Atatürk Sevgisinin Ve Onun Askerlerinin Riyad’da Tarih Yazışıdır

banner35

Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim demiş Mustafa Kemal Atatürk! Suudi yetkililerinin Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafının yer aldığı tişört ve (Yurtta Sulh Cihanda Sulh) ve pankartı ile izin vermediği, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da oynanması planlanan Cumhuriyet’in 100. Yılında Fenerbahçe ve Galatasaray arasında ki Süper Kupa organizasyonda ki aksaklıklardan dolayı sahaya çıkmayan takımlardan sonra iptal edildi! Tepkinin varoluş şeklinden dolayı Atatürk adına son zamanlarda yapılan söylem ve eylemlere karşı, ulusça bir nefes almamıza neden olan bu dayanışmanın sporcunun ahlakına, yöneticilerin Atatürk ve Cumhuriyete bağlılığına çok yakışan bir hareket olarak değerlendirildi!

Atatürk Sevgisinin Ve Onun Askerlerinin Riyad’da Tarih Yazışıdır

Pankart ve Tişört ile çıkmak bir talepti! Ama organizasyonda başta TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin bu duyarlılıkların olacağını göz önünde tutamaması büyük bir eksikliktir! Neticede 100 yıl ve bu yıla girerken akla gelen tüm kutlamalar ve hazırlıkların tamamıyla Mustafa Kemal Adına yürüyeceği açık ara ortadaydı!
Bu ülke ‘de Atatürk’ün semtinde dünyanın en güzel stadı Dolmabahçe varken TFF’nin böylesine anlamlı bir yüzyılda her ne sebeple olursa olsun bir Arap Ülkesi Suudi’ye götürülmesine, Atatürk’e gösterilen tepkiye yeniden meydan verilişine bu millet tabii ki karşı çıkacak. Basın ve sosyal Medya’da tepkiler toz duman attıracak!
Atatürk Cumhuriyettir, demokrasidir, özgürlüktür, eşitliktir! Atatürk bu ülkenin var oluş nedenidir! Atatürk bir ülkenin bayrağının gönlerde dalgalanmasının, insanının başının dik yürümesinin sebebidir! Atatürk bu ülkenin onurunu ve bunun ne denli önemli olduğunu Osmanlının borçlarını ödeyerek göstermiştir!
Bugün bu ülkelere (Suudi, Katar, Birleşik Emirliklere) ekonomik olarak muhtaç duruma düşmemizin akla gelecek en son ihtimal olarak görmemiz daha yakın tarihlere kadar geçerliydi! Ama bugün neredeyse her gün çat kapı gittiğimiz bir kapı durumuna düşmüştür! Yapılan sözleşmeler kapitülasyonları anımsatacak ölçeklere kadar uzanmıştır! Gazze’deki katliamı lanetlememize rağmen hala ticari alış verişlerimiz devam etmekte ve Ortadoğu’nun ağabeyi olarak anıldığımız bu yerlerde ne yazık ki bugün ekonomik olarak bizi borç altına sokan sözleşmeler ve alış verişler aldı başını gidiyor! Yarın bu ülkeler Memleketimizin nerelerinde neler aldığı ya da emanetçi alış verişlerde nereleri daha kaybedeceğimizi göreceğiz diye bekliyoruz!
Bu ekonomik zorlukların getirdiği uluslararası görünüşümüzün ve ekonomik açıdan yatırım yapılması riskinin büyüdüğü sonucun bizlere daha neler yaşatacağını da beklemekteyiz!
Bu ülkeler geçmişten bu yana tarihin sayfalarında bize nasıl sırtlarını döndüklerini yazmıştır! Bugün bu ülkelerin başta Atatürk olmak üzere, ülkemize karşı ne kadar samimiyetlerinin değiştiğini görmemiz, geçmişle kıyaslandığında görülmektedir! Bu ülkede 100 yıla yakışan bir süper kupanın, üstelik ülkemizin en iki nadide takımının karşılaşacağı bir maçı bu zayiata uğratmanın baş sorumlularını sosyal medya ortaya koymuştur! Bu sorumluluğun görünen yüzüne verdiği zarara rağmen görevde kalma inatlaşması, TFF olan güvenli bakışın, güvensizliğe dönüşeceği ortadadır!
Türk Milleti, Kıymeti Harbiye’sini yüreğinde yaşattığı Mustafa Kemal Atatürk’ü böylesine kabul edilmeyecek karşı duruşlara pabuç bırakmayacaktır!
Bu maç Dolmabahçe stadına yakışır! Bu maça bayrağımız ve Atatürk resminin bulunduğu tişörtlerle gitmek, 100. yılı taçlandırmakla olacaktır!

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER