ERDOĞAN“Aydın demokrasinin kalesidir”

banner35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın’da yapımı tamamlanan 1 milyar 353 milyon tutarındaki projelerin açılışını gerçekleştirdiği törende vatandaşlara seslenerek, “İktidar rüyası görenlere, ülkenin kalkınma trenini yoldan çıkarmak isteyenlere, aldırış etmeyin” dedi.

ERDOĞAN“Aydın demokrasinin kalesidir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen törenle, Çine Gökbel Barajı, 4 bin 398 kişilik öğrenci yurdu, Adnan Menderes Hastane Ek Hizmet Binası ile birlikte Aydın'da yapımı tamamlanan diğer projelerin açılışını gerçekleştirdi.

“Aydın demokrasinin kalesidir”

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İki buçuk yıllık aranın ardından Efeler diyarındaki vatandaşlara gönül dolusu selamlarımı gönderiyorum. Milli mücadelenin öncü şehri Aydın rahmetli Menderes'le demokrasinin kalesi olduğunu göstermiştir. Bizde bugün 1 milyar 353 milyonluk eser ve hizmetlerin açılışını yaparak taçlandırmak istedik” dedi.

“Ülkemize kazandırdığımız eserlerle konuşacağız”

Aydın'ın Söke ilçesinde Avrupa ve Türkiye'nin en büyük kağıt üretim tesisin açılışını gerçekleştirdiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk etabı 550 milyon dolar, ikinci etabının yatırım tutarının 450 milyon dolar. Bu fabrika bittiğinde 1 milyar dolarlık tesisi Aydın'a kazandırıyoruz. Bu fabrika, ülkemizin 250 milyonluk kağıt ithalatının önüne geçecektir. Türkiye'yi büyütme hedefine önemli bir katkı yapacaktır. Bu yatırımın hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin bu tür hizmetlere ihtiyacı vardır. Ülkemize ve milletimize kazandırdığımız eserlerle konuşmaya devam edeceğiz. İnsanımıza iş sağlayacak, aş sağlayacak, her gayretin yanındayız. Açılışını yaptığımız tüm eserlerin hayırlı olmasını diliyorum. Bu yatırımların kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

“2023'te Aydın'da bu işi bitirelim”

“Öyle bir dertleşelim ki, Haziran 2023' te Aydın'da bu işi bitirelim” diyerek konuşmasına devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye son iki asrını siyasi ve ekonomik kayıplarla geçirmiştir. Sanayileşeme ve kalkınma hamlelerimizin önü provokasyonlarla kesilmiştir. Milletimizin tarihi ve kültürü ile ilişkisi kesilmek istenmiştir. Vatan toprağı yaptığımız ebedi yurdumuz olarak gördüğümüz ülkemizin köyleri ilçeleri en temel yapılardan mahrum kalmıştır. Bir yandan geçim derdiyle bunalan milletimiz rahmetli Menderes gibi özgürlük ikliminde bir parça nefes almıştır” dedi.

“Aydın CHP'ye prim vermemelidir”

Demokrasi şehidi Menderesin idamından önce yazdığı mektubu okuyup, gençlerin bunun kıymetini çok iyi bilmesi lazım diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aydın CHP'ye prim vermemelidir. 2023'te CHP'ye faturayı çok ağır kesmelidir. Menderes ölüşüyle bile onları silip süpürmüştür. Türkiye'nin demokrasi mücadelesinde attığımız adımlarda Menderes'i yad etmemizin sebebi onurlu duruşudur. Ülkemizin kalkınmasına tahammül etmeyen zihniyet, bugünde kendini belli ediyor. Ne diyorlar, ‘Erdoğan'ın akıbeti de Menderes gibi olacak” diyorlar. Bizi bu tür tehditlerle korkutamazsınız. Her hayırlı hizmete karşı çıkmaya, siyaset kisvesi altında sürdürüyorlar. Ülkenin bir adım daha ileri gitmesini istemeyenler, kurdukları ittifakla ülkeyi yönetmeye taliplermiş. CHP, bu ülkeye ne yapmıştır. Geçmişte 1970'lerde, 90'larda aynı kabusu yaşadık. Milletimiz yaşadığı bu kabusları unutmadı. Türkiye'yi aynı kabuslara bırakmayacağız. Ülkemiz bugünlere gelirken hangi oyunları bozduğumuzu en iyi siz biliyorsunuz.

Elbette bu süreçte bedeller ödüyoruz. Terör örgütlerinden, darbecilere kadar tüm şer güçleri üzerimize saldılar. Bizi 2023 hedefinden vazgeçirmeye çalıştılar. Ayağımıza vurulan prangaları attıkça maruz kaldığımız saldırıların cephesi genişledi. Döviz kuru üzerinden ekonomik kriz için sayısız denemede bulundular. Aldığımız tedbirlerle etkisiz hale getirdik. Başarabildiler mi, kura endeksli Türk lirası dedik, bütün oyunları bozuldu. Biz bu yolda emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. 225 milyar ihracat yaptık, engellemelerine rağmen yaptık. Bunu biz yaparız, Biz yapıyoruz çalışıyoruz, CHP laf üretiyor. Fahiş fiyat artışlarının milletimizi bunalttığını biliyoruz. Asgari ücret başta olmak üzere yüksek orandaki artışlarla milletimiz rahatlattık. Asgari ücreti hiç düşünmedikleri seviyeye çıkardık.

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER