SENDİKA ŞUBE BAŞKANI ASGARİ ÜCRET ORANINI ELEŞTİRDİ

banner35

Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir hükümetin yaptığı asgari ücret oranına tepki gösterdi.

SENDİKA ŞUBE BAŞKANI ASGARİ ÜCRET ORANINI ELEŞTİRDİ
Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Erdal Demir hükümetin yaptığı asgari ücret oranına tepki gösterdi. Yaptığı yazılı açıklamada;
“Sistemin emek ve emekçiden yana beklentilerin, bundan önceki yıllar olduğu gibi bu yılda şaşırmadığımız bir sonuca imza atması artık emek ve emekçinin yaşam şartlarını normalleşmeyeceğinin kanıtıdır. Hükümetin STK ile ilgili torba yasada geçirdiği kanunun yetkisi ne şekilde kullanılacağı tartışmasının yoğunlaşması emekten yana belirlenen asgari ücret oranı karşısında verilecek tepkileri engellemeyecektir. Umutlar hayal oldu. Pandemi döneminin getirdiği işsizlik, aşsızlık üzerine bir de asgari ücretle ilgili yaşanan hayal kırıklığı gelecek yıl ekonominin gidişatıyla birlikte daha kötü günler emek ve emekçiyi beklediği ortadadır!
Şimdi sıra 13,5 milyon emeklinin beklediği 2020 enflasyon oranı ile birlikte belirlenecek emekli aylıklarının kendisine gelmiştir. Emeklilerin bu koşullarda yaşama dirençleri verilecek ücret zammı oranıyla birazcık kendisine gelme umudu; asgari ücrette yaşanan hayal kırıklığıyla yok olmuştur.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir an önce emeklinin yaşam şartlarını düzletilmesi ile ilgili ne gerekiyorsa, nerden kaynak bulunacaksa, sorunun çözümünü yaratmalıdır. 80 milyon insanın yaşadığı, kaynaklarıyla zenginliği olan ülkemizde kapitalden yana çareler nasıl üretiliyorsa, devasa şirketlerin vergileri nasıl indirimlere vuruyorsa ya da vergisiz ihaleler nasıl verilebiliyorsa; bu ülkenin liyakat anlayışına asla kusur yaratmadan bir ömrü kapsayan çalışma hayatının sonunda insanca yaşamayı hak eden emeklilere kaynak yaratmak asla zor olmayacaktır. Yüzlerce haksız kazancın yaşandığı ülkemizde emeklilere nefe3s alacakları bir hayatı tahsis etmek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için hiç de zor olacak bir konu değildir. 3600 intibak yasası EYT ile ilgili beklenen çözümleri devletimizin üretmesi, emeklilerin aldıkları emekli aylıklarından sağlık kesintilerinin kaldırılması, yol,su,elektrik ve doğal gaz  giderlerinin oranlarında indirim yapılması 2021 yılına sayılı günlerin kaldığı 2020’nin son günlerinde verilecek en hakkaniyetli bir karar olacaktır” ifade ederek ülkemizin güzel insanlarına kardeşçe ve sevgi dolu bir yaşamda 2021 yılına ümit ve umutlarının yeşermesi dileğiyle yeni yılını kutluyorum. 13,5 milyon emeklinin yeni yılda örgütlülüğe vereceği katılım ve destekle sendikal mücadelenin yasalaşma sürecine ve direncine güç katacağı gerçeği asla unutulmamalıdır” diyerek ifadelerini sonlandırdı.


Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2021, 13:05

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER