Hangi Gaye, Arzu, Hırs ve Talebin Savunucusu ve Kendisisiniz

banner35

MYK'da erdemlilik, dönem başarısızlığını kabullenmektir. Bu başarısızlığı örtülemek için MYK'nın son günlerde adına 24 katılımcı irili ufaklı sendika, dernek, platformlar adı verilen Kuru kalabalık topluluğunu oluşturmak, Türkiye'de bir üst çatının oluşmasına fayda sağlamayacağı gibi Türkiye'de yapılacak ortak eylemlerde bile yeterli ve inançlı kalabalığı toplamaya faydası olmayacaktır.

Hangi Gaye, Arzu, Hırs ve Talebin Savunucusu ve Kendisisiniz

En anlamsız olanı da MYK'nın ortada bir başarısı varmış gibi(tamamından bahsediyorum) Bir dönem daha MYK'nın başında ve içinde olmaya talep edenlerin var olmasıdır. Emeklilerin geleceğinin korunması ve güçlenmesi için kimsenin MYK'nın koltuklarını  kişisel tercih ve taleplerini bizlerin karşılamaya ne vaktimiz ne de sabrımız var. Başarısızlığı örtülemeye de yetmeyecektir. En anlamsız olanda ortada bir başarı varmış gibi bir dönem yine MYK''nın başı ve içinde olmaya talep edenlerin var olmasıdır! Emeklilerin de kimsenin kişisel tercih ve taleplerini karşılamaya ne vakitleri var nede sabırları var.

Unutmayın! 1200 000 TÜED gibi aporta bekleyen bir sarı sendika gibi bir nöbetçisi var! Kimseye bu alanı kaptırmamak amacında olan bu TÜED genel başkanlığının, bu 24'ün içinde bulunması manidardır. Dahası bu oyunun içinde rol alanlar ise hiçte samimi değillerdir. Mesele bu sendikaların ve adacıkların çok açık bir dille bir çatı birlikteliğinin ve  kurulma amacının açık bir dille kendilerine anlatılması, bu anlamda çağrı yapılmasıydı. Gerisi dediğim gibi  MYK'nın başarısızlığını kapatmak  için yapılan algı hareketidir!
Erdemli davranmak, sonucu umut ve dirence taşıma adına MYK'nın komple görev alanından çekilip hareketin içinde olmasıdır. Bu hareketin amacı; örgün ve örgütlü yapılacak eylemlerle geleceği taşıyacak kadroların oluşturulmasıdır.

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2024, 13:52

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER