Germencik Gümüşköy seralarına su bastı

banner35

AYDIN’DA 2 GÜNDÜR ARALIKLARLA DEVAM EDEN SAĞNAK YAĞIŞ, UZUN SÜREDİR KURAKLIKLA MÜCADELE EDEN ÇİFTÇİLERİ SEVİNDİRİRKEN BAZI BÖLGELERDE SEL BASKINLARINA NEDEN OLDU.

Germencik Gümüşköy seralarına su bastı

Aydın’da 2 gündür aralıklarla devam eden sağnak yağış, uzun süredir kuraklıkla mücadele eden çiftçileri sevindirirken bazı bölgelerde sel baskınlarına neden oldu.

Gece saatlerinde etkisini arttıran yağışlar Aydın’ın Batı bölgesindeki ilçelerde yer yer su baskınlarına neden olurken, Germencik İlçesine Bağlı Ortaklar Gümüşköy’de sebze-meyve ve çiçek seralarına su bastı. Bölgede suları tahliyesi için belediye ekipleri tarafından başlatılan çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Akşam saatlerinde aniden bastıran yağışın ardından yağmur sularının sele döndüğünü ve Gümüşdağ bölgesinden köye inen yolların dereye dönüştüğünü belirten Köy Muhtarı Ersel Has, “Bir anda bastıran yağış sonrası dağdan köye doğru sel suları akmaya başladı. Yollarda mahsur kalan köylülerimiz oldu. İş Makineleri ile kurtarıldı. Bu sırada yolların çökmesi nedeniyle kurtarma yapan iş makinesi de mahsur kaldı. Belediye ve AFAD ekiplerinden yardım istedik. Çiçek seralarımıza su bastı. Çok şükür can kaybı yok. Ancak maddi hasar var” diyerek bölgede yakın zamanda yaşanmayan bir sel felaketi yaşadıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2023, 19:36

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER