DEVRE MÜLK ALIMINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 4

Saygı değer okuyucularımız bugünde daha önce yazdığımız konu olan devre mülk alımlarında dikkat edilecek hususlar yazımıza devam edeceğiz.

         Devre mülk sözleşmeleri, satıcı firma tarafından yapılan yoğun tanıtımlar ve görüşmeler sonrasında çok kısa sürede tabiri caiz ise oldu bitti ile değil de düşünme payı alınarak, bu konuda yetkin kişilerin bilgisine başvurulup, sakinlikle karar verildikten imzalanmalıdır.

         Devre mülk satışı sırasında, satıcı firma tarafından hazırlanan ve müşteriye imzalatılan belgelerin hukuki mahiyeti müşteriler tarafından tam olarak incelenememekte ve bilinmemektedir. Sözleşmeler en az 12 punto büyüklüğünde olmalı ve tamamı okunmalıdır. Küçük puntolu yazıları okumak zor olup, belli bir sayfa sayısından sonra anlaşılması zor olmaktadır. Sözleşmede boş yer bırakılmamalıdır çünkü boş bırakılan yerler kötü niyetli kişiler tarafından aleyhe doldurabilir. Alıcı imzalan sözleşmenin bir nüshasını ile firmanın tanıtım için hazırlamış olduğu sunumlardan örnekler alınmalıdır. Uyuşmazlık çıkması halinde bunlar satın alan açsından delil olacaktır.

         Devre mülk alanlar sözleşmeden cayma hakkını kullanmak için yazılı olarak başvurmalıdır. Satın alanlar telefon vasıtasıyla müşteri temsilcisine görüşmek gibi yöntemlere başvurması sonuç getirmeyecektir. Ve bu yöntemler başvuru için sınırlı olan zamanın kaybolmasına sebep olmaktadır.

         Devre mülk alımında sözleşme, devre mülke konu tesisisin dışında başka bir yerde imzalanıyorsa, alıcı tarafından herhangi bir peşinat veya çek, senet gibi kıymetli evrak verilmemelidir. Devremülk alıcısı 10 günlük cayma hakkı süresi içerisinde gerekli incelemeleri yaptıktan sonra ödeme yapmalı veya kıymetli evrak vermelidir.

         Devre mülk alıcısı tapuyu almadan kesinlikle ödeme yapılmamalıdır. Kendi sorumluluk altına sokacak bir belge imzalanmamalıdır.

Bu konuda yazımıza gelecek hafta devam edecektir.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.