İNCİRLİOVA YEREL İKTİDARDA LİDER MÜTEVAZİ HOŞGÖRÜLÜ NAİF BİR HALK İNSANIYLA YÖNETİLİYOR

banner35

Yörük Efe Gazetemiz bu haftaki 58. sayısında Yerelde İktidar ve Lider olmak adlı Projesinde İncirliova Belediyesi'ne yer verdi.

İNCİRLİOVA YEREL İKTİDARDA LİDER MÜTEVAZİ HOŞGÖRÜLÜ NAİF BİR HALK İNSANIYLA YÖNETİLİYOR
Yörük Efe Gazetemiz bu haftaki 58. sayısında Yerelde İktidar ve Lider olmak adlı Projesinde İncirliova Belediyesi'ne yer verdi.
“ZORLUKLAR VE İMKANSIZLIKLAR DİYE BİRŞEY YOKTUR!” Böyle söyleyerek söze başlıyordu Aytekin Kaya! Amaç hizmet getirme ve yönetme  sorumluluğu,  halkına karşı duyduğun görevlerin sorumluluğu anlayışı vardır!
Yerelde iktidar, yetkinlik ve gücünü, varlığını liderin ışıldayan gücüyle sürdürür! Lider ile iktidar yürüyüşü anlayışı, yerelden genele yaygın bir anlayışla ilerlerken, bundan sonra ki sürecide dikkatle izleyecek ve yerelde ki liderin yeniden belirlenmesi, partilerin, adayların halkın içerisinde ki kredisine bakacaklardır şüphesiz!  Aydın bölgede son yerel seçimlerde bazı ilçelerin iktidar olarak el değişmesi, geride bırakılan mali sıkıntıların yükünü de yeni lidere miras bırakmak geleneksel bir hale geldiğini gösteriyor.
Başkan böyle bir mirasın anatomisini çok naif bir dille anlatıyordu! Grevde ki başarının çıtasını daha yükseklere çekememenin ama bunla birlikte, mirasın bıraktığı yüklerden kurtulmak, halkına, çalışanlarına ve iş adamlarına olan mali sorumluluğun altından kalmaya çalışmak, hizmet anlayışına olan bağlılığını da eksiksiz yapma azminin, 2020 ve öncesinin zorluklarını tasnif etmenin haklı gururunu yaşıyor!
Göreve geldiği günden itibaren mali disiplini sağlamak için yoğun çaba harcayan ve tasarrufa büyük önem veren İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya uyguladığı doğru mali politikaların sonucuna ulaşmanın mutluluğunu yaşıyor 2021 mali bütçesine girerken!, Belediye harcamalarında ciddi oranda tasarruf sağlandığı her fırsatta söylemlerinden eksik etmiyor! Yerel iktidarların bugünkü koşullarda karşılaştıkları en zor durumun mali tablolarında olana sıkıntılardan kaynaklandığı bilinen gerçeklerdendir! Bu sıkıntılardan kendi kaynaklarıyla sıyrılma konusunda yalnızlaştırılan yerel iktidar, bir yandan da hizmet yarışında bulunma, halkına dokuna bilme, hizmet götüre bilme arzusuyla ve sorumluluğuyla kaynak yaratma yarışı içerisindeler. Bu sıkıntıyı en belirgin şekilde yaşayan Başkan Aytekin Kaya en yakın desteği Büyük Şehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlundan aldığını da her fırsatta tekrarlarken, tasarruf yapmanın zorluklarını da vurguluyordu!
Pandemi dönemi her yerel iktidarı ve lideri etkilediği gibi, İncirliova Belediyesi’ni ve başkanını da etkilemiş. Bu döneme alınan önlemlerin ve hizmetlerin yoğun ve başarılı olduğunu, bazı uygulamalarında ilk ve örnek olduğunu söylüyordu. Bu dönem eldeki bazı halka dönük park ve bahçelerin önemli kısımlarını faaliyete geçiremediklerini söylerken, park ,bahçelere ve yol yapımlarına hiçbir mahalleyi ayrı yere koymadan homojen hizmet anlayışıyla önem verdiğini de vurgulayan  Başkan Aytekin Kaya ile yapılanlara  birlikte bir göz atalım sizinle ne dersiniz?
İncirliova Belediyesi tarafından açıklanan mali tablo incelendiğinde 2018 yılında önceki yönetim döneminde temsil, tören ve ağırlamaya 1 milyon 10 bin 240 lira harcandığı, 2020 yılında Başkan Aytekin Kaya döneminde ise bu rakamın 331 bin 986 liraya düştüğü, böylece sadece temsil, tören ve ağırlama giderlerinde yüzde 67 oranında tasarruf sağlandığı görülüyor.
EN BÜYÜK FARK İŞ MAKİNESİ KİRALAMA GİDERLERİNDE
İncirliova Belediye Başkanlığı tarafından açıklanan  tasarruf tablosunda, belediye kasasında daha fazla paranın kalmasını sağladığı görülüyor. Belediye tarafından yapılan harcamalar kapsamında 2018 yılında taşıt kiralaması giderleri 361 bin 413 lira olurken 2020 yılında bu rakam 77 bin 409 lira'ya düşmüş, 2018 yılında iş makinesi kiralaması giderleri 467 bin 507 lira olurken, 2020 yılında bu rakam 92 bin 998 lira olmuş. 2018 yılında iş makinesi-taşıt bakım onarım giderleri 884 bin 561 lira olurken 2020 yılında bu rakam 667 bin 778 lira oldu. Telefon abonelik ve kullanım ücretleri 2018 yılında 508 bin 482 lira olurken 2020 yılında bu rakam ile 141 bin 871 liraya düştü. Temsil-tören-tanıtma ve ağırlama giderleri de 2018 yılında 1 milyon 10 bin lira olurken 2020 yılında bu rakamın 331 bin 986 liraya düştüğü görüldü,
TAŞINMAZ SATIŞINDAKİ FARK ÇOK BÜYÜK
Tabloda 2018 ve 2020 yıllarına ait taşınmaz satışlarından elde edilen ücretlere de yer verildi. Bu kapsamda önceki döneminde 2018 yılında belediyeye ait 8 milyon 909 bin liralık taşınmazın satışı gerçekleştirilirken Başkan Aytekin Kaya döneminde ise 2020 yılında sadece 121 bin liralık taşınmaz satışı gerçekleştirildi.
“HEM TASARRUF HEM HİZMET YAPILDI”
Belediye Başkanı Aytekin Kaya konuyla ilgili, milletin parasını çarçur etmediklerini vurgulayarak kendilerine verilen emanete sahip çıktıklarını söyledi. Başkan Kaya;
“Rakamlar ortada, biz milletin parasını çarçur etmedik. Bir tek kuruşun, bir tek vidanın dahi peşine düştük. Belediyenin kasasından çıkan para bu kadar azalmışken aksayan tek bir hizmet olmadı, tersine yol yapımından, park bahçe işlerine kadar her alanda hizmetler artmış durumda. Hem tasarruf yapıldı hem İncirliova halkına en iyi şekilde hizmet edildi!. Bu işi nasıl başardıklarını anlatan Başkan Aytekin Kaya açıklamasında; harcanan paranın tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu aklımızdan bir an bile çıkarmadık. Çünkü bu para İncirliova halkının bize emanetidir. Biz bu emanete sahip çıktık, sahip çıkmaya da devam edeceğiz.”
İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, 2020 yılını değerlendirdi. Haciz ve icrayla karşılaşan belediyeyi, yoğun bir çaba harcayarak kurtardıklarını ifade eden Kaya, yeni yılda ilçenin geleceği için çalışmaya devam edeceklerini bildirdi.
31 Mart Yerel Seçimlerinde Millet İttifakı’nın adayı olarak girdiği seçimi kazanarak İncirliova Belediye Başkanı seçilen İYİ Partili Aytekin Kaya, görev süresi boyunca yaptığı çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde;
2020’yi mali disiplini sağladıkları yıl olarak geride bıraktıklarını işaret eden Kaya, belediyeyi karşılaştığı icra ve haciz karşısında kurtarmak için yoğun çalışma yaptıklarını kaydetti. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yaşandığı 2020’yi tüm olumsuzluklarıyla geride bıraktıklarını bildiren Kaya, şöyle dedi:
“2020 yılı projelerimizin tüm teknik hazırlıklarını yaptığımız, mali disiplini sağladığımız, belediyemizi saplandığı icra ve haciz bataklığından kurtarmak için yoğun bir çaba harcadığımız bir yıl oldu. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle de ülke olarak zor günler geçirdiğimiz bir yıldı. 2020 yılında yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen yeni yılda halkımızın gücüne inanarak, ümidimizi canlı tutarak, karamsarlığa kapılmadan, yılmadan ve yorulmadan İncirliova’mızın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz.”
“VERDİĞİM İKİ SÖZÜ TUTTUM”
Seçim döneminde verdiği iki sözü anımsatarak o sözleri yerine getirdiğini kaydeden Kaya, “Parti ayrımı yapmaksızın eşit davranacak, herkesin belediye başkanı olacağımı, güvenlik görevlilerini kaldırıp, halka belediyenin kapılarını açacağım demiştim. İkinci sözüm de harcadığım her kuruşun hesabını vereceğim demiştim. Verdiğim iki sözü de tuttum. Partili partisiz, oy verdin ya da vermedin demeden herkesin belediye başkanı olmaya özen gösteriyorum. Göreve geldiğimiz günden itibaren ciddi oranda tasarruf yaptığımızın altını çizmek istiyorum. Bu durum mali tablodaki rakamlardan net olarak görülüyor. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olarak gördüğüm halkımızın parasının tek kuruşunu dahi israf etmiyor, doğru yerlere harcıyoruz.” diye konuştu.
“ESNAF MALZEME VERMİYORDU”
İncirliova’daki esnafın, belediyeye malzeme vermesi konusunda çekindiğini belirten Kaya,
“İncirliova Belediye Başkanı olarak benim içimi acıtan bir diğer olayda esnafın belediyeye güvenmemesiydi. Biz göreve geldiğimizde esnaf belediyeye malzeme vermiyor, alışveriş yapmak istemiyordu. Çünkü esnaf belediyeye güvenmiyordu, malını vermiş parasını alamıyordu. Biz önceliği İncirliovalı esnafa vererek borcumuzu ödedik, ödemeye devam ediyoruz. Esnaflar artık bize güveniyor, gönül rahatlığı ile alışveriş yapıyor.” dedi.
“İLETİŞİM SORUNUNA SON VERDİK”
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğluyla uyum içerisinde çalışarak, ilçeye hizmet kazandırdıklarını vurgulayan Kaya, önceki belediye yönetimin tavrı nedeniyle vatandaşın, büyük mağduriyet yaşadığını belirterek, şöyle devam etti:
“Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu ile İncirliova için el ele verdik. Sayın Çerçioğlu, merkeze yakınlığı, hızlı gelişme potansiyeli ve adeta ikinci bir merkez ilçe olma konumu sebebiyle İncirliova’yı çok önemsiyor. Bizimle birlikte Büyükşehir Belediyesi ile İncirliova Belediyesi’nin hizmet birlikteliği artık başladı. Çünkü önceki yönetimle Büyükşehir Belediyesi’nin arasında ciddi bir iletişim sorunu vardı. Belediyeye gelen vatandaşa bu iş bizim işimiz değil Büyükşehir Belediyesi’nin işi deniliyor, vatandaşla ilgilenilmiyordu. Vatandaş muhatap bulamıyor, ciddi mağduriyet yaşıyor, sorunu çözümsüz kalıyordu. Biz öncelikle bu iletişim sorununa son verdik. Özlem başkanımız en büyük destekçimiz. Büyükşehir Belediyesi’nin gücünü her zaman yanımızda hissediyoruz. Büyükşehir ile etkin bir işbirliğimiz var. Bu birliktelik hizmete dönüşüyor. Topuklu Efemiz Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na verdiği tüm destek ve katkı için teşekkür ediyoruz.”
“ATOMİZER İLAÇLAMAYI İLK BİZ BAŞLATTIK”
Koronavirüs salgınının görüldüğü günden bu yana ilçede temizlik çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini de belirten Kaya, Aydın’da atomizer ilaçlamayı ilk kendilerinin başlattıklarını kaydederek, “Virüsün ülkemizde görülmeye başladığı ilk günden itibaren İncirliova Belediyesi olarak tam bir seferberlik halindeyiz, diğer birimlerden kaydırma yaparak temizlik ekibimizi daha da güçlendirdik. Kamu binalarını, pazar yerlerini, banka şubelerini, ibadethanelerimizi ve halkımızın yoğun olarak kullandıkları cadde ve sokakları düzenli olarak ilaçlıyoruz. Aydın’da atomizer ilaçlamayı ilk başlatan ilçe biz oldu. Türk Milleti olarak bu zor günleri dayanışma içerisinde hep birlikte aşacağız.” diye konuştu.
“İŞÇİ VE MEMUR ALACAKLARINI ÖDEDİK”
Belediye işçilerine ve memurlarına yüklü miktarda bulunan borçları ödediklerini de bildiren Kaya, “Önceki dönem personel açısından da çok kötü yönetilen bir dönem olmuş. Yasal olarak memurların maaşını gününde ödemek zorundasınız. Seçime üç ay kala artık mali durum ne kadar bozulduysa memurların maaşı bile ödenmemiş. Şimdi artık İncirliova Belediyesi’nin memur, işçi hiçbir personeline borcu yok, maaşlar düzenli ödeniyor hatta yine önceki yönetim döneminde ödenmeyen sosyal haklar ve tazminatları bile ödedik.” dedi.
“KÜLTÜR PARK GİBİ OLACAK”
İlçede yaşayan vatandaşların tercih ettikleri sosyal alanların başında parkların ve aile çay bahçelerinin olduğunu kaydeden Kaya, “Pandemi nedeniyle şu an kapalı olsalar da parklarımız özellikle Kültür Park halkımızın en önemli sosyal alanı. İnsanlar ciddi ekonomik sıkıntılar yaşıyor. Bu sebeple büyük harcamalar yapamıyorlar. Belediyenin parkları da uygun ücretle alışveriş yapıp, aileleri ile vakit geçirebilecekleri güvenli yerler. Bu açıdan parklarımızı çok önemsediğini söyleyen Kaya; bu düşünceyle parklara bir düzen getirdik, otomasyon sistemi kurarak şeffaflığı sağladık. İçilen tek bir çayın bile hesabını tutabiliyoruz. Sandıklı Mahallesi’nde de pandemi nedeniyle hizmete açamadığımız bir parkımız var. Bu parkımızda Kültür Park gibi vatandaşlarımızın uygun fiyatla alışveriş yapıp, aileleriyle güzel vakit geçirebilecekleri bir alan. Pandemi koşulları kalktığında ilk olarak orayı açacağız” diye konuştu.
“ACARLAR’IN YERİ AYRI”
Acarlar Mahallesi’nin Ege Bölgesi’nde ekonomi anlamında lokomotif görevi yürüttüğünü dile getiren Kaya, az oy almasına rağmen hizmet götürmeyi aksatmadığını söyledi. Acarlar’ı çok önemsediğini kaydeden Kaya, şöyle devam etti:
“Acarlar tüm Ege Bölgesi’ne sebze ve meyve tedarik eden bir merkez olması nedeniyle ilçemiz ekonomisi açısından çok önemli bir yer. İnsanları çok çalışkan, bizim nazarımızda Acarlar ‘Emeğin Başkenti’. Bu özel konumu nedeniyle Acarlar’ı çok önemsiyorum. Benim için Acarlar’ın yeri her zaman ayrı. Ancak önceki dönemde oldukça ihmal edilmiş; yol, temizlik gibi birçok hizmette geri bırakılmış. Ben mazbatamı aldığımda çok az oy almama rağmen ilk olarak Acarlar Mahallemizi ziyaret ettim. Ancak geçtiğimiz dönemde böyle olmadı, Acarlar halkına ‘Bize şu kadar oy verdiniz, verdiğiniz oy kadar hizmet alacaksınız’ denildi ve cezalandırıldılar. Çok az oy almama rağmen ben önceki dönemde yapılanı yapmıyorum. Haftanın en az iki gününü Acarlar’da geçiriyorum. Düğün, nişan, cenaze gibi acı tatlı günlerinde yanlarında olmaya çalışıyorum. Bir şikâyet olduğunda gidip yerinde inceliyorum. Bu durum bazen eleştiri konusu dahi oluyor, ‘Aytekin Başkan sürekli Acarlar ile ilgileniyor’ diyorlar. Ya da bu şekilde Acarlar’a önem vermem siyasi olarak birilerini rahatsız ediyor. Çöpleri önceden bir yere toplayarak kurgulanmış videolar çekip sosyal medyaya atıyorlar, çöpümüz alınmıyor diye. Hâlbuki olay baştan sona kurgu ve tamamen siyasi maksatlı. Acarlar bizim dönemimizde gördüğü hizmeti ve ilgiyi hiçbir dönemde görmedi. Birileri çıkıp siyasi amaçla bunu gölgelemeye çalışıyor ancak güçleri yetmez. Çünkü Acarlar halkı da her şeyin farkında ve bizim yanımızda.”
Başkan Kaya çalışmaları yerinde inceledi
İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, ilçe genelinde belediye ekipleri tarafından yapımına devam edilen çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Kaya: “Merkez ve kırsal ayrımı gözetmeksizin çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek” dedi.
Başkan Kaya’nın titizlikle takip ettiği çalışmaların başında yer alan Yöresel Tarım Ürünleri Satış Merkezi projesinde sona yaklaşılırken diğer yandan da ihale süreci tamamlanan dükkânların anahtarları hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı.
EKİPLERİMİZ SÜREKLİ SAHADA
Sandıklı Mahallesinde yapımı devam eden yol onarım çalışması ile Osmanbükü Mahallesinde İncirliova Belediyesi’ne ait işyerlerinin yenileme çalışmalarını da yerinde inceleyen Başkan Kaya, “ İncirliova’nın geleceği için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Ekiplerimiz sürekli sahada. Hayata geçirmeyi planladığımız projeler var. Bu projelerde yapılan işleri bizzat kendim kontrol ediyorum. Yöresel Tarım Ürünleri Projemizde sona yaklaşıyoruz, ihale süreci tamamlanan dükkânların anahtar teslimine başladık. Tüm esnafımıza Rabbim hayırlı işler, bereketli kazançlar nasip etsin. Sandıklı Mahallesinde ekiplerimiz olağanca hızıyla yol yapım onarım çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Osmanbükü Mahallesindeki belediyemize ait işyerlerinin bakım ve onarımını gerçekleştiriyoruz” diye konuşan Başkan kaya bu söylemleri duygusal bir temada, iş aşkı ve İncirliova sevdalısı haliyle, bir heyecan ve geleceğe umutla bakan karakter olarak biz Yörükefe gazete ekibinin kalbinde ki yerini adeta perçinleyerek yolcu etti. 
Bizlerde başkanın halk adamı ve İncirliova sevdalı tarafına duyduğumuz saygıyı belirtirken, başarılı çalışmalarını yakinen takip edeceğimiz ide söylüyoruz!
Biz Yörükefe Gazetesi İncirliovada iktidar, lideri ve hizmetleri yazdık, eleştiri ve istemlerinizi de bize iletmenizi bekliyoruz. Dosya halinde teslim edip, takip sözü de bizden size olsun…
Gelecek Sayımızda Köşk İlçemizde “yerelde iktidar ve lider” manşet araştırma yazımızla sizlerle birlikte olacağız. Sağlıcakla kalın.
 


Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2021, 14:46

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER