Germencik’teki spor yatırımları yıl sonuna kadar tamamlanacak

banner35

AYDIN (İHA) – AYDIN’IN DÖRT BİR YANINDA SPOR YATIRIMLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDERKEN, GERMENCİK İLÇESİNE YAPILAN YARI OLİMPİK YÜZME HAVUZU VE GENÇLİK MERKEZİ YATIRIMLARININ 2023 ARALIK AYINA KADAR TAMAMLANMASI PLANLANIYOR.

Germencik’teki spor yatırımları yıl sonuna kadar tamamlanacak

Aydın’ın dört bir yanında spor yatırımları yükselmeye devam ederken, Germencik ilçesine yapılan yarı olimpik yüzme havuzu ve gençlik merkezi yatırımlarının 2023 Aralık ayına kadar tamamlanması planlanıyor.

Gençlik Spor Bakanlığı’nın yatırım projeleri arasında yer alan Aydın’da yürütülen çalışmalar aralıksız devam ediyor. Sporun tabana yayılması, gençlerin spora yönlendirilmesi ve boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmeleri için il genelinde gerçekleştirilen yatırımlar çerçevesinde Germencik ilçesindeki yarı olimpik yüzme havuzu ve gençlik merkezi yatırımlarında da sona gelindi. Germencik’te 6 Ocak’ta temeli atılan yarı olimpik yüzme havuzu ile 1 Eylül 2022’de temeli atılan gençlik merkezi yatırımlarının Aralık 2023’e kadar tamamlanması planlanıyor.

Gençlik merkezi ve yarı olimpik yüzme havuzu, çalışmaların tamamlanmasının ardından hizmete girmek için gün sayarken, konu ile ilgili Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Germencik ilçesinde gençlere ve spor tutkunlarına yönelik büyük yatırımlar gerçekleştiriyor. 6 Ocak’ta temeli atılan yarı olimpik yüzme havuzu ve 1 Eylül 2022’de temeli atılan gençlik merkezi, yapılan iki yatırımın da Aralık 2023’e kadar tamamlanması planlanıyor. Gençlik merkezi, 86 kişilik bir tiyatro, konferans salonuna ev sahipliği yapacak, böylece kültürel etkinlikler için mükemmel bir alan sunacak. Ayrıca, 6 adet derslik, zengin bir kütüphane, fuaye alanı ve her katta engelli dostu tuvaletler ve asansörler, gençlerin eğitim ve sosyal aktivitelerini desteklemek hedefiyle yer alacak. Bakım ve onarım çalışmaları biten ve hizmete açılan sentetik futbol sahası da Germencik ilçesinin en önemli yatırımları arasında yer alıyor. Sahanın yanına eklenen dörtlü soyunma odası ve 250 kişilik tribün, sporcuların ve izleyicilerin konforunu ön planda tutacak. Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bu yatırımlarla genç nüfusun spor, kültür ve eğitim alanlarındaki ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefliyor. Germencik ilçesindeki bu projeler, gençlerin gelişimine ve topluma katkı sağlama amacıyla büyük bir adımı temsil ediyor” ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2023, 15:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER