Aydın’da Kasım ayı bereketli geçti

banner35

TÜRKİYE’NİN EN VERİMLİ TOPRAKLARINA SAHİP İLLERİN BAŞINDA GELEN VE 2023 YILINA KURAK GİREN AYDIN’DA KASIM AYI YAĞIŞLARI SEVİNDİRDİ. UZUN YILLAR ORTALAMASINA GÖRE KASIM AYINDA 92,6 KİLOGRAM YAĞIŞ ALAN AYDIN’DA KASIM AYI ORTALAMASI 138,8 KİLOGRAMA ULAŞTI. YAĞIŞLARIN DEVAM ETTİĞİ AYDIN’DA SON 24 SAAT İÇERİSİNDE GERMENCİK’TE METREKAREYE 117 KİLOGRAM YAĞMUR YAĞDI.

Aydın’da Kasım ayı bereketli geçti

Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip illerin başında gelen ve 2023 yılına kurak giren Aydın’da Kasım ayı yağışları sevindirdi. Uzun yıllar ortalamasına göre Kasım ayında 92,6 kilogram yağış alan Aydın’da Kasım ayı ortalaması 138,8 kilograma ulaştı. Yağışların devam ettiği Aydın’da son 24 saat içerisinde Germencik’te metrekareye 117 kilogram yağmur yağdı.

Küresel ısınma ve kuraklığın etkisi ve endişesinin her geçen gün artarak devam ettiği Türkiye’de kış mevsimi ile birlikte sevindiren yağışlar gerçekleşmeye başladı. Son yıllardaki kuraklık nedeniyle barajlardaki su seviyesinin oldukça düştüğü Aydın’da Kasım ayı yağışları sevindirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Aydın’da metrekareye ortalama 138.8 kilogram yağış düştü. Uzun yıllar ortalamasına göre ekim aylarında metrekareye 39,7 kilogram yağış alan Aydın’da bu yıl Ekim ayında gerçekleşen yağış miktarı 6.2 kilogramda kalmıştı.

En çok yağış Germencik ilçesine düştü

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü verilerine göre, çoğunluğu gece olmak üzere son 24 saat içerisinde Germencik’e 117 kilogram, İncirliova’ya 114 kilogram, Güzelçamlı’ya 58,4 kilogram, Söke’ye 50,8 kilogram, Efeler’e 25.2 kilogram yağış düştü.

Yağışların bugün saat 18:00’e kadar devam edeceği, hafta sonu Aydın ilinde yağış beklenmediği pazartesi günü öğleden sonra yağışların tekrar başlayacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2023, 19:26

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER