Aydın Sosyal Bilimler Lisesi, 2 projede bölge 3.’sü oldu

banner35

AYDIN (İHA) - LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ YARIŞMASI’NDA ÖN DEĞERLENDİRMEYİ GEÇEREK BÖLGE FİNALLERİNE KATILAN PROJELERDE DERECEYE GİRENLER BELİRLENİRKEN, AYDIN SOSYAL BİLİMLER LİSESİ’NİN 2 ARAŞTIRMA PROJESİ İSE BÖLGE FİNALİNDE ÜÇÜNCÜ OLDU.

Aydın Sosyal Bilimler Lisesi, 2 projede bölge 3.’sü oldu

Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda ön değerlendirmeyi geçerek bölge finallerine katılan projelerde dereceye girenler belirlenirken, Aydın Sosyal Bilimler Lisesi’nin 2 araştırma projesi ise bölge finalinde üçüncü oldu.

Lise öğrencilerine temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak hedefiyle bu yıl 55.’si düzenlenen Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda bölge finalleri gerçekleştirildi. Bu yıl ilk kez Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen bölge finallerine Aydın ve çevre illerden çok sayıda okul katıldı. Ege Bölgesi’nde yer alan okulların katıldığı yarışmada Aydın 14 proje ile en fazla bölge finaline projesi kalan 2. il olurken, en fazla projesi olan ilçe ise 7 proje ile Efeler ilçesi oldu. Liseli gençlerin hazırladığı projeler, bölge finallerinde değerlendirilmeye alınırken, Aydın’da en fazla projesi finale kalan okullardan olan Aydın Sosyal Bilimler Lisesi’nin de psikoloji ve değerler eğitimi alanlarındaki 2 projesi de yarıştı.

Psikoloji alanında yarışan rehber öğretmeni Ömer Denizgezer danışmanlığında Damlanur Yıldırım, Beyza Yılmaz ve Hasan Kuytu tarafından hazırlanan “Psikoloji Alanında Lise Öğrencilerinde Teknoloji Bağımlılığı ve Psikolojik Yardım Alma Tutumu İlişkisinde Yalnızlığın Aracı Rolünün İncelenmesi” konulu proje ile Değerler Eğitimi alanında yarışan Din Kültürü öğretmeni İsa Öztürk danışmanlığında Sudenaz Şanlı ve Merve Değirmen tarafından hazırlanan “Anadolu Masalları İle Değerlerimizi Öğreniyoruz” konulu projeler bölge finallerinden üçüncülükle döndü.

Bölge finalinde 12 farklı alanda dereceye giren projeler daha sonra Ankara’da yapılacak olan Türkiye Finali’nde Ege Bölgesi’ni temsil edecek.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2024, 12:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER