banner61

DEMİR"EMEKLİLER ÖRGÜTLÜLÜĞÜN DİRENÇ MÜCADELE VE AZMİYLE KAZANACAKLAR"

banner35

Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir, Türkiye'nin ekonomik yapısının toparlanması için yaşama tutunmaya çalışan emekliler ekonomik dengesi bozulmuş yaşamlarında çıkar yolu aramaya çalışırken hükümetin emeklilerle ilgili tasarruflarına eleştirdi.

DEMİR
banner66
Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir, Türkiye'nin ekonomik yapısının toparlanması için yaşama tutunmaya çalışan emekliler ekonomik dengesi bozulmuş yaşamlarında çıkar yolu aramaya çalışırken hükümetin emeklilerle ilgili tasarruflarına eleştirdi.Yaptığı yazılı açıklamada;
"“TÜRKİYEDE EKONOMİK SİSTEM” ne zaman tıkansa, sömürenlerin değil, fatura emekten yana çalışanların boynuna asılan vergi levhalarıyla kesilir! Neden bu hesap bir türlü keser döner sap döner misali değişmiyor! Bunun adı kader mi? Yaradan’ın emri hiç değil! Bunun adı sömürü düzeninin yaşaması ve devam etmesi için sürekli ezen ve ezilenin olması zorunluluğudur! Hani dağa taşa yazmıştık ya bir zamanlar “ne ezilen ne ezen diye” Şimdi nerelerdeyiz , durum nedir? Ne değişti? Hiç bir şey tabii ki! Bu düzen böyle gidecek diyor emredenler öylemi! Değil tabii ki gitmeyecek! Türkiye neden eğitimde hep önü kesildi, neden çalışanları yani emekçileri ekmek tokluğuna mahkûm ettiler?
Bugünleri yaratma adına “taşeronluğu” örgütlenecek emekçilerin karşısına neden diktiler?
Tüm bunlar kapitalist düzenin geleceğine yatırım yaptığı projeleridir, yüz yıldan önce yapılan hesaplar, kitaplardır! “Allı turnam yükseklerden uçar bir gün mutlaka der telli saz, geleceğe türkü çığırır yazar gelecek zamanı”  Şimdi bu zaman dır işte bu telli sazın çığırdığı türkü! Ey emekliler bu yapılan ne Allah’a reva nede vicdanlara deva olmayacak kadar zulmün kendisidir! Zulüm zindanlarda değil, yaşarken gördüğün haksızlıkların kendisidir! Bu toplum ve bu toplumun emekten yana hak ettiği yaşamın elerlinden alındığı emeklileri, bu haksızlıklar torbaya sığmıyor, mızrak torbayı çoktan delmiş, cana kast edecek kadar yakındır! Onuru delip geçecek kadar sivridir artık diyor emekliler!…
Yasal hakların verilmemesi bir yana, sendika kurmanın bile çok görüldüğü bu düzenin, emeklilere vereceği, reva göreceği her şeyin, emekli için bir kurtuluş ve umut olmayacağı,yani perşembenin gelişi ,çarşambadan bellidir! emekçiler, emekliler!
Şimdi ne olacak; bekleyeceksiniz bir yıl daha, borç üstüne borç yazacaksınız haneye, arkadaşınıza çay ısmarlamayı bir yana bırakın, tencere de kaynayacak aş da kalmayacak! Çözüm üretecek, kendi mücadele, umut ve direnç gücünüzü kullanarak, yasal yollardan yani örgütlenerek büyüyerek, çoğalarak, tek çatı altında korkularınızı yenerek, bilinçli ve çözüm üretecek tüzük yapısının etrafında toplanarak, sendika ağalarına ipin ucunu vermeden, büyüyecek, çoğalacak, örgütlülüğü kazanarak çözülecek tüm engeller demeliyiz.
Emekli oluncaya kadar geçen koca yıllar, maaşını almadan vergisini, SGK payını, emeklilik pirim ini ödeyen milyonlarca emekçi; yediğinin içtiğinin vergisini öderken, milyarlarca borcu olan boynu kalınların vergilerini silmek, ne adalete, ne hukuka, ne vicdanlara ve nede devletin yapısına uygun değildir diyoruz! Görünen odur ki eski tas eski hamam düzen böyle işlemeye devam edecek deniyor, bu akıl tutulmasına ne kadar suskun kalınır ki! Devletin her kademesinde hizmetler üretmiş, vatan sevgisiyle, ülkem anlayışı ile bugüne kadar her türlü ekonomik fedakârlığa kemer sıkılmış, üstelik sıkılacak kemer kalmamış, hala devletin ekonomisi; işçi, memur, işçi emeklisi ve memur emeklisi üzerinden tasarruf politikaları üreterek, gerçek enflasyon rakamlarını, devletin kurumu üzerinden farklı gösterilerek, gecen yılın borçlarını bile ödemeyecek fukara zammı %8 ile bu yılın yeni borçlanmalarına kapı açan bir oran, emekliye yapılan zulümdür,  bu zulüm kabul edilmeyecektir!
Devlet biziz, devlet bakidir ve sürekliliği bu ülkeyi korumaya, sevmeye, iyi yönetmeye ve bir olmaya ihtiyaç duyularak ayakta kalacaktır. Emekliyi yaşamayan bir sınıf olarak görmemek, sendikal yasal haklarını vermemek, bu geleceğin yaşamında emeklinin hesaba katılmaması anlamına gelmektedir! 13 milyon 500 bin emekli kendi haklarını savunacak sendikal yasal haklarını kazanabilmesi için, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu örgütlülük yapısına katkı koyacak gücüyle, örgütlülük yapısını oluşturacak!
Türkiye’de emekliye yapılan bu haksızlığı ortadan kaldıracak yasal önlemler, tüm emekli sendikalarının bir tek çatı altında ve Tüm emekli derneklerinin de bu çatı altında toplanmasıyla elde edilecek! Bu gerçeği daha fazla görmemezlikten gelmek yok sayılamanın devamını sağlayacaktır" ifadelerine yer verdi.
 


Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2021, 14:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER