AYDIN'IN TARİHİ FOTOĞRAFLARDA YARIŞACAK

banner35

Aydın İl Kültür Müdürü Umut Tuncer, Aydın Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fatma Yazıcı, Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk yepyeni bir projeye imza attılar.

AYDIN'IN TARİHİ FOTOĞRAFLARDA YARIŞACAK

Aydın İl Kültür Müdürü  Umut Tuncer, Aydın Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fatma Yazıcı,  Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk  yepyeni bir projeye imza attılar. Projenin içeriği "AYDIN'IN TARİHİ YERLERİ" adlı konulu fotoğraf yarışması olucak.  Başvuruların başladığı yarışma için gerekli tüm bilgiler açıklandı. İşte yarışmanın içeriği;

YARIŞMANIN AMACI VE KONUSU
İçerisinde bulunduğumuz dünyayı ve ülkemizi tamamıyla etkisi altına alan Covid-19 salgın sürecinin açık havada daha verimli geçirilmesi. Kendimizi ve çevremizi virüsten korumak için bireysel veya ailemizle tarihi yerlere yapacağımız gezilerle buraların daha iyi tanınması ve çekilen fotoğraflarla ölümsüzleştirilmesi.

YARIŞMA ORGANİZASYONU:
Yarışma, Aydın İl Kültür Müdürlüğü, Aydın Kültür ve Turizm derneği, Didim Turizm Derneği işbirliği ile düzenlenmiş ve yürütülecektir.

YARIŞMA KATEGORİ/BÖLÜMLERİ:
Yarışma, Sayısal (Dijital) kategoride Renkli veya Siyah Beyaz fotoğraf olmak üzere tek bölümlüdür.

YARIŞMA KOŞULLARI:
Yarışmaya katılım ücretsizdir.
Yarışmamız; seçici kurul ve onların birinci derece yakınları dışında 18 yaş üstü tüm halkımıza, amatör / profesyonel fotoğrafçılara açıktır.
Yarışmaya her fotoğrafçı, Aydın İl sınırları içinde çekilmiş, en fazla 4 (dört) adet Sayısal (Dijital) Renkli veya Siyah-Beyaz eserle katılabilir.
Daha önce ya da bu yarışma ile eşzamanlı yapılan herhangi bir yarışmada ödül (derece, mansiyon, özel ödül) almış fotoğraflar ile bu fotoğrafların kadraj farklılığı içeren ve/veya bir kısmının kırpılmasıyla oluşturulan fotoğraflar ile renk değiştirme uygulanmış görüntüleri yarışmaya katılamaz. Aksine davranış kural ihlali sayılır. Fotoğrafın yarışma organizasyonu dışında yayınlanmış olması katılım açısından engel değildir. Anılan fotoğrafın, bu yarışmadan önce veya bu yarışmayla eş zamanda yapılan herhangi bir yarışmada ödül almış olduğunun ortaya çıkması durumunda, katılımcı hakkında kural ihlali işlemi uygulanır.
Fotoğraflara renk, keskinlik, toz alma gibi bazı işlemler yapılması, kontrast ayarları, kabul edilebilir oranda fotografik müdahalelere müsaade edilir. İstenen ölçülere uymak şartı ile yeni kadrajlama yapılabilir. Fotoğrafın belgesel yapısı değiştirilmemiş olmalıdır. Bu konuda jürinin kanaati esastır.
HDR (High Dynamics Range) tekniği kullanılan fotoğraflar ile kolaj yarışma dışında tutulur. Birden fazla fotoğrafın montajıyla oluşturulan fotoğraflar (kolaj), yarışmaya kabul edilmez. Birden fazla fotoğrafın yan yana getirilip üretilmesiyle oluşturulan panoramik fotoğraflar ancak aynı zaman zarfında çekilen gerçek görüntülerin kullanılması koşuluyla yarışmaya kabul edilir.
Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir.

TELİF (KULLANIM) HAKKI:
*... Dereceye girerek ödül alan ve başarılı bulunan (mansiyon alan ve sergilenmeye değer görülen) fotoğraflar Aydın İl Kültür Müdürlüğü, Aydın Kültür ve Turizm Derneği, Didim Turizm Derneği arşivlerinde kalacaktır. Anılan fotoğraflar, yarışma sonuçlandığı tarihten itibaren hiçbir yer ve muhteva sınırı olmadan eser sahibinin ismi belirtilerek, bu üç paydaşın  tanıtımlarında ve yayınlarında münhasıran ve bedelsiz olarak kullanılabileceği gibi yarışma sonuçlarının duyurusu için internet, görsel ve yazılı basın organlarında kullanılabilir. Yine bu üç paydaş tarafından kitap olarak basılabilir. Eserlerin kullanım hakkı paydaşların yanında eser sahibine de ait olacaktır.
*... Katılımcılar bu şekilde kullanılan fotoğrafları için verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı ya da maddi manevi talep ileri sürmeyeceklerini beyan ve taahhüt ederler. 
*... Yarışmaya gönderilen fotoğraflarda görülebilecek insanların fotoğrafının çekilmesine ve bir yarışmaya gönderilmesine, fotoğrafın görsel, internet ve basılı yayın organlarında yayınlanmasına izin verdikleri kabul edilir. Söz konusu kullanımlardan dolayı ortaya çıkabilecek anlaşmazlıkların tüm sorumluluğu yarışmacıya aittir.
*... Yarışma Fotoğrafları   " [email protected] "   adresine gönderilecektir.
Yarışmacılar fotoğraflarını bu adrese göndermekle yarışma koşullarını kabul etmiş sayılırlar. Bu şartname, yarışmacının yarışma fotoğraflarını göndermesiyle yürürlüğe girer. Katılımla birlikte yarışmacılar bu şartname hükümlerini okumuş ve kabul etmiş sayılır. Yarışmacıların bu şartname hükümlerine sonradan itiraz hakkı yoktur.
*... Sisteme yüklenecek fotoğrafların boyutlandırma ve isimlendirme işlemleri önceden yapılarak dosyalar hazırlanmalı ve tek bir oturumda yüklenmelidir.

*... Yüklenecek fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır. Fotoğraf üzerinde katılımcının kimliğine ilişkin isim, imza, logo, tarih vb. bilgiler bulunmamalıdır.
*... Yarışmaya katılacak fotoğraflar, JPG/JPEG formatında, 150-300 DPI çözünürlükte, 8-12 sıkıştırma kalitesinde kaydedilmeli ve dosyaların boyutları 1 MB'den az olmamalı, 3 MB’yi de geçmemelidir.
*... Ödül alan ve sergilemeye değer bulunan fotoğraflar yarışma sonrası eser sahiplerinden orijinal boyutlarında ve yüksek çözünürlüklü haliyle istenecektir.

İSİMLENDİRME:
1. Sadece fotoğrafınıza isim vermelisiniz. 
2. Fotoğrafın isimlendirmesinde ç, ı, ğ, ö, ş, ü harfleri ve noktalama işaretleri kullanılmamalıdır. İngilizce harfler ve alt çizgi ( _ ) kullanılabilir.

YARIŞMA TAKVİMİ:
Yarışma 1 Nisan 2021 tarihinde başlayıp 15 Ağustos 2021 tarihinde son bulacaktır.
Sonuç Bildirim Tarihi : 25 Ağustos 2021
Sergi ve Ödül Töreni Tarihi : 1 Eylül 2021

 ÖDÜL: 
1.2. ve 3. ye Didim'de Beş Yıldızlı Otelde 2 kişilik 5 günlük tam pansiyon tatil verilecektir. 

OTELLER: 
Aquasis Deluxe Resort & Spa
Didim Beach Resort & Spa
Maxeria Blue Didyma
YARIŞMA İLETİŞİM: 0 505 388 12 04 / 0 536 767 67 34
e-posta: [email protected]

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER