banner61

BAŞKAN EKİZ"Tüm kadınlara diyorum ki, gelin birlikte çalışalım"

banner35

CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, 3 Nisan 1930'da Türk kadınına belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 91. yıldönümü mesajını yayınladı. Başkan Ekiz açıklamasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu örnek göstererek"Tüm Türkiye'de kadın eli değen yerlerde çiçekler açtı" ifadesini kullandı.

BAŞKAN EKİZ"Tüm kadınlara diyorum ki, gelin birlikte çalışalım"
banner66

CHP Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, 3 Nisan 1930'da  Türk kadınına belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 91. yıldönümü mesajını yayınladı. Başkan Ekiz açıklamasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu örnek göstererek"Tüm Türkiye'de kadın eli değen yerlerde çiçekler açtı" ifadesini kullandı.

Başkan Ekiz;

"Biz kadınlar, Osmanlı döneminden bu yana demokratik haklarımız için mücadele ettik. Vatanı vatan yapan Kurtuluş Savaşı’nda geride durmadık, cephede erkeğimizle omuz omuza çarpıştık. Hak arama taleplerimiz en somut biçimde, Dünya ülkelerine de öncülük ederek Atatürk devrimleriyle karşılık buldu. Bu anlamda başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve Cumhuriyetimizin kurucularına minnet duygumu ifade etmek isterim.
1930 yılından itibaren çıkarılan bir dizi yasa ile önce bugün yıldönümünü kutladığımız 3 Nisan 1930'da Belediye başkanlığında, daha sonra köylerde muhtarlık ve en son milletvekilliği seçimlerinde, seçme ve seçilme hakkımızı kazandık.İlk Belediye Başkanlarımız Şadiye ARDAHAN, Müfide İLHAN ve Zekiye MİDYAT haklı gururlarımız.Onları övünçle yad ediyorum.
Tüm Türkiye'de kadın eli değen yerlerde çiçekler açtı.
Bunun en yakın en somut örneği de 3 dönemdir seçilen Aydın'ın Topuklu Efe'si Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem ÇERÇİOĞLU'dur. O'na Topuklu Efe diyen de yine Aydın halkıdır.  Çünkü her anlamda, her yerde mazlumun yanında olan, Cumhuriyet Halk Partisi'nin derman belediyeciliği örneğini yaşatan bir kadın Belediye başkanıdır Sayın Özlem ÇERÇİOĞLU. O'nun yaptıkları, biz kadınların toplumsal alanda yapacaklarının teminatıdır.
Tüm kadınlara diyorum ki, gelin birlikte çalışalım, onlarca yıl önce edindiğimiz haklarımızı bugünkü iktidarın erkek egemen politikalarına heba etmeyelim. Yolumuz uzun ama inanırsak başarırız.
Türk kadınına belediye seçimlerinde seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 91. yıldönümü kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2021, 08:36

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER