YEREL İKTİDARIN ADRESİ NAZİLLİ VE LİDERİ KÜRŞAT ENGİN ÖZCAN

banner35

Yörük Efe Gazetesi Yerelde iktidar ve lider araştırma manşet yazısıyla bölgenin nabzını tutmaya devam ediyor. 55. sayımızda "Yerelde lider ve İktidar olmak"projemizde bu hafta Nazilli Belediyesi manşetimizde yer alıyor.

YEREL İKTİDARIN ADRESİ NAZİLLİ VE LİDERİ KÜRŞAT ENGİN ÖZCAN
Yörük Efe Gazetesi Yerelde iktidar ve lider araştırma manşet yazısıyla bölgenin nabzını tutmaya devam ediyor. 55. sayımızda "Yerelde lider ve İktidar olmak"projemizde bu hafta Nazilli Belediyesi manşetimizde yer alıyor.
İktidar KAVRAMI, Kırsaldan yerele, yerelden genele giden siyasetin başarıya ulaşma şansı ANLAYIŞI teorisini geliştiren bir hizmetin karşımıza çıktığı yerel iktidarın adresi Nazilli ve Lideri Kürşat Engin Özcan!
Halkın iktidar ve lider tercihi bazen ihtiyaçtan ve hizmetlerin yığılmasından, bazen de siyasetin iktidar olabilme denklemini iyi kurabilmesine ve çözmesine bağlıdır! Nazilli bu saydıklarımızın hangisiyle örtüşüyor sorusunun cevap hakkı oranın halkına aittir! Ancak biz bir şeyler yazmak istersek başlangıca göre yazarız. Buda geriye dönüş, neden, sebep ve sonuç ilişkisini yorumlamaya gider ki bundan Nazilli için bu manşet yerelde iktidar ve lider araştırma, hizmetleri yorumlama yazısının önüne geçecek bir yazı dizisine dönüşür! Bunu da sizlere bırakıyoruz!
İktidar değişimi ve yeni bir lider, seçim sonucuna damgasını vurmuş, sıra hizmetlerin ve hizmetler ile Nazilli’nin değişim ve kazançlarına gelmişti! Her seçim sonucunda yeni lider bazı ekonomik zorluklarla işe başlar. Ne yazık ki bu geleneksel bir hal almıştır ülke genelinde! Bu ekonomik sorunları akılcı politikalarla hızlıca bertaraf eder hizmet seferberliğini  başlatır, yada bu sorunun arkasına gizlenip bahaneler ile hizmet lokomotifini bir türlü raya oturtturamaz! Tüm dikkatler bu noktada toplanır!
Nazilli otantik yaşam şeklinin Anadolu yaşam kültüründe en güzel figürüdür! Her yerinde bir feodal iz yakalarsınız ve kültür zenginliğimizle yüzleşirsiniz. Kültür zenginliklerimiz o şehrin Turizm olgusunun kaynağı, görsel ve yaşam şeklinin kendisidir! Lider bu Tarihsel dokuya “EL ATMALIDIR.” İstişare kurma yeteneğiyle, devlet dokusuyla bütünleşecek hizmetleri, varsa  her türlü engele rağmen aşmalı ve ülkenin kültürel zenginliklerine katmalıdır. Nazilli iktidar ve lider yapısı, bunu olumlu ve yapıcı yönetim anlayışı ile gün ışığına çıkardığı kültürel zenginliklerimize tarihin boyutlarından günümüze değerler kazandırdı! Taktire şayan bu hizmetler, Aydın Turizminin sadece kıyı şeritlerinin yoğun ilgi alanı olmadığını anlatan bir yeni ilgi odağını, yani tarihin zenginliklerinin gün ışığına çıkarılmasıyla bir boyut daha kazanmıştır! 82 Mahalle; en önemlisi yol ister, alt yapı hizmetleri ister, su ister, temizlik hizmetleri ister. Yani hizmet anlayışının asla tükenmeden yaşamın rahat nefes alınmasına katkı ister.
Eski adıyla köyler arası ulaşımın çağdaş yapılanmaya örnek yollarla biri birine bağlanıp,  köyler arası sosyal, kültürel, geleneksel yaşam şeklinin devamlığının sürdürülebilirliğini, ekonomik dayanışma, ticari alış verişlerin yapılmasını, şehre kolayca inip; şehir ekonomisine kazandığını harcı yarak esnafa katkı koymayı, eğitimden nasibini almayı daha sayılacak bir çok artıları köy hayatına ve şehir yapılanmasına katmayı sağlayacağı anlayışı, lider tarafından görülerek hızla yerine getirilmesi liderlik vasfının vazgeçilmez nüvesidir! Görünen o ki hizmet götürmek için görev aşkı, halkına dokuna bilmeyi başarma; yönetme sanatı, sevgi ve saygısıyla oluyor.
Kent meydanının varlığı, kent müzesinin varlığı, dünyada geleneksel bir kavramdır! Hizmet zincirinde bu marka sayılacak düzeylere getirilmesi Nazilli’nin sahip olduğu tarihi dokulardan öne çıkan zenginlikle mümkündür! Nazilli eğitimde kampüs çokluğuna sahip, binlerce öğrenci ağırlayan kent olarak dahası üniversiteleri kente kazandırarak Türkiye’de bir eğitim kenti unvanını Aydın büyük şehir ile birlikte mutlak alt yapısını da kurarak başaracaktır. Bugün kırk bin öğrenciyi barındıran Aydın bölgesi bu sayıya Nazili’nin elde ettiği oran ile büyük katkı görmektedir! Öğrencilerin ekonomik durumlarının elverişli hale gelmesi için, kent, öğrenci ilişkilerinde ki alt yapının hizmet anlayışı içerisinde öncelik kazanmasını önemsemek liderin önemli hizmet anlayışıdır!
 
Ülke ve dünyada ki salgın hastalığın yereldeki ekonomiyi ve sosyal yaşamı bir girdap gibi sarmasına karşın Nazilli virüse karşı kısa sürede kadrolaşarak hizmet götürmede öne çıkma başarısını göstermiştir! Bir kentin sanayi teknolojisi ve üretim anlayışı ağırlıklı ekonomiye sahip olması için gerekli tüm yerel hizmetleri alması gerekir! Nazilli’nin bölge ekonomisine sanayide ki gücüyle katkıların en önemlisini koyarken, yerelde ki lider Kürşat Engin Özcan; bu anlayışa hizmeti götürmekte gerekli zamlamayı iyi kullanarak, hizmet kavramının yerelin temek ilkelerinden olduğunu bir adım öne çıkarak göstermiştir!
Kent uzun yıllara sair kalıcı alt yapı çalışmalarını tamamlamadan, üst yapıda yapılan hizmetlerin zaman yaygın değişimlerle yeniden elden geçirilmesi kaçınılmazdır! Yerelde alt yapı ve üst yapı hizmetleri projelere dayalı götürülmesi prensibi, büyük şehir belediyesi ile uyumlu ve yapıcı koordine çalışmalarıyla geleceğe kalıcı hizmet götürme konusunun önünü açmıştır.
Kentin sosyal dayanışmaya en büyük katkılarından biri olan sportif faaliyetlerin de ihmal edilmediğini, bu alanda başarılı sonuçlarla kentin adından bahsedilir duruma gelmesi, liderin hizmet anlayışını geniş bir yelpazeye ulaşması anlamına gelmektedir!
Bir ittifak anlayışı ile iktidar olan ve iktidarın lideri; Halkın kendisine ulaşılmasında homojen bir siyaset anlayışı ile yaklaşması, oranın geleneksel yaşam şeklinin dokusunu bilerek; uzlaşı ve sevgi duygularıyla halkın sempatisini kazanıp, ayrıştırmadan, hizmet anlayışını politiğe etmeden başara bilmesi, taktire şayandır! Bu başarı ittifak anlayışına bağlılık göstererek makamını öne çıkarmadan, hizmet adamı karakter yapısıyla başaran bir başkan olmuştur kısa zamanda Kürşat Engin Özcan!
Kısa dönemde hizmetleri asla manşetlerden düşmeyen başkan ve kadrosunun hizmetlerini birkaç özetle sizlerin belleğinde tazelemek için sıralarsak;
Mastaura Antik Kenti Kollezyum yapısının bulunduğu 5 bin 500 metrekarelik alan kamulaştırıldı! Roma mimarisinin dünya üzerindeki en iyi örneği olarak kabul edilen Kollezyum’un bir benzeri olan 2 bin 700 yıllık arenanın da keşfedildiği Mastaura Antik Kentte, Üniversite ve arkeologlar çalışmalara başladı. Bölgenin tarihine ve Turizmine büyük katkı koyacak olan antik kent, Türkiye’deki en önemli arkeolojik keşiflerinden biri olacaktır! Bu başarıya devlet kuruluşlarının desteğini de arkasına alarak başaran başkan, kente unutulmaz bir tarihi dokuyu kazandıran lider olarak anılacaktır!
2021 de esnafa destek kararı alan yerel iktidar; taşınmazlarına ilişkin kiralarda düzenleme yaparak yeni yılda yüzde 25 kira indirimine gidecek. Ayrıca diğer taşınmazlarda ve işyerlerinde kira artışı yapılmayacak. 7244 sayılı genelge gereği kapalı kalan işyerlerinden kapalı  kaldıkları sürece kira alınmayacak konusu karara bağlanarak esnafı ayakta kalma olanağına üstüne düşeni yapmanın, esnafla el ele anlayışının öne çıkması açısından ve esnafın rahatlamasına neden olacak bir ortamın yaratılmasında ki yüklendiği misyon, liderlik vasfının en güzel örneğini teşkil edecektir! Zor günleri birlikte geçireceğiz diyerek hizmet üreten yerel iktidar ve lideri Kürşat Engin Özcan, kaynak yaratma da gösterdiği başarı yerel yönetimlerin başarıda ki doğruluk ve şeffaflık ilkesini öne çıkarmıştır!
Nazilli belediyesi kadrosuyla, ekipleriyle; Çatak, demirciler, Gedikaltı, Güzelköy, Esenköy ve Hasköy Mahallerinde yol yenileme, bakım, tadilat, istinat duvarı ve mezarlık yapımı, asfaltlama çalışmaları,
Yukarı örencik Mahallesi’nde 30 yıldır süre gelen çöp sorunu yoğun bir çalışmayla çözmüştür!.
Başkan Özcan ve 80 personel, 14 iş makinesi eşliğinde sahada çalışarak, yazımızın başında belirttiğimiz gibi  yeni bir teorik söylemle siyasete renk kattığı ” kalkınma kırsaldan başlar” anlayışının yerel yönetimde 82 mahalle ile hizmet anlayışını geliştirerek, hizmet süreklidir prensibini halka iletmiş bulunuyor!
Kente kazandırdığı sosyal alanda; Vefatının 84. Yılında Şair Mehmet Akif Ersoy adını vererek, İstiklal Şairimizi unutulmayanlar arasında olduğunu bir kez daha göstermiştir Başkan Özcan!
Mehmet Akif Ersoy Mili Şair” Bu milletin karakterini, cesaretini ve vatan sevgisini en güzel şekilde yansıtandır” sözü ile hizmetlerine kültür, sanat ve edebiyat alanında dünyaya sunduğumuz değerleri taltif etme naifliğini ve sahiplenme duygusunun örneği olmuştur!
Değerli Yörükefe gazetesinin okurları; biz araştırıp ve arşiv çalışmalarımızdan yola çıkarak doğruyu her zaman doğruyu sizlere iletmeyi, bölgede hiçbir problem ve karışıklığa neden olmayacak ilkeli çalışmalarımızla sizlere ulaşmaya gazeteciliğin dördüncü güç anlayışıyla devam edeceğiz. Sizler bu çalışmaları okuyup eleştirilerinizi bizlere [email protected] mail Adresimize ulaştırırsanız biz yerelde iktidar ve lider’e bir zati ulaştırarak takipçisi olacağımıza söz verdik.
Gelecek sayımıza bir doğudan bir batıdan anlayışı ile DİDİM ‘de iktidar ve Lider araştırma manşet yazımıza devam edeceğiz. Saygılarımızla…
 


Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2021, 13:29

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER