CHP’Lİ MADENCİ’DEN AK PARTİLİ ÖZİPEK’E SERT YANIT “İĞNEYİ ÖNCE KENDİNİZE BATIRIN”
CHP’Lİ MADENCİ’DEN AK PARTİLİ ÖZİPEK’E SERT YANIT “İĞNEYİ ÖNCE KENDİNİZE BATIRIN”
İçeriği Görüntüle

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta okullarda yaşanan saldırıların ardından yaptığı açıklamada, eğitim kurumlarında artan güvenlik sorunlarına dikkat çekti.

CHP’li Özlem Ekiz, yaşanan olayların toplumda derin bir endişe yarattığını belirterek, bir anne olarak çocukların okula korkuyla gönderilmesini kabul etmenin mümkün olmadığını ifade etti. Çocukların eğitim yuvalarına umutla gitmesi gerektiğini vurgulayan Ekiz, mevcut tablonun ise ailelerin yüreğine korku düşürdüğünü söyledi.

Okullarda yaşanan güvenlik zafiyetinin yalnızca öğrencileri değil, öğretmenleri de tehdit ettiğini dile getiren Ekiz, öğretmenlerin kendini güvende hissetmediği bir ortamda sağlıklı bir eğitimden söz edilemeyeceğini kaydetti.

Söz konusu saldırıların “münferit” olarak değerlendirilemeyeceğini ifade eden Ekiz, bunun sistemsel bir sorunun göstergesi olduğunu belirtti. Devletin en temel görevinin vatandaşların güvenliğini sağlamak olduğunu hatırlatan Ekiz, bu sorumluluğun yeterince yerine getirilmediğini savundu.

Okullarda güvenlik önlemlerinin artırılması, gençlere yönelik psikolojik destek mekanizmalarının güçlendirilmesi ve ailelerin daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Ekiz, “Bir çocuğun eline silah alması, ciddi bir toplumsal çöküşün göstergesidir” dedi.

Açıklamasında kararlılık mesajı da veren Ekiz, çocukların ve öğretmenlerin güvenliğinin sağlanmasının ihmal edilemeyecek bir sorumluluk olduğunu belirterek, bu konuda gerekli adımların atılmaması halinde sorumluların hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

Ekiz, tüm annelerin ortak talebinin çocuklarını ve öğretmenleri güven içinde görmek olduğunu sözlerine ekledi.