banner61

CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI

banner35

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

CHP’Lİ BÜLBÜL’DEN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI
banner66

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle yazılı açıklama yaptı.

Onlarca basın emekçisi haksız, hukuksuz şekilde hapse atılmakta, binlerce gazetecinin gerekçesiz şekilde basın kartları iptal edilmektedir diyen CHP’li Bülbül’ün 24 Temmuz Basın Bayramı açıklaması şöyle:

114 yıl önce 24 Temmuz 1908 yılında basında sansür kaldırılarak Basın Bayramı ilan edildi.

Bugün baktığımızda gazeteciler, iktidar tarafından sansür ve otosansüre maruz kalmaktadır. Medyanın yüzde 95'ini ele geçiren iktidar doğruları yazmak ve söylemek isteyen gazetecileri yargı sopasıyla tehdit etmektedir. RTÜK Başkanı iktidarın savunuculuğunu yapmaktadır. Tek adamın atamasıyla İletişim Başkanlığı görevine getirilen Fahrettin Altun gazetecileri, yayın organlarını sürekli tehdit etmektedir. Basın İlan Kurumu iktidarın sopası halinde muhalif basına yönelik yaptırımlarla Haksız uygulamalar yapmaktadır.

Ülkede basına yönelik sansür ve baskı var demek artık hafif kalmaktadır. Baskıcı iktidar halkın doğru ve tarafsız haber almasını engellemek için ellerindeki tüm gücü kullanmakta, basın mensuplarını da işleriyle yani hayatlarıyla tehdit etmektedir.

Haber takibi yaparak gerçekleri izleyici ya da okuyuculara aktarmak isteyen gazeteciler polisin sert şiddetine, ters kelepçesine maruz kalmaktadır. Ve bu baskı ve şiddet sarmalı her geçen gün hızla büyümektedir.

Onlarca basın emekçisi haksız, hukuksuz şekilde hapse atılmakta, binlerce gazetecinin gerekçesiz şekilde basın kartları iptal edilmektedir. Türkiye, Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 180 ülke arasında 149. sıradadır. İktidar ve ortağı yeni sansür yöntemleri için yasalar hazırlamakta basını tamamen susturmaya çalışmaktadır. Ancak unutulmamalıdır ki bu topraklarda özgür basın olmadan hiç kimse özgür olamaz.

Bu duygu ve düşüncelerle; İktidarın sözcülüğünü yapan değil, halkın haber alma hakkını savunan, haber yazdığı için cezaevinde olan, kalemini satmayan tüm basın emekçilerimizin 24 Temmuz Basın Bayramını kutlarım.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2022, 11:29

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER