banner61

Başkan saatçı“Genel başkanım bu mücadeleyi verirken, ben ve örgütler oturduğumuz yerde oturursak, bu koltuk bize batar”

banner35

Türkiye’nin yeni bir siyasi sayfaya, milletçe özlediğimiz çağdaş ve refahın bol olduğu bir yaşamı yerelden yükselen siyasetle ulaşmak için açılacak yolun ufku ve ışığı olma adına tüm yüreğimizi ortaya koyduğumuz bu çalışmayı ve ildeki tüm siyasi parti başkanlarına yapacağımız çalışmaları siz değerli okurlarımıza sunmaktan mutluluk duyuyoruz.

Başkan saatçı“Genel başkanım bu mücadeleyi verirken, ben ve örgütler oturduğumuz yerde oturursak, bu koltuk bize batar”
banner66

Başkan saatçı“Genel başkanım bu mücadeleyi verirken, ben ve örgütler oturduğumuz yerde oturursak, bu koltuk bize batar”

KONUK CHP AYDIN İL BAŞKANI HİKMET SAATÇI 2. BÖLÜM

Türkiye’nin yeni bir siyasi sayfaya, milletçe özlediğimiz çağdaş ve refahın bol olduğu bir yaşamı yerelden yükselen siyasetle ulaşmak için açılacak yolun ufku ve ışığı olma adına tüm yüreğimizi ortaya koyduğumuz bu çalışmayı ve ildeki tüm siyasi parti başkanlarına yapacağımız çalışmaları siz değerli okurlarımıza sunmaktan mutluluk duyuyoruz.

ERDAL DEMİR: Üç dönem Büyükşehir Belediyesi’ni yöneten çok başarılı bir başkanınız var. Hem ilde hem de Türkiye genelinde çok başarılı. Bu başarı genel merkeze de yansımış. Siz bu başarının Özlem Çerçioğlu’nu buradan alıp, başka yere götürebileceğini görüyor musunuz? Yoksa yine dördüncü kez Aydın Büyükşehir Belediye Başkanınız Özlem Çerçioğlu olur mu?

“BAŞKANIM ÇERÇİOĞLU TÜRKİYE GENELİNDE VE GENEL MERKEZ DÜZEYİNDE BAŞARILI BİR İNSAN”

HİKMET SAATÇI: Sayın Özlem Çerçioğlu 2022 yılında CHP milletvekili olarak siyasi hayata başladı. Ben de onunla beraber siyaset yapmış Bozdoğan ilçe başkanı olarak başlamıştık beraber. Yıllardır beraber çalışıyoruz. Gerçekten çok başarılı bir isim. Sadece Aydın başarısı değil; Türkiye genelinde ve genel merkez düzeyinde başarılı bir insan. Başarılı olmasaydı zaten şaşardım. İdealist, tuttuğunu koparan, azimli ve yapacağını inanan bir insandır. Disiplinli, prensipli ve ona hayran olmamak elde değildir. Ben başkanımı daha yüksek yerlerde görmek isterim. Ülkemizin böyle insanlara ihtiyacı var. Ben kendisinin her zaman yanında olmaya hazırım.

ERDAL DEMİR: Siz ne istiyorsunuz?

HİKMET SAATÇI: Ben Türkiye siyasetinin en üst noktasında olmasını isterim. Nereyi arzu ederse Özlem başkanım ben oradayım.

ERDAL DEMİR: Siz 2. kez il başkanısınız. Önümüzde genel seçim var ve ona hazırlanıyorsunuz. Çok ağır bir maratonun başına geldiniz aslında. Arkadan yerel seçim var. Bir ekibiniz var onlarla beraber çalışacaksınız. Kuşak devriminden yana mısınız?

HİKMET SAATÇI: Kesinlikle yanayım. Bunu ben değil, bütün kadrolar yapmak zorunda. 2014-15 yılı seçimlerinde de il başkanıydım. O gün gençlik kollarına baktığınızda, ben gençliğe çok önem veririm. İlçe başkanıyken de öyleydim. 29 yaşındaki bir gence ilçe başkanlığını devrettim. 2014-15 gençlik kollarına baktığınızda, bunun elimden geldiğince mücadelesini verdim. Hepsi de hemen hemen bir yerde görevdedir. Bugünkü kısa sürelik görevimde de gençlik kollarıyla ortak çalışmaktayım. Onların görüşünü alarak yürürüm. Genç kuşağı bir yerlere hazırlamak zorundayız. Genç kuşağa çok güveniyorum.

ERDAL DEMİR: Biz Büyükşehir’in Nazilli’ye yaptığı hizmetlerin hepsini biliyoruz. En son hakkımı helal etmiyorum. Diyerek bir ahde vefa konusunu dile getirdi başkan Çerçioğlu. Biz bu cümlenin arkasında duracak mıyız? Böyle bir cümle kullanıyorsa belediye başkanı elinde bir hizmet tablosu vardır. Borçlu bir belediye devraldığını dile getiriyor Kürşat Bey. Ve sonucunda da siyasi bir tercih ortaya koydu. Bunu değerlendirir misiniz?

HİKMET SAATÇI: Sevgili Büyükşehir Belediye Başkanım hakkımı helal etmiyorum sözünü kullandı. İl başkanı olarak bende hakkımı helal etmiyorum. Kürşat Özcan şahsi olarak oraya seçilmedi. Altılı Masa ve Başkan Çerçioğlu’nun desteği ile seçilmiştir. Terk etti gitti. Borçlar ise her belediyemizin borcu var. Her borcu olan başkan istifamı edip gidiyordu. Hayır. Borç ödenir. Bizlerde helal etmiyoruz, eminim ki vatandaşlarda haklarını helal etmiyordur.

ERDAL DEMİR: Mevcut hükümetin orada uygulayacağı siyasetin önüne ne tür projelerle çıkmak gerekiyor ki Nazilli gerçeğini devam ettirebilesiniz?

“BİZ BİR DAHA Kİ SEÇİMDE NAZİLLİ’Yİ KAZANACAĞIZ

HİKMET SAATÇI: AKP’nin Aydın’da açılan bir ilçe penceresi yoktu. Bu yapıda zayıf bir yer yakaladılar. Nazilli’yi yakaladılar bu anlamda. AKP’nin yok olduğu bir bölgede ve Aydın’da her geçen gün eridiğini biliyoruz. Bu gerilemeyi durdurmak için bir ilçeden pencere açmak zorundalardı. Burayı zayıf bulup, burayı elde ettiler. Aydın’ın siyasetini dizayn etmeye kalkıyorlar. Fakat başaramayacaklar. Bir sus payı ile de bahsi geçen yatırımın yapıldığını düşünüyorum. Ama Özlem Başkanımın yaptığı projeler bunların kat kat üstünde olacaktır. Biz bir daha ki seçimde Nazilli’yi kazanacağız. Nazilli Belediye Başkanı da çok pişman olacaktır.

ERDAL DEMİR: Siz basınla yakın takip içerisinde siyaseti götüreceğiz; bu seçimi basına çok yakın temaslar kurarak devam ettireceğiz diyerek basınla yapacağınız bir proje var mı?

“BEN BU SEÇİMİ BASINLA BERABER YÜRÜTECEĞİM”

HİKMET SAATÇI: 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle görüştüğümüzde en kısa sürede basınla toplanalım demiştik. Ama inanın 10-15 gündür ildeki çalışma planını dışarı yansıtamadım. Basınla bu konu yapılacak. Ben bu seçimi basınla beraber yürüteceğim. Ben 2015 yılında basınla nasıl yürüdüysem, aynı çalışmayı basınla yürütmeye devam edeceğim. Basın 4. Güçtür. Basınla çalışmazsam başarıya ulaşamam.

ERDAL DEMİR: Kılıçdaroğlu; “Ben siyaseten şunu söylüyorum; görüyorum ki bağırıyorsunuz İktidar bizi bekliyor diye peki siz iktidar olmak için ne yapıyorsunuz” dedi. Sonrasında “Ya önümden çekilin ya da yanımda yürüyün” dedi. Genel Merkezin bu siyasetini biz de aynı paralellikte götüreceğiz diyor musunuz?

HİKMET SAATÇI: İl başkanı olarak atanmadan önce “Kılıçdaroğlu gönüllüleri” vardı ve ben Aydın İl Koordinatörüyüm. Ben sahalardayım. Ben genel başkanımızla çalışmayı çok beğendiğim için Kılıçdaroğlu gönüllüleri olarak sahadaydım ben zaten. Şimdi de il başkanı olmuşum. Genel başkanımız gibi her ilçe başkanım ve diğer kollar çalışırsa inanın CHP’nin iktidara gelmemesi söz konusu olamaz. 1989 yılından bu yana partide ilçe başkanlığı yapmış daha sonra il başkanlığı yapan bir insanım. Genel Başkanım ordu gibi çalışan bir insan.  Genel Başkanım bu mücadeleyi verirken, ben örgütler olarak oturduğum yerde oturursam, bu koltuk bize batar. Hak etmediğimiz yerde oturamayız. Biz onun gibi çalışmalıyız ki CHP bir yere gelsin. Genel Başkanım gibi çalışacak biri gelir mi bilmiyorum. Ondan aldığım feyzle daha iyi çalışacağıma inanıyorum.

ERDAL DEMİR: Altılı Masa’nın içerisinde herkesin hakkı, hukuku var. Çünkü kendilerine ait bir siyaseti var bu siyasi parti liderlerinin. Sizce Altılı Masa bu birlik ve beraberliği seçim öncesinde, sonrasında ve iktidarında, o protokole dayalı çalıştığı süreç ve zaman içerisinde Türkiye’de sosyal, siyasal ve ekonomik çok değişiklikler olacağına inanıyor musunuz?

“ÜLKENİN FAŞİZMDEN KURULMASI GEREKİYOR”

HİKMET SAATÇI: CHP sol pencereden bakan, sosyal demokrat bir partidir. Ama Altılı Masa artık ülkemizde sağın, solun olmadığı, gereksiz atışmaların bu ülke geleceğine yetmeyeceği ancak evet sömürünün olduğu her yerde sol vardır. Biz ezilen insanların yanında yer alırız. Türkiye’miz artık insanların yaşayamaz olduğu bir hale geldiği ama bunda sağı, solu demeden tüm insanlarımız yaşayamaz bir durumda. Altılı Masa ile bu kıskaçtan çıkmanın yollarını arıyoruz. Ülke böyle kurtulacaksa, genel başkanım çok özverili davranıyor. Toplumun refaha çıkması gerekiyor. Bu ülkenin faşizmden kurulması gerekiyor. Kendi gücümüzle çıkamayacaksak en azından bize yakın görüşlerle faşizmle başa çıkmak zorundayız. Başka çaremiz yok.

Ben genel başkanımızın yaptığı her şeyin yanındayım ve onun bana verdiği görevi sonuna kadar yapacağımı ilan ediyorum.

ERDAL DEMİR: 14 Mayıs ile ilgili çok iddialı bir cümle kurdu Cumhurbaşkanı ve dedi ki Milli iradeye sahip çıkan Adnan Menderes; millet ‘artık yeter diyor.  Siz kime yeter diyeceksiniz. 20 yıldır AKP olarak iktidarsınız. Bu yeter lafını kendi üzerinizden alıp, CHP’ye yüklerken acaba neleri söylemek istiyorlar; siz bundan ne çıkartıyorsunuz?

“AKP VE AKP GENEL BAŞKANI BİZLERİ HİÇ YARGILAYAMAZ”

HİKMET SAATÇI: AKP 2002 yılında seçimlere geldi. 22 yıldır bu adamlar iktidar. CHP neresinde var bu işin. Her yaptıkları olumsuzlukları CHP’ye yüklüyorlar. Hep mücadele vermiş bu düşünceye. Bu ülke 15 Temmuz’ları yaşamış. Biz mi yaşatmışız. Biz f tipi örgütlenme derken, bunlar onlarla kol kola yürüyordu. Bizim ne suçumuz var; hiçbir suçumuz yok. AKP VE AKP Genel Başkanı bizleri hiç yargılayamaz. Kabul etmiyorum. Hep aynı zihniyet yönetti bu ülkeyi. Altılı Masa bu ülkenin kurtuluş mücadelesini veriyor.

14 Mayıs’a kadar biz halkımızla kol kola olacağız. Bizim her partiliye ihtiyacımız var. Sağduyulu düşünen AKP’liye, MHP’liye, Zafer Partiliye kısacası hepsine ihtiyacımız var bizim. Onun için biz sakin olacağız. Halkımıza, bu ekonominin nasıl düzelteceğini anlatacağız, hak, hukuk, adaletin nasıl getireleceğini anlatacağız. Biz bunları anlattıkça halkımız zaten genel başkanımızdan, örgütlerimizden bunu duyuyor. Biz kin, düşmanlık için gelmiyoruz. Biz ülkemizin refaha çıkması için bir birliktelik sağladık. Biz iktidara geleceğiz. Gün yakındır.

ERDAL DEMİR: Başkanım bu koltuğa oturan ben milletvekiliyim diyerek yola çıkıyor. Bu siyasi yapının daralmasına neden olmaz mı, tabanda bir umutsuzluğa yol açmaz mı?

“BEN BU PARTİNİN NEFERİYİM, BENİM VEKİLLİK VE BELEDİYE BAŞKANLIĞI HESABIM YOK.

HİKMET SAATÇI: Ben siyasette milletvekilliği, belediye başkanlığı beklemedim. Bir dönem Bozdoğan’da belediye meclis üyeliğim vardı. O zaman şunu söyledim ve ben bir daha meclis üyesi olmam demiştim. Ben bu partinin neferiyim. Benim vekillik ve belediye başkanlığı hesabım yok.

RÖPORTAJ: ERDAL DEMİR
EDİTÖR: SELVA DEMİRCİ

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2023, 22:20

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER