2021 Tüm Emekliler Sendikası Aydın Bölge Dayanışma Kahvaltısında Buluştu

banner35

Etkinliklerini kurulduğu günden bugüne meydanlara taşıyan Aydın bölge, bu çalışmaları taçlandırmak adına dayanışma kahvaltısını Menderes Park’ta yaptı.

2021 Tüm Emekliler Sendikası Aydın Bölge Dayanışma Kahvaltısında Buluştu

Etkinliklerini kurulduğu günden bugüne meydanlara taşıyan Aydın bölge, bu çalışmaları taçlandırmak adına dayanışma kahvaltısını Menderes Park’ta yaptı.

Kahvaltıya çok sayıda katılan davetliler arasında çoğunluğun emekli kitlesinden olması sevindiriciydi!

Ayrıca STK başkan ve Sendika başkan ve temsilciklerinin katıldığı kahvaltıya 2021 Tüm Emekliler Sendikası genel sekreteri Erdal Demir katılarak konuşmasını yaptı. Aydın Şube başkanı Mehmet Yantaz, Aydın şube sekreteri Mehmet Tosun ve Söke başkanı Arife Çevik birere konuşma ile katıldılar. Kahvaltıda bir siyasi partinin Millet Vekili Aday Adayı Mehmet Vergilide bir konuşmayla ekibiyle birlikte katıldı. 2021 Tüm Emekliler Sendikası Türkiye’de işverenlerin sendika kurma hakları varken, 14 Milyon emeklinin kendi yaşam haklarını savunmak için kurdukları sendikaların kapatılması asla kabul edilmeyecek, Statü yasası çıkarılıncaya kadar kurulacak ve mevcut hükümetten bu talebini geri çekmeyecek, alanlarda hak verilmez alınır anlayışı ile mücadeleye devam edecektir!

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çağrılan Genel sekreter kısa bir konuşmayla mücadeleye katkıda bulunarak katılımcılara burada oldukları için teşekkür etti.  Demir;

“Var oluşunu ve insan gibi yasam hakkini, evrensel haklarin geçerliliğini kabullenemeyen bir anlayıştan Statü yasasının çıkarılmasını beklemek gecenin karanlığından güneş ışığını beklemek gibidir.

14 Milyon Emekliye sesleniyorum; Hak verilmiyorsa demokratik yollarla alınır. Vermeyenlere demokrasinin sandığında emeklinin gücünün nelere yeteceğini göstermek en demokratik bir eylem ve tepki şekli olacaktır.

Statü yasasının geleceği, gerçek demokrasi ve milli iradenin sahip olduğu parlamenter sistemde çözülecektir!

Yasal kimliğini kazanmış emekli sendikalarının, birlik ve beraberliğimizin ulaşacağı güçle emeklinin hak ettiği yaşamı masa etrafında pazarlık mücadelesinde kazanmak demokratik ve meşru bir mücadelenin kendisi olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2023, 22:42

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER