banner61

AYDIN ALEVİ KURUM VE BAŞKANLARI DİDİMDE BİLEŞENLER ADI ALTINDA TOPLANDI

banner35

Yaptıkları hizmet ve eylemlerle Alevi toplumunun sosyal sorunlarına, okuyan üniversite öğrencilerine, depremzedelere, Corona döneminde yapılan maske ve gıda yardımlarıyla gündemden kalan Didim Hâce Bektaş Veli Cemevi yönetimi ve başarılı başkanı Hüseyin İLHAN; Türkiye’de Alevi toplumunun sorunlarına bölge olarak birlik ve beraberlik içerisinde gösterilecek eylem ve kararların uygulanmasını bir sürece yaymak üzere toplandı!

AYDIN ALEVİ KURUM VE BAŞKANLARI DİDİMDE BİLEŞENLER ADI ALTINDA TOPLANDI
banner66

Yaptıkları hizmet ve eylemlerle Alevi toplumunun sosyal sorunlarına, okuyan üniversite öğrencilerine, depremzedelere, Corona döneminde yapılan maske ve gıda yardımlarıyla gündemden kalan Didim Hâce Bektaş Veli Cemevi yönetimi ve başarılı başkanı Hüseyin İLHAN;  Türkiye’de Alevi toplumunun sorunlarına bölge olarak birlik ve beraberlik içerisinde gösterilecek eylem ve kararların uygulanmasını bir sürece yaymak üzere toplandı! Toplantıya Aydın Bölgesinin AKD Şubelerinden Kuşadası, Söke Cemevi, Köşk Cemevi, Koçarlı Cemevi, Nazili Cemevi, başkan ve yanında gelenler, ayrıca Didim Cemevi, Abuk Cemevi, Davutlar Cemevi, Aydın Cem Vakfı temsilcisi, Alamut Cemevi başkan ve temsilcileri katıldılar! Alevi Bektaşi Federasyonu Temsilcisi Neşe Ceyhan, İnanç Kurulu Dedeleri Ali Tekin, Engin Gündük, Didim Cemevi İnanç Kurulu Dedeleri, Didim Cemevi Üst Kurul ve yönetim kurulu üyeleri katılımı ile sağlanan Aydın Alevi Kurumları bileşenlerinin toplantısı saatlerce sürdüğü gözlendi!

Toplantıya katılamayan, AKD Aydın şubesi, Kuşadası Cemevi başkanı ve temsilcileri, Tahtacı Aydın şube balkanı ve temsilcileri, Aydın Hece Bektaş veli Cemevi başkan ve temsilcileri ileri sürdükleri mazeretler yüzünden toplantıya katılamadıkları belirtildi!

Toplantıya;

-Hükümetin devlet imkânlarını kullanarak Alevi örgütlerini dizayn etmeye çalışmasını

-İnanç ve kültür Ritüellerinin yol ve inanç gereği yerine getirilmesi konuları gündeme alınması ve görüşülmesi konusu ile başlayan toplantı sonuç olarak; çok verimli geçtiğinin ifade edildiği, birlik ve beraberlik içerisinde; bir olalım, iri olalım, diri olalım düsturuyla hareket edileceği, tüm etkinlik ve eylemlerin birlikte düzenleneceği mesajı verilirken;

Her iki ayda bir gün belirlenecek yer ve zaman, gündem belirlenerek bir araya gelineceği ifade edildi!

Toplantının sonuç bildirgesi olarak basına verilen bilgi doğrultusunda alınan sonuçlar;

-Aydın bölgesinde bulunan Alevi bileşenler kurumlarının iki ayda bir araya gelinmesi

-Bileşenlerde yer alan kurumların, Aydın bölgesinde yapılacak etkinlik ve tanıtım günlerinin birlikte oluşturulması

-Türkiye ve dolayısıyla Aydın bölgesinde gelişen hızlı asimilasyonu önlemek amacıyla bölgede çalışacak komisyonun oluşturularak ziyaretlerde bulunacağı

-Cemevlerinde yapılacak Cenaze hizmetlerinde bir bayan ve bir erkek görevlisinin cenaze yıkama görevlisi olarak bulundurulmasına karar çoğunlukla verilmiştir!

Yapılan bu toplantının Aydın bölgesinde Alevi kurumları bileşenlerinin bir yeni sayfa açarak bölgede güçlü ve etkin hizmetlerle Alevi toplumuna hizmet edileceği konusu hem fikir olarak yansımıştır!

Bu ülke, demokrasi dersini laiklik üzerinden iyi çalışmadığı için bu günleri yaşıyor. Aleviler demokrasi adına verdikleri mücadeleye, canları ile bedel ödediler yakın zamanlara kadar. Şapka çıkarıyorum önlerinde, yine bedel öderiz canımızla ama, direnmek bizim kanımızda ki asaletin ruhudur diyorlar ve korku imparatorluğuna boyun eğmeden, direnmenin; demokrasi adına vaz geçilmez gücü olduklarını işte böyle ortaya koyuyorlar. Demokrasinin betonları, demokrasi size her zaman güvenmiştir. Yarın hayırlı günlerde maviliklere uçurtmalar uçuracağız.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2022, 09:19

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER