banner61

ZEYTİN AĞACI İNSANLIĞA SUNULMUŞ EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİN NİMETİ VE BARIŞIN SEMBOLÜDÜR

banner35

Tabiat ananın sunduğu en uzun ömre itaat ederek verimliliğini asla unutmayan çeşitlilikle hizmete verdiği değeri elden bırakmayan, yaşayan medeniyetlere barış sembolü olarak iz bırakan Zeytin ağaçlarına hangi düşünce ve menfaat amaçlı projelerle kıyabilir!

ZEYTİN AĞACI İNSANLIĞA SUNULMUŞ EN BÜYÜK ZENGİNLİĞİN NİMETİ VE BARIŞIN SEMBOLÜDÜR
banner66

Tabiat ananın sunduğu en uzun ömre itaat ederek verimliliğini asla unutmayan çeşitlilikle hizmete verdiği değeri elden bırakmayan, yaşayan medeniyetlere barış sembolü olarak iz bırakan Zeytin ağaçlarına hangi düşünce ve menfaat amaçlı projelerle kıya bilir! İnsan ve onun duyguları, zeytin ağacını kutsallaştırmış, gerek aile ve gerek ülke ekonomilerine tükenmeyen katma değerleri kazandırmış zeytin ağaçlarına kimlerin hangi çıkar uğruna dokunmasına müsaade edecektir ki? Etmeyecektir bu anlayışın önünde dokunma zeytinime dokunma azığıma, dokunma doğa güzelliğime, dokunma sağlığıma diyerek karşı duracak ve direnecektir!

Ülkenin doğa ile barışık düzenine çomak sokanlar, ülkenin doğanın bahşettiği zengin örtüsüne limon sıkanlar, uğradıkları her istasyonda buradan nasıl nemalanırım diyenler, sırada zeytin ağaçlarını ve onun doğaya sunduğu güzelliği, insana ve ülkeye sunduğu ekonomik katkıyı yok sayarak, fayda ve edinim duygularının doyumsuzluğuna kapılmaları, gözlerinin hırsa bürünmüş, doğanın yapısını ve iklimini bir amaç uğruna değiştirmeye kalkanlara kimse geçit vermeyecektir!

Zeytin ağacının altında maden arayanlar, düşünün ki bu madenleri elde ettiniz, düşündünüz mü aynı maddi değerleri elde edebilecek misiniz? Hangi değer zeytinin kazandırdığı maddi değerleri sunabilir? Toprak ana tekrar zeytine yıllar sonra kavuşacak, kaldığı yerden devam edecek! Sizinle yarışan Yunanistan, İtalya size havlu attıracak sonuçta! Kaldı ki gençler imkânsızlıktan doğan sonuçlardan dolayı şimdilerde tarımdan, hayvancılıktan kopup büyük şehirlere dönmüştür! Yıllar sonra hangi köylü kültürü ve zeytincilik yapacak geleneksel anlayışı taşıyan kuşak bula bileceksiniz! haber:ED

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER