banner61

CHP DİDİM KADIN KOLLARI BAŞKANINDAN KADIN CİNAYETLERİNE TEPKİ

banner35

CHP Didim İlçe Kadın Kolların Başkanı Arzu Kurt, Aydın Bölgesi’nin kadına şiddet ve cinayette 8.sırada yer alması ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.

CHP DİDİM KADIN KOLLARI BAŞKANINDAN KADIN CİNAYETLERİNE TEPKİ
banner66
CHP Didim İlçe Kadın Kolların Başkanı Arzu Kurt, Aydın Bölgesi’nin kadına şiddet ve cinayette 8.sırada yer alması ile ilgili yazılı bir açıklamada bulundu.
Başkan Kurt;
“Ülkemizde kadına şiddet ve cinayetler her gün artış göstermektedir. Aydın ilimizde Türkiye de kadına Şiddet ve cinayet de maalesef 8. Sırada gelmektedir. Ülkemizde ne yazık ki her gün kadına şiddet ve cinayet haberleri almaya devam ediyoruz .İlçemiz Didim de bile şiddete uğramış kadın haberleri alıyoruz.kadınlarımız katlediliyor ve darp edilmeye çalışılıyor. Ülkemizde her gün çocuklar annesiz kalıyor.Acılı anne ve babalar kızlarını toprağa veriyor şiddetler artarak devam ediyor.Yoksulluk kıskaçsındaki  kadınlar şiddete maruz kalıyor ve kadınlar iktidarın çıkmaza soktuğu ekonomik kriz bedelini hayatı ile ödüyor. AKP iktidarında kadına yönelik şiddet artarak katlandı. Ekonomik kriz ve neden olduğu işsizlik her gün yapılan zamlar ve yoksulluk da sosyal bozulmalara ve şiddete neden oluyor.Kadına yönelik şiddeti ve cinayeti konuşurken bu gerçekleri unutmamak ve göz arda etmemek gerekiyor. Çünkü işsizlik ve yoksulluk insanların ruh sağlığını etkiliyor. Bir diğer unsur ise cezai yaptırımların caydırıcılığının olmaması Yasalar. kadın haklarını koruyacak biçimde güçlendirilmeli kadına tehditler yakın eylemli olarak değerlendirilmeli . Bu tür tehditler kamu davası olarak kovuşturulmalı. İstanbul sözleşmesi bütün ruhu ve lafzıyla eksiksiz uygulanmalı .kadın katillerine verilen cezalar üst sınır ömür boyu hapis cezası olarak artırılmalıdır. İstanbul sözleşmesinin 4 ana hedefi vardır. BİRİNCİSİ Kadına karşı şiddetin önlenmesi için devlet tedbir alması gerektiğini işaret eder. İKİNCİSİ Eğer kadına yönelik şiddet devam ediyorsa o takdirde kadın erkek eşitsizliği sürüyorsa devletin kadınları korumak için etkin adımların atılmasını ister. Devlet e 6284 sayılı kanunu uygula kadınları aktif ve etkin olarak koru der. ÜÇÜNCÜ Şiddet önlenemediyse kadınlara zarar veren erkeklerin adil yargılanması ve cezalandırılması gerektiğini vurgular. Devlet e etkin ceza sistemi uygula adaleti sağla demektir. DÖRDÜNCÜSÜ Son adımda ise sözleşme devlete kadınların daha güçlü bireyler olabilmesi hayatın her alnında yer alabilmesi için çalışmalar yapması gerektiğini işaret etmektedir. Türkiye cumhuriyetinin altına imza attığı bu sözleşmenin gereklerini yerine getirmekle yükümlü olduğunu İstanbul sözleşmesinin de biz kadınların kırmızı çizgisi olduğunu bir kez daha buradan hatırlatmak isteriz. Kadın hakları ve özgürlüğü sorunu bir insanlık bir uygarlık sorunudur. Türkiye uygarlaşmaya demokratikleşmeye laik ve sosyal hukuk devleti olmaya kalkınmaya gelişmeye bu sorunu çözmeden devam edemez”


Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2021, 15:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER