EGE YANIYOR

banner35

Ege’de yangın devam ediyor! Çeşme’de yangın bölgesinde gece görüşlü helikopterlerin gecikmesi yangına müdahale edilmeden saatlerin geçmesine seyirci kalınmış, tek teselli can ve mal kaybının olmaması olarak gözlenmiştir! Muğla’da Datça’da rüzgâr altında Mesudiye mahallesine sokulan alevler; evleri alevler altına almaya, yerleşik yerlerinde alevlere teslim olmasına neden olmuştur!

EGE YANIYOR

Ege’de yangın devam ediyor! Çeşme’de yangın bölgesinde gece görüşlü helikopterlerin gecikmesi yangına müdahale edilmeden saatlerin geçmesine seyirci kalınmış, tek teselli can ve mal kaybının olmaması olarak gözlenmiştir! Muğla’da Datça’da rüzgâr altında Mesudiye mahallesine sokulan alevler; evleri alevler altına almaya, yerleşik yerlerinde alevlere teslim olmasına neden olmuştur! Yer yer patlamalar meydana gelinmiş, devletin tüm kurumları yangına müdahale etmek için orada görev yapıyor! Arozözler, uçaklar, helikopterler görev yapıyor! Diğer yanda Marmaris, Bergama’da meydana gelen yangınlar rüzgârın etkisiyle çalışmaları zor duruma sokuyor!

Çeşmede meydana gelen yangın yerinde, çeşme otobanı trafiğe kapatılmış, rüzgârların etkili esmesi bölüm, bölüm ilerlemesine neden oluyor! Şuana kadar çıkan yangının, şuana kadar çıkan yangının en büyüğü olduğu söyleniyor!  Yangının, Germi yan ve Zeytin eli bölgesinde yangının makilik alanda hızla devam ettiği söyleniyor! Bergama Kınık’ta meydana gelen yangın kısa sürede kontrol altına alındığı da söyleniyor!

Muğla Datça ve Çeşme’de ki yangınlar devam ediyor! Henüz kontrol altına alınmış değiller!

Orman yangınlarının sıcak günlere ve rüzgârla birlikte olması, yangınların büyük alanlara sıçramasına neden oluyor! Özellikle ya aylarında tatil yerlerinde çıkan yangınların; içinde bulundurdukları canlı hayvan türlerinin yok olmasına, büyük üzüntülerin yaşanmasına ve yılların getirdiği doğa zenginliklerinin kayıplarına neden olmaktadır. Bu nedenle her konuda vatandaşların yangına sebebiyet verecek ihmallerden kaçınmaları gerekmektedir! Oluşması yıllara dayalı olan ormanlarımız, insan yaşamının da ki sağlıklı yaşam koşullarını da beraberinde kaldırmaya neden olmakta, milli kayıpların yanında maddi ve manevi çöküşlerde neden olmaktadır!

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER