BENİ TÜRK HEKİMLERİNE EMANET EDİN DEMİŞTİ

banner35

İlim karanlık dünyanın korktuğu tek kavramdır! Konya’da hastanede cerrah doktor aranıyor. Bulamayan hasta babası “Bizim paramızla yaşıyorsunuz” diye hakaretler yağdırıyor ama onca cerrahın hastaneyi neden terk ettiğinin hesabını kime soracağını bilemiyor!

BENİ TÜRK HEKİMLERİNE EMANET EDİN DEMİŞTİ

İlim karanlık dünyanın korktuğu tek kavramdır! Konya’da hastanede cerrah doktor aranıyor. Bulamayan hasta babası “Bizim paramızla yaşıyorsunuz” diye hakaretler yağdırıyor ama onca cerrahın hastaneyi neden terk ettiğinin hesabını kime soracağını bilemiyor!

Konya’da İmam hutbede ”çocuğunuzu alıp hastaneye gidiyorsunuz, iğne vuracak doktor bulamıyorsunuz ”diyor ve arkasından Linç fetvasına benzer (Gel de öldürme, gel de dövme )gibi inanılmaz kin ve nefret dolu laflarla vaaz veriyor!

Doktorlar bizim değerlerimiz, Avrupa’da başarıdan başarıya koşan çocuklarımız, vatan evlatlarından kurşun yiyerek öleceklerini, bu ülkeyi birere birer terk edeceklerini hayal bile etmemişlerdi!  Hangi aklın ürünüyle ve nasıl becerdiyseniz bunu doktorlarımıza, nasıl kapıyı gösterip “giden gider” dediyseniz, bugün bu ülke insanını “Beni Türk Hekimlerine teslim edin” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ü yüz yılın lideri olarak anmaya devam edecek olan vatan evladını, doktor arar duruma düşürdüyseniz, oturup derdimize kendimiz yanacağız.

Öldürülen, horlanan, darp edilen bu değerlerimizi, haklarını aradıkları ve grev yapıp bize dokunmayın dedikleri için suçlu görme hakkına hiç sahip değiliz!

Gözünüz aydın karanlık dünyanın görmez gözleri. Bu ülke kendi yetiştirdiği değerleri birer birer kayıp etti! Umarız bu ülkenin insanının canını emanet edeceği tek Türk hekimi elde tutmayı beceren ve onlara gözümüz gibi bakacak, akla mantığa bir gün sahip oluruz!

Umutlar ve vaatler ile geçen yirmi yıl… Sağlık hizmetleri bedava olacaktı! Emekli ilaç alacak parayı bulamıyor! Hasta ilaç yazdıracak doktoru bulamıyor! Eğitimde, sağlıkta devleti yok ettiniz, özel teşebbüsler bile ayakta duramıyor! Yok, olan bile bile yok edilen kavramlar ve ona bağlı kurumlar denetimli demokrasi sisteminden ve özerkliğinden koparılmış, tek adamın yönetimine bırakılmış, her gün yeni bir sistem anlayışı ve yöntem ile piyasa baronlarına terk edilmişlik çaresizliği içerisine ufala ufala yok oluyoruz! Sağlık bir milletin yaşam teminatıdır, sağa sola savuramazsınız, yetişmiş beyinleri, bir avuç duygusal zekânın emrine bırakamazsınız! Doktorlar ve kariyer yapmış vatan evlatları, cephede olsun, kötü günde olsun vatan sevgisi için bu ülkeyi terk etmedi! Bugün bu görev sevdalıları, duygusal zekâya kurban gidiyor, beyaz gömlekleri kan içinde geriye tek kalan hatırası ama utanç duyacağımız bir tablo gibi duvara asılıyor!

Unutmayın onlar kanlıda olsa önlüklerini duvara assalar bile isimleri doktor olarak kalacaktır! Onlara el uzatanlar, koruyamayanlar sizler koltuğunuzdan ve işinizden koptuğunuz zaman nasıl ve hangi isim ile anılacaksınız!

Umursamaz ve sahip çıkamadığınız her kavram, her değer sadece kayıplarınız değil aynı zamanda geleceğinizi karartmanızdır!

HABER: ERDAL DEMİR

Güncelleme Tarihi: 17 Temmuz 2022, 22:22

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER