banner61

ÖZGÜRLEŞEN ALTIN GÜVERCİN SANAT VE KÜLTÜRE KANATLANDI

banner35

ÖZGÜRLEŞEN ALTIN GÜVERCİN SANAT VE KÜLTÜRE KANATLANDI
banner66

Tüm gelir kaynaklarının neredeyse yüzde doksanı Turizm ve onun kaynaklarından olan Kuşadası ekonomik yönden yarınların lokomotifi olabilecek Altın Güvercin Pop Müzik beste yarışmasıyla koşmaya çalışıyor! 

Yıllar önce 1986 tarihinde o dönemin belediye başkanı Engin Berberoğlu ile yola çıkan Türkiye’nin ilk Altın Güvercin Pop Müzik beste yarışması 2014 yılına kadar farklı organizasyon yöntemleriyle ayakta tutunmaya çalıştı! Birçok ünlü isimleri de Türk Müzik’i camiasına kazandıran yarışma ne yazık ki son zamanlarda yani Ömer Günel’e gelene dek kendi kaderine terk, başından beri yarışmanın organizatörlüğünü yapan Ali Rıza Türker’in koltuğunun altında 35 yıllık bir hikâyeyi yazarak yaşadı! Yaşadı da ne oldu? Yani Kuşadası’na kazanımı ne oldu! Turizm bölgesi Kuşadası çoktan bu yarışmayı uluslararası boyutlara taşımalı ve Turizm elçisi hüviyetini kazandırmalıydı Kuşadası’na!

Ömer Günel’e burada bir satır başlığı açmak gerekiyor; kocaman alkışlarla selamlamak gerekiyor birçok ilki bu kasabaya yaşatan genç ve dinamik, korkudan, baskıdan ve emre itaat yapıdan uzak, gözünü kırpmadan görev yapan başkana satır başlığı açmak gerekiyor!

Göreve geldiğinde köşelerde yol gözleyen karakuşlar, başkanı mafya ’ya biat etmekle suçladı. O diz çökmedi, diz çökenleri ayağa kaldırdı! İstanbul’da Koltuk altında dolaşan, halka mal olmuş Beste yarışmasına sahip çıkıp, Turizmi canlandırmak uzun zamana yaygın programlar yapmak, Kuşadası’nda dışarıdan gelenleri uzun zamana yaygın tutabilmek adına ve amacıyla Beste yarışmasını Kurulan Kuşadası Altın Güvercin Kültür Sanat Tanıtım Vakfı(KUSAV) haline getirmeyi, teslim etmeyi, yönetim erkini bağımsız kılmayı, bulunan sponsorlarla kendi yağında kavrulmayı ve hayata geçirmeyi başardı. Tıpkı Kuşadası’nın çehresini çağdaş yaşama uygun, gerçekten dünya Kuşadası’nı konuşuyor sloganının içini doldurmak için gecesiyle, gündüzüyle çalışan başkan unvanını kendine yakıştırdı! Kara Kuşlar köşeleri tutup laf üretmeye, bant ve video peşinde koşmaya devam etsinler! Hevesleri kursaklarında, elleri boş ceplerinde, itibar kaybı ile silikleşip gideceklerinden kimsenin kuşkusu olmazsın! Halk çalışan, üreten ve Büyük Şehir statüsü ile uyumlu çalışmalardan medet umuyor artık! Tüm kent bu yarışmanın kente nasıl bir canlılık ve ekonomik katma değer katacağının farkında! Milletin karnı şantaja ve Ali cin gar oyunlarına tok! Ömer Günel ve ekibinin de aynı duruşları sergilemesi, Kara Kuşları rahatsız etmeye devam ediyor! Eşeledikçe belki bir umut diye beklemeye devam etsinler!

Bir soruyla aydınlanması gerekenleri öne çıkarmaya çalıştığımızda, aldığımız cevabın haline bakın Allah aşkına! Organizasyonun sözleşmeli yetkilisine Kuşadası’nın geleceği için hazırlanmış bir beste yarışması, neden koltuğunuzun altında yıllarca durdu, neden İstanbul’da bu yarışma adet yerini bulsun ve bazı büyük başlar birkaç günlüğüne sözde görev yapıyorlarmış gibi kentin öz be öz programına , kenti temsilen İstanbul’a gelsinler, neden orada bu yarışma sözde yapılıyormuş, neyin adına oralarda süründü durdu sorusuna, kocaman bir dağın fare doğurması gibi ”Siyasi irade, siyasi güç “ demez mı!

Biz buna Siyasi Statükocu güç desek hiçte yanlış olmaz değil mi Sayın Ali Rıza Türker Bey? İşte Ömer Günel bir Statükocu güç anlayışını da yerle bir etmiş oldu!

Bundan sonrası barış ve özgürlükler adına, sanat ve kültür adına, Turizmin taşıyıcı ayaklarının kentin ekonomik yapısına katma değer olma adına daha çok kültürel etkinlikler ardı ardına geleceğinden, Kuşadası’nın kazanmasının  gerekli olduğu marka, isim ve ekonomik gelişmeyi, beraberinde toplumsal çağdaş anlayışı da bu alanda sağlayacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın dedirtti adeta bu Altın Güvercin Pop Müzik Beste yarışması!

Bir başka İstanbul yoksa unutulmasın ki bir başka Kuşadası da yok. Yeter ki doğru ellerde, siyasi ahlakın bozulmadığı ellerde yönetilsin!

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER