Genel Sekreter Demir Sermaye Patronlarına Seslendi

banner35

2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Sekreter Erdal Demir, emeklilerin bugünkü ekonominin içindeki durumunu ve sermayenin bu durum karşısındaki duruşunu yaptığı açıklamayla şu şekilde ifade etti

Genel Sekreter Demir Sermaye Patronlarına Seslendi

2021 Tüm Emekliler Sendikası Genel Sekreter Erdal Demir, emeklilerin bugünkü ekonominin içindeki durumunu ve sermayenin bu durum karşısındaki duruşunu yaptığı açıklamayla şu şekilde ifade etti;

“Parayı “siyasetin anahtarı" haline getiren SERMAYE PATRONLARI, unutmasınlar ki bugünün işçi sınıfını, emekçileri, emeklileri, neoliberalizmin kucağına çekmeye, yoksullaştırmaya, taşeronluk sisteminde örgütlülüklerini yok etmeye çalışmalarını, unutmadık unutmayacağız. Talip olduğumuz siyaset ve sahip olduğumuz ideoloji bu hesabı işçiden yana emekten yana, emekli den yana görecektir.

“EMEKLİLER ELLERİNDEN ALINAN KAZANILMIŞ HAKLARINI GERİ ALINCAYA KADAR BU MÜCADELENİN ARKASINI BIRAKMAYACAKTIR”

Halkın içinde sürdürdüğümüz iktidar olma anlayışı , iradenin temsilcisi olarak parlamentoya taşınacaktır. Bu iradeyi iktidara  taşıyıncaya kadar emekten yana mücadelemizi halkın iktidarının yolunda sürdüreceğiz.

Bu gün gelinen noktada hükümetin gösterdiği oyalama politikaları emeklilerin başladığı umut ve direncimizi ve mücadelemizi kıramayacaktır. Mağdur gösterilmesi, bu şekilde yapılan politika ve söylemleri kabul etmiyoruz. Emekliler ellerinden alınan kazanılmış haklarını geri alıncaya kadar bu mücadelenin arkasını bırakmayacaktır!

Hiçbir anayasal ve kazanılmış haklarımıza saygı göstermeyen hükumet, ben yaptım oldu diye teokratik yapı ve baskının bir sonuç vermeyeceğini bilmeli ve artık bıçak kemiği deldi sloganını anlamlıdır.

“31 MART GÜNÜ YETTİNİZ ARTIK DEMENİN GÜNÜDÜR”

Dolar karşılığı alacaklarının bugünün yok olduğu TL ile ödenmesini kabul etmeyenler, kullanılmayan hava alanlarından, köprülerden alacaklarını Türk parasına çevrilmiş olarak almayı kabul etmeyen gözü duymazlar unutmasın ki ekonomisi çökmüş bir Türkiye, 80 milyon insanın ekonomik yoksulluğun un  altında kalkamayacak, sizlerde kendiniz için yarattığınız dolar alacaklarını stagflasyona düşmüş bir ülkeden alamayacaksınız. Bugün vatan için yıllarca kemer sıkan, sıka sıka orta direği kaybeden bu milletin yok oluşunu seyir etmek hangi projenin ürünü olacaktır? Biz emeklilerin de bu günü yaratan teokratik düzenin yanında değil, birleşik gücün büyüklüğünü yaratıp, bu düzenin bizleri yok sayfasının, vatanın geleceğini hiçe saymasının hesabını soracağımız gün yakın yarından da yakın 31 Mart günü" yettiniz artık demenin günüdür" demeli ve demokrasinin nimetlerinden faydalanıp, yok etmek istenilen Cumhuriyet’e sahip çıkmalıyız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2024, 12:02

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER