Didim Kültür ve Turizm sempozyumu yapıldı

banner35

Didim bölgemizin sosyal ve ekonomik konularına en etkin yapılanmanın jeopark pek ele alınmadığını gözledik. izlenimlerimiz tarihi, kültürel, gastronomi yapısının zenginliğini vurgulamak yeterli olmadığını gözlemledik.

Didim Kültür ve Turizm sempozyumu yapıldı

Didim  bölgemizin sosyal ve ekonomik konularına en etkin yapılanmanın jeopark pek ele alınmadığını gözledik. izlenimlerimiz tarihi, kültürel, gastronomi yapısının zenginliğini vurgulamak yeterli olmadığını gözlemledik. Gastronomi üzerinde göçmenlerin kültürel yapısını yoğunlaştırılmış da ayrı bir üzerinde durduğumuz bir durumdur.  Örneğin jeopark çalışmaları ne durumda neler yapılıyor. Destinasyon alan ve yapısı geniş olan o havzanın coğrafi işaretler açısından durumu nedir, kaç coğrafi işareti vardır. Bu konularda jeopark derneği nasıl var mı yok mu? çalışmalar var mı,  yürütülen bir şey var mı?

Bölgemizin sosyal ve ekonomik konularına pek ele alınmadığını izlemektedir. Örneğin jeopark çalışmaları ne durumda neler yapılıyor. Destinasyon alan ve yapısı geniş olan o havzanın coğrafi işaretler açısından durumu nedir, kaç coğrafi işareti vardır. Bu konularda jeopark derneği nasıl çalışmalar yürütüyor.
 Verilerin aktarımı o bölgede Destinasyon zenginliğin den ve kaliteli sunumun kendisinden değilmi dir?
 Bölgeyi dünya turizmine tanıtma konusunda bilimsel iş birliği ve fuarlarda ki var oluş, yer alma konusunda Ticaret odamız hangi katkıları koymakta, ya da projeler konusunda bir açıklama yapacak mı? Sempozyumun sonuç bildirgesini bekleyeceğiz göreceğiz. 
Haber editörü
Erdal Demir

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2024, 16:01

Selva Demirci

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER