CHP’li Özel “Abdullah Öcalan’ı serbest bırakmayı aklından geçiren şerefsizdir, namussuzdur”

banner35

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Aydın Efeler’de Atatürk Kent Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP’li Özel “Abdullah Öcalan’ı serbest bırakmayı aklından geçiren şerefsizdir, namussuzdur”

HABER: SELVA DEMİRCİ

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Aydın Efeler’de  Atatürk Kent Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Chp örgütünün tam kadro yer aldığı mitinge yoğun bir katılımın olduğu  gözlendi.  Aydın Milletvekilleri Evrim Karakoz, Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül, CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Millet İttifakı İl ve İlçe Başkanları, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Millet İttifakı mensubu İlçe Belediye Başkanları ve meclis üyeleri alanda yerini aldı.

ÇERÇİOĞLU”GEÇMİŞ SEÇİM GEÇMİŞTE KALDI VE BU YENİ TUR! YENİDEN BAŞLIYORUZ”

Chp’li Özel’den önce konuşma yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu;

Yönettiğimiz kentlerde Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirttiği  ve bizlere vermiş olduğu talimat şudur” Bizim yönettiğimiz kentlerde hiçbir çocuk, kadın karnı aç yatağa girmez, hiç kimse soğukta üşümez, her zaman fakir fukaranın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Çiftçimizin, köylümüzün yanında olduk. Eğer bir çiftçimizin tarlada malı kaldıysa Büyükşehir belediyesi gitti, satın aldı ve ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Bunları çoğaltabiliriz. Siz bunları biliyorsunuz değerli Aydınlılar. Neden bunu anlatıyorum; iktidar olduğumuzda sosyal belediyecilikte uyguladığımız projeleri, 81 vilayette uygulayacağız. 28 Mayıs’ta hep beraber sandığa gideceğiz. Geçmiş seçim geçmişte kaldı ve bu yeni tur. Yeniden başlıyoruz. Geleceğimiz, çocuklarımız, Türkiye için hep beraber sandığa gideceğiz ve 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na oyumuzu kullanacağız. Dargın olduğunuz ya da yaşlı olan kim varsa mutlaka sandığa götürün sizden istediğim en önemli konu bu”

Chp’li Özel,  millet ittifak ortaklarına, teşkilatlarına ve Aydın halkına teşekkürlerini ileterek   konuşmasına başladı. Özel;

 “Alın terini ama tezgaha ama toprağa damlatan, bereket fışkırtan ve o bereketle çoluğunun, çocuğunun rızkını kazanmaya çalışan, başı dik, yüreğinde vatan, millet ve Atatürk sevgisi olan güzel Aydınlılar hepiniz hoş geldiniz. İttifak ortaklarımızın teşkilatlarına yürekten teşekkür ediyoruz. Ankara’dan Sayın Genel Başkanımız, 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önce oyunu ve milletvekili sayısını arttıran örgütüne, milletvekilini çıkaran İyi Parti’ye ve Aydın’da birinci parti yapan tüm Aydınlılara teşekkür ediyor; selamlarını iletiyor.

Zorlu bir seçim dönemi yaşandı ve geçti. 21 yıllık bir iktidar, iktidarının sonunda kendi çok istedikleri bir anayasayla 5 yıl boyunca bütün yetkileri bir kişiye toplayarak, bütün karaları vererek, memleket bugün hangi durumda ise onun sorumluluğunu taşıyarak, enflasyondan sorumlu olarak, hayat pahalılığından sorumlu olarak, 10 milyon sığınmacıdan sorumlu olarak, işsizlikten, yoksulluktan sorumlu olarak halkın karşısına çıktı ve dedi ki ‘Bir kez daha yetki istiyorum’ 14 Mayıs günü sandığa giden vatandaşlarımız tek başına bu yetkiyi 5 yıl daha kullanmak isteyen birisine olmaz dedi. 

“MİLLET AÇ GEZERKEN, MEYDANLARDA TOK GÖSTERDİLER”

Geçmiş dönem Bülent Ecevit Amerikan başkanıyla karşı karşıya Amerikan başkanı Bülent Ecevit’ten boyca uzun oturmuş, karşılıklı saygıyla sohbet ediyorlar, koltuğa dayanmış ve sen önünde düğme iliklemişsin diye rahmetli Ecevit’in kemiklerini sızlatana , Amerikan başkanı Tramp aptal olma akıllı ol haddini bil diye mektup yazmış, o mektubu yalayıp yutmuş. Türkiye’nin onurlu dış politikasına şerler diplomasisi demiş, 33 askerimiz Rus jetleriyle şehir edilmiş, Rusya’ya görüşmeye gitmiş, kapıda bekletilmiş, 2 dakika kayıt yapmışlar devlet televizyonunda yayınladılar. Hesap sormaya gelen kronometreye takıldı diye. Ağzını açıp bir kelime edememiş. 21 yıllık iktidarın sonunda, Türkiye’de işsiz daha çok, yoksul daha çok, hayat daha pahalı, 4 gençten 3 tanesi yurt dışında hayal kuruyor ve Recep Tayyip Erdoğan tekrara milletin karşısına çıkıp, oy istiyor. İlk seçimin sonunda önce 4 aşamalı geçirdiğimiz seçimi Aydın’da hep birlikte hatırlayalım. 1. Aşama; Hepimizin Chp ve ittifak  ortaklarının  yap deyip para yok diye yapmadığı pek çok şeyi hızla ve telaşla yaptılar. Biz EYT dedik seçimi kaybedeceğimi bilsem yapmam diyordu. 3600 ek gösterge seçimi kaybedecekse de vermiyordu. Diğer taraftan Chp emekli maaşını arttıralım dediğinde para bulamıyordu, asgari ücret yetmiyor dediğimizde kaynak yok diyorlardı. Ama kaynak 5’li çeteye vardı, büyük şirketlere vardı, zenginlere vardı ama bu toplum kesimlerine yoktu ama seçimi kaybedeceğini görünce peşi sıra bunları yaptılar ve ankete baktılar. Ama kurt kışı geçirse de yediği ayazı unutmamıştı, oylar hala düşüktü. Bunun üstüne ince aşamaya geçtiler. Devletin, milletin olanı bir partiye mal ettiler. Millet aç gezerken, meydanlarda tok gösterdiler.

“DEVLETİN MİLLETİN FAYDASINA OLAN HER ŞEYİ BUGÜNE KADAR SAHİPLENDİK; BUNDA SONRA DA SAHİPLENİRİZ”

İhalar, sihalar …. Allah’ın kulu tutup ihayı, sihayı durduracağız demedi. Aksine en iyisini yapacağız ve destekleyeceğiz dedi; ama yalana sığındılar, bunlar gelirse iha, siha olmaz dediler. Geçmiş dönemde Türkiye 26 farklı yerde petrol buldu. Sonuncusunun  bulunduğu yer, bunların ağzında sanki Ak Parti’nin genel merkezinin arka bahçesi gibi. Geçmişte İnönü’nün petrolü halkın petrolü, Demirel’in zamanında halkımızın petrolü, Ecevit’in bulduğu petrol devletimizin petrolü ama seçime bir ay kala petrol çıktı mı Ak Parti’nin petrolü… Biz bu ülkenin her varlığını, yaptığı her icraatı, devletin milletin faydasına olan her şeyi bugüne kadar sahiplendik; bunda sonra da sahipleniriz.

“PKK İLE PAZARLIK EDENİN ALLAH BİN BELASINI VERSİN”

 3. Aşamada başka bir yola gittiler. Büyük bir yalan, büyük bir iftira kampanyası. Şöyle ki; Cumhuriyet Halk Partisi’nin, kurucu partinin, kurucu iradenin bu ülkede kendi ilkeleri arasında Milliyetçilik olan bir partinin terörle ilişkili olabileceğini söylediler. Bir büyük yalanı tuttular ve Yurt dışına para ödeyerek video montaj attılar; devletin parasını ödediler, genel başkan isimlerini verdi. Miting meydanında ve Trt’de yalan video oynattılar ve dediler ki Pkk bunları destekliyor. Dediler ki bunlar gelirse Abdullah Öcalan’ı serbest bırakacaklar. Şimdi Efeler diyarı Aydın, canım Aydın, Burada bu sözü söyleyene söyle; Kemal Kılıçdaroğlu’nun vekili Özgür Özel geldi mikrofonu eline aldı ve vurdu ve dedi ki de Abdullah Öcalan’ı serbest bırakmayı aklından geçiren şerefsizdir, namussuzdur. Vicdansızlar, Allah’tan korkmazlar, kuldan utanmazlar, nerede böyle bir cümle varsa çıkarın, gösterin ama bu yalanla milletten alamadığı oyu almaya çalışanlar, bu millet Oslo’da görüşme yaptığınızı, otobüsün üstüne Pkklıları çıkartıp gezdirdiğinizi, çadır mahkemesini, İstanbul seçimine giderken parmaksız zeki kod adlı Öcalan’a Trt kamerasına çıkarıp oyunuzu Ekrem İmamoğlu’na vermeyin diye video çektirip Trt’de yayınlattığınızı, Abdullah Öcalan’dan mektup yazdırıp Ak Parti’ye destek aldığınızı biliyor mu; biliyor. Niye bunu sadece Millet İttifakı söylüyor. Bugün ya da yarın Abdullah Öcalan’ı çıkarmayı düşünen  Pkk ile pazarlık edenin Allah bin belasını versin.

“TÜRK MİLLETİ’ DEMEM DİYEN HÜDAPAR. MHP BİR KOLUNDA, HÜDAPAR KOYNUNDA”

 CHP’li Özel, “Şunu bir netleştirelim. Efendim, Millet İttifakı’nda kim var? Listeler belli, seçilenler belli. Hiçbir sorun yok. Hepsine kefiliz. Peki, Cumhur İttifakı’nda bunlar 6 partiydi. Ortada AK Parti, Büyük Birlik Partisi, Yeniden Refah Partisi ve MHP. Peki, nerede öbür ikisi? Bir HÜDAPAR vardı? Nerede? MHP kolunda, HÜDAPAR koynunda. Kendi listelerine koydu HÜDAPAR’ı. Peki, bu HÜDAPAR hangi HÜDAPAR? Türk bayraklarını kaldırın, bir görsünler. HÜDAPAR, ‘Türk bayrağı olmasın, Türk milleti olmasın, özerklik olsun’ diyen HÜDAPAR. Şimdi Meclis’te yemin edecek. ‘Türk milleti’ demem diyen HÜDAPAR. MHP bir kolunda, HÜDAPAR koynunda. Kimler kimlerle beraber. Geçen tur bize oy atan her bir oyun sandığa gelmesini bekliyoruz. Sizin ikna edeceğiniz kararsızları, ayrıca geçen seçim başka oy kullanıp şimdi hatanın farkına varanları sandığa getirmenizi bekliyoruz. Muhalefete, geçen seçim 1. turda oy vermiş herkes gelip tekrar oyunu Kemal Kılıçdaroğlu'na verirse bu seçimi ne yaparlarsa yapsınlar zaten kazanıyoruz. Her biriniz sandığa gelme, gelmeyeni getirme konusunda gayret etmeye söz veriyor musunuz?” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2023, 22:29

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER