TİNGADER İlk Yazılı Kurumsal Bildirgesini Yayınladı

banner35

Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği Aydın Şube Yürütme Kurulu, ilk kurumsal bildirgesini yayınladı.

TİNGADER İlk Yazılı  Kurumsal Bildirgesini Yayınladı

Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği Aydın Şube Yürütme Kurulu, ilk kurumsal bildirgesini yayınladı. Bildiride;

“Aydın hepimizin siyasal, sosyal, ekonomik anlamda sorumluluk duyduğumuz yasam yerimizden.

Toplumsal uzlaşma ve barış, basının titizlikle takip ettiği siyasal, sosyal ve ekonomik konuların iyileştirilmesiyle oluşur, bu anlayış TİNGADER vazgeçilmez ilkesidir!

Basın emekçilerinin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, can güvenliği, yazma özgürlüğünün Hukukun temel ilkesi olan anayasal hak olarak görülmesini sağlamak TİNGADER temel ilkesi olarak bilinir.

Basında tarafsızlık ilkesiyle yazmak ve davranmak, bilgilendirme  havuzundan halka aydınlatıcı veri akışını sağlamak hem gazeteciliğin hem de TİNGADER TEMEL KURALIDIR

Yansız ve kaynağı mevcut bilgilerle eleştirmek, kişilik haklarını koruyarak  yazarak toplumu yanlışlara karşı uyarmak TİNGADER temel ilkesidir.

Basın; ilkeleriyle ülkenin dördüncü gücüdür kavramından taviz vermeden, bu gücün etkin kılınması ve varlığının tartışılmaz bir ilke olma prensibine sahip çıkma TİNGADER asli sorumluluğudur.

Kurumsal davranmak, kavram ve kurumsallaşma ilişkisi anlayışından vazgeçmemek, bu ilke, anlayış ve prensiple hareket, bir ekip anlayışını karar verme odak noktasına çevirme prensibi temel anlayıştır.” İfadelerine yer verildi.

haber: selva demirci

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER