Ekşilik böceği için tuzak asımı dönemi başladı

banner35

(ARŞİV FOTO) - DÜNYA’NIN EN KALİTELİ İNCİRLERİNİN YETİŞTİRİLDİĞİ AYDIN’DA İNCİR BAHÇELERİNDE EKŞİLİK BÖCEKLERİNE KARŞI MÜCADELE ÇALIŞMALARI DEVAM EDERKEN, CEZBEDİCİ YEM TUZAKLARININ ASIM ZAMANI BAŞLADI.

Ekşilik böceği için tuzak asımı dönemi başladı

Dünya’nın en kaliteli incirlerinin yetiştirildiği Aydın’da incir bahçelerinde ekşilik böceklerine karşı mücadele çalışmaları devam ederken, yem tuzaklarının asım zamanı başladı.

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde incir bahçelerinde zararlılara yönelik gerçekleştirilen çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu çerçevede üreticilere çağrıda bulunan Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, incirin ekşimesine ve çürümesine yol açan ekşilik böceği ile mücadele için hazırlanan tuzakların incir ağaçlarına asılma zamanının geldiğini hatırlattı. Kuru incir üretiminde bahçeden depoya kadar üretimin her safhasında etkili olan ve özellikle ihracatta, insan sağlığında, kuru gıdalarda ciddi sıkıntı oluşturan aflatoksin oluşumunda birinci derecede öneme sahip olan ekşilik böceği ile mücadele edilmesinin önemine dikkat çeken Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yaptığı açıklamada “İncirde zararlı olan ‘Ekşilik Böceği’ne karşı cezbedici yem tuzaklarının asılma zamanı gelmiştir. Tuzaklar ileklemeden bir hafta önce kaldırılmalı ve ileklemeden bir hafta sonra tekrar asılarak hasat sonunda toplanmalıdır. Bilgi için il ve ilçe müdürlüklerine başvurunuz. Tüm üreticilerimize verimli bir sezon dileriz” ifadeleri yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2024, 12:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER