EMEKLİLER” İSYANLARDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ” TÜM TÜRKİYE’DE ALANLARA İNDİLER

banner35

Geçinemiyoruz, İsyandayız ve 1 Nisan’da alanlardayız diyen emekliler; Tüm Emekliler Sendikası Genel Merkez Yürütme Kurulunun aldığı karara binaen, Nisan’da eşzamanlı, tüm Türkiye’de mevcut Şube ve Temsilcileriyle alanlara inerek basın açıklamasına bulundular

EMEKLİLER” İSYANLARDAYIZ GEÇİNEMİYORUZ” TÜM TÜRKİYE’DE ALANLARA İNDİLER

Geçinemiyoruz, İsyandayız ve 1 Nisan’da alanlardayız diyen emekliler; Tüm Emekliler Sendikası Genel Merkez Yürütme Kurulunun aldığı karara binaen, Nisan’da eşzamanlı, tüm Türkiye’de mevcut Şube ve Temsilcileriyle alanlara inerek basın açıklamasına bulundular! Farklı tepkilerle mizansenler kullanarak evdeki mutfakta ki yangını dile getiren emekliler; Türkiye’de beş firmanın dışın da TÜSİAD “Ekonomide ortalık toz duman” diyerek özel sektöründe sıkıntı içerisinde olduğunu vurgularken, yandaş medyaların ihracatta birçok ülkenin önünde olduklarını yazarak pembe bir sanal dünyayı dayatmaya devam ettiklerini de kınadılar!

Avrupa’nın birçok ülkesinde yaşayan emeklilerin neredeyse her yıl iki kez tatile çıkarak ömrünün geri kalan kısmını insanca yaşamaya devam ederken, onurlu yaşamanın tadını çıkarmaya devam ediyorlar diyen emekliler, bugün Türkiye’de üniversite mevzunu bir emekli kadının, yaşamını devam ettire bilmek için birkaç apartmanın merdiven temizliğine gittiğini belirterek, onurlu yaşamak bizimde hakkımız, bu onuru bizleri insanca yaşata bilecek Devletimizle de iftihar etmekte bizim hakkımız diyerek isyanlarını açız diyerek dile getirdiler

Aydın ilde; Aydın Şube ve Çine Temsilciliği, Nazilli Şube, Söke Şube, Didim Şube, Kuşadası Temsilciliği

Eş zamanlı basın açıklamalarını bulundukları yerlerde meydana çıkarak basın açıklamalarını, sloganlarla okuyarak “İsyanlardayız Geçinemiyoruz” diyerek yaptılar.

Şube ve Temsilci Başkanlar ortak bir dille Emekliler devletten beklentilerinin yerine getirilmediğini aksine kazanılmış halkların bu hükümet tarafından bir bir ellerinden salındığı, gelecekte yanlış katsayı uygulamalarıyla bugün olduğu gibi sekiz milyon emeklinin iki bin TL’nin altında maaş aldıklarını, giderek bu rakamında günün koşullarının çok altında kalarak küçüleceğini meydanlarda dillendirdiler!

Yaşama tutunma güçlerinin tüketilip, açlığa sonrada yok sayılmaya kadar gidecek bu süreci durdurmak ve insanca yaşama koşullarına kavuşuncaya kadar örgütlülük gücünü artırarak mücadeleye devam edeceklerini de belirtiler.

Alanlar;

SON HALİYLE ÇEKLİMEZ HALE GELEN EMEKLİ YAŞAMI VE SOSYAL ŞARTLAR BIÇAĞIN KEMİĞE DAYANDIĞINI SÖYLÜYOR! Tüm Emekliler Sendikası Aydında ki şube ve Temsilci yürütme kurulları yaptıkları açıklamalarda; Cumhur Başkanlığı Hükümet sisteminin Emekli linin feryadını ve İsyanını görmezlikten geldiğini, yaşam Standartlarının tükendiğini, Pandemiyle birlikte yaşanan Ekonomik ve Psikolojik çöküntünün altında kaldığını, yaşam tutunma konusunda tükendiklerini söylediler. 13.5 Milyon Emeklinin örgütlenme hakkını da Emekli Sendikalarını birer birer mahkeme kararlarıyla kapatarak direnç ve kitle sendikacılığı haklarını yok sayarak, güçsüzleştirmek, istedikleri gibi emekliyi sonunda yaşam hakkını da yok sayarak silip atmaktan başka bir niyetin kalmadığını, alınan kararlarla göstermektedirler!

Çok uzun yıllardan beri emekli aylıkları yoksulluk sınırının altında yer almaktadır. Ülkenin bütün değerlerini yaratan, emekleriyle bugünleri yaratan emekliler açlığa yoksulluğa mahkûm edilmiş durumdadırlar.

Onurlu yaşam haklarının, insanca yaşam haklarının, ailece sosyal yaşam haklarının ellerinden alındığını, tüm isyanlarımıza rağmen seslerinin duyulmazdan gelindiğini söyleyen emekliler; kimse bizleri sırtında yük görmesin. Bizler onursuz yaşamanın ve geçim sıkıntısıyla yaşamanın sebeplerini isyanımızla seslendirirken kendilerinin kafalarını kuma sokanlar, duyumsamazlıktan gelenler, unutmasınlar ki bu ülkenin her santimetre karesinde emeklerinin ve hizmetlerinin var olduğu gerçeğini kumun altına sokamazlar! Bugün çektiklerimizin şahitleri torunlarımızdır, yarın bu ülkeyi yönetecek olanlardır! Yarınlarda bizleri bu şekilde hatırlamaları bu devletin ve onu yönetenlerinin gururu olmayacak aksine pişmanlıkları bile olmayacaktır! Bir avuç tuzu kuru mutlu tarafalar ve yaşayanlar ellerini vicdanlarına koymayı unuturlarsa unutsunlar biz emekliler elimizden alınan insanca yaşam haklarımızı elde edinceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bu alanları terk etmeyeceğiz. Yasal olan tüm haklarımızı sonuna kadar sürdüreceğiz!

HABER EDİTÖRÜ: ERDAL DEMİR

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER