Sendika Aydın Şube” Türkiye ne bir sömürgedir ne de dünyanın çöplüğüdür”

banner35

2021 Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold şirketine ait Çöpler Altın Madeni'nin bulunduğu geniş bir alanda, 13 Şubat saat 13.00 sıralarında meydana gelen toprak kayması ile ilgili eş zamanlı basın açıklamasında bulundu.

Sendika Aydın Şube” Türkiye ne bir sömürgedir ne de dünyanın çöplüğüdür”

2021 Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold şirketine ait Çöpler Altın Madeni'nin bulunduğu geniş bir alanda, 13 Şubat saat 13.00 sıralarında meydana gelen toprak kayması ile ilgili eş zamanlı basın açıklamasında bulundu. Açıklamada;

“Biz emekliler dünyayı dedelerimizden miras almadık, torunlarımızdan ödünç aldık. Bu  dünya yaşanabilir bir doğa yapısıyla  insan için her güzellikle yaratılmış, her şey insan anlayışı ile var edilmişti. Bu olağan üstü güzellik,ta ki insan için değil emperyalist çıkarların bu güzellikleri rant için yok etmeye başlamadan önceki haliydi! Aldığımız emaneti en iyi şekilde koruyarak bırakmak için yerli veya yabancı kimsenin toprağımızı, sularımızı ve havamızı kirletmesine izin vermeyiz.

Türkiye ne bir sömürgedir ne de dünyanın çöplüğüdür. KOCA BİR medeniyeti dünya kültürüne binlerce yıl önceden bugüne kadar taşıyan bir Anadolu medeniyetinin nöbetçisidir! Yabancı maden şirketlerinin kendi ülkelerinde yasak olan vahşi yöntemlerle ülkemizde maden çıkarmak için Erzincan'dan Kaz dağlarına kadar ülkemizin dört bir tarafını cehenneme çevirmesine, büyük çevre felaketlerine yol açmalarına, kendi ülkelerinde cesaret edemedikleri asbestli gemileri sökmek için İzmir Aliağa'ya getirmeye çalışmalarını asla kabul etmiyoruz.

İktidar mensuplarının ve görevlendirdikleri bürokratların türlü oyunlarla bu tesislere gerekli izinleri vermeleri ve gerekli tedbirlerin alınmamasına göz yummaları, hatta ısrarla tehlikeyi görüp ikaz edenleri dikkate almak yerine tutuklamalarını ülkemize ve halkımıza karşı bilinçli olarak suç işlemek olarak görüyoruz.

13 Şubat 2024'te İliç'te 9 emekçi kardeşimize hala ulaşılamadı ve Basra körfezine kadar büyük bir bölgede yaşamı yok edecek tarihi bir felakete sebep olacak sorumluların hesap vermesi için uğraşacağız çünkü yıllardır ilgili meslek odaları, çevreciler, duyarlı gazeteciler cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın CEO'luğunu yaptığı Anagold madenciliğin kapatılması için uğraşırken iktidar Anagold'a kol kanat gerdi.

Bir daha benzer faciaların yaşanmaması için maden şirketleri devletleştirilsin.

2021 Tüm Emekli Sen olarak torunlarımızdan emanet aldığımız doğamızın yerli ve uluslararası kapitalist şirketlerce vahşi yöntemlerle tahrip edilmesine karşı mücadele edeceğiz. Logomuzun ortasına yerleştirdiğimiz yeşil çınar ağacı tam da bunu ifade ediyor.” İfadelerine yer verildi.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER