tiyatro eleştirmeni ve incelemecisi olarak üretmeye erken başlamış bir genç meslektaşımız. Eleştirilerini, deneme ve tanıtım yazılarını topladığı bu kitabında okurlarıyla akademik ve uygulama düzeyindeki birikimini açıkgönüllülükle paylaşırken sorumlu ve içtenlikli bir tiyatro uzmanı duruşu sergiliyor. Çoğu yaşıtlarından epeyce farklı olarak, söylemini düzgün bir Türkçe ve yalın bir anlatım biçimiyle oluşturuyor.”

2010 yılından bu yana Aydın’da yüzlerce tiyatro sevdalısına ve yazar adayına çeşitli eğitimler veren, sahnelediği oyunlar ve düzenlenmesine katkıda bulunduğu festival / buluşmalarla Aydın kültür sanat yaşamına birçok imzası dokunan yazarın yakınlarda Sıla Kitabevinde imza günü yapması bekleniyor.

Serkan Fırtına kimdir?

1981 İzmir doğumlu.

Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü’nde lisans ve yüksek lisans eğitimi aldı. Anadolu Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü’nde eğitimini sürdürdü.

Cumhuriyet Kitap, BirGün Pazar, Güney, Evrensel, Yurt, Berfin Bahar, Hürriyet Gösteri, İnsancıl, Lacivert, Kıyı Edebiyat, Kurşun Kalem, Hayal, Sarmal Çevrim, Temren, Mavi Yeşil, Öykü Gazetesi, Deliler Teknesi, Yaşam Sanat, Nif Sanat, Artemis, Üvercinka, Sancı, Kamyon Mizah, Gamlı Baykuş, Son gemi, Düşünbil, Telgrafhane, Kitap eki, Salak Filozof, Sanatkop, Sanatlog, İnsanokur, Yarınlar, Yeni Dönem, İmza, Tiyatro Tiyatro… Sahne, Tiyatro Gazetesi, Dramatik, Mimesis, Tiyatronline, Tiyatro Dünyası, FilmArası, gibi gazete, dergi ve internet portallarında; şiir, öykü, oyun, inceleme, röportaj, deneme ve eleştirileri yer aldı.

Çeşitli tiyatro ekiplerinde; oyuncu, yönetmen ve dramaturg olarak görev yaptı.

Birçok özel ve kamu kurumunda tiyatro ve drama eğitmeni olarak görev yaptı. Tiyatro ile ilgili sosyal sorumluluk projelerinde sanat danışmanı olarak yer aldı.

Radyo-TV için program metinleri ve skeçler yazdı.

Özel kuruluşlar ve kamu kurumları için metin yazarlığı yaptı.

2011-2015 tarihleri arasında Aydın Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmenliği görevlerinde bulundu.

Aydın BŞB’de konservatuar ve tiyatro şube müdürü olarak görev yaptı.

Aydın-Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nde müdür yardımcılığını ve sanat yönetmenliğini sürdürüyor.

Ulusal bir mesleki yayın olan, Tiyatro gazetesinde sürekli olarak yazıyor.

Yazarlık, Dramaturgi ve Tiyatro Eleştirisi alanlarında atölye çalışmaları düzenliyor.

Tiyatro ve yazarlıkla ilgili çeşitli yarışmalarda jüri üyeliği yapıyor.

Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği yönetim kurulu üyesi

Aydın Sanat Etkinlikleri Merkezi Derneği sanat danışmanı

Yazdığı oyunlar bazı tiyatro ekipleri tarafından sahneleniyor.

“Süper Tutsaklık” ve  “Virüs Gezegeni” adlı oyunları Dramatik Yayınları tarafından Toplu Oyunlar 1 başlığı altında yayımlandı.

Çocuk oyunu uyarlaması “Heidi”, Dramatik Yayınları tarafından yayımlandı.

Öykü kitabı  “Ruh Bağışı” Telgrafhane yayınları tarafından yayımlandı.

Mesleki çalışmalarından dolayı çeşitli ödüller aldı.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER